Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε. ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ελευσίνα 4/12/2022

Η βιομηχανία διώξεων και τρομοκράτησης δεν θα περάσει!

            Σε έγγραφες διευκρινίσεις (!) από τον ΔΔΕ Πειραιά καλείται ο συναγωνιστής και μέλος του ΔΣ της ΕΛΜΕ Πειραιά Γιώργος Καββαδίας γιατί τόλμησε (!) να διατυπώσει τις απόψεις του δημόσια! Γιατί αναπαρήγαγε στο διαδίκτυο τις απόψεις της παράταξης με την οποία δραστηριοποιείται στον Πειραιά -Ενότητας Αντίστασης Ανατροπής (ΕΑΑ)- με τις οποίες κατήγγειλαν τον αυταρχισμό και το κλίμα τρομοκρατίας, που προσπαθεί να στήσει ο ΔΔΕ τόσο απέναντι στους εκπαιδευτικούς όσο και απέναντι στους μαθητές. Αυτά θεωρήθηκαν «προσβλητικά και συκοφαντικά απέναντι στον προϊστάμενο και για αυτό καλείται σε έγγραφες εξηγήσεις»!

            Πρόκειται για ανοικτή ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης και της ελευθερίας του λόγου και της διατύπωσης άποψης! Πλέον -σύμφωνα με τον «λογοκριτή» προϊστάμενο- ποινικοποιούνται τόσο οι θέσεις της παράταξης, η προκήρυξη της αλλά και το άτομο που «τολμάει» να την δημοσιεύει, να την αναπαράγει ή να συμφωνεί μαζί της!

 Όσον αφορά την κλήση σε έγγραφες εξηγήσεις για αναφορές «προσβλητικές προς τον προϊστάμενό σας», θα λέγαμε ότι επιβεβαιώνει πλήρως την προσπάθεια λογοκρισίας και περιορισμού της συνδικαλιστικής δράσης και κριτικής.

Στήνεται μια βιομηχανία διώξεων και τρομοκρατίας. Μόνο ο συγκεκριμένος ΔΔΕ τον τελευταίο μήνα έχει καλέσει σε πειθαρχικό 2 Διευθυντές που δεν όρισαν μέντορες/συντονιστές επειδή συμμετείχαν στην Απεργία Αποχή της ΕΛΜΕ Πειραιά, αλλά και έχει καλέσει σε γραπτές διευκρινίσεις αναπληρώτρια συναδέλφισσα μέλος του ΔΣ, πάλι για την διατύπωση των απόψεών της!

Φυσικά, ο ΔΔΕ Πειραιά δεν είναι μόνος του. Μια σειρά ποινές, απειλές για μηνύσεις, κλήσεις σε έγγραφες εξηγήσεις, διώξεις έχουν ανοίξει σε όλη την Ελλάδα. Είναι φανερό ότι υπάρχει μία κεντρική κατεύθυνση. Ο στόχος: να επιβληθεί ένα κλίμα τρομοκρατίας, να φιμωθούν οι φωνές που θέλουν να αγωνιστούν ενάντια σε πολιτικές καταστροφικές για το δημόσιο δημοκρατικό σχολείο και απαξιωτικές για τους εκπαιδευτικούς του.

Να μην αφήσουμε να περάσει το κλίμα τρομοκρατίας! Στις 30/11 πραγματοποιήθηκε μια μαζική συγκέντρωση έξω από την ΔΔΕ Πειραιά ενάντια στις διώξεις. Την επόμενη μέρα ενημερωθήκαμε για την κλήση σε εξηγήσεις του συναγωνιστή Γ. Καββαδία.

Το ΔΣ της Α ΕΛΜΕ Δυτ. Αττικής καταγγέλλει αυτή την συνδικαλιστική δίωξη. Είναι φανερό ότι οι συγκεντρώσεις, διαδηλώσεις και διαμαρτυρίες ενοχλούν και για να σπάσει το κλίμα των απειλών και των διώξεων ΠΡΕΠΕΙ να πληθύνουν ΑΜΕΣΑ.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΩΝΙΣΤΗ ΓΙΩΡΓΟ ΚΑΒΒΑΔΙΑ

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΙΩΞΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΕΙΛΕΣ

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Α΄ ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Ο Γραμματέας του Δ.Σ.

Ιωαννίδης Τάσος Λουκόπουλος Κώστας

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το