Ε ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

Στις 29/5 το προεδρείο της Ε ΕΛΜΕ-Θ και το πρώην μέλος της ΕΛΜΕ Β. Μορέλλας σέρνονται στα δικαστήρια από τον Χ. Βαϊτσίδη και μέλη της ΔΑΚΕ γιατί τον διέγραψαν από μέλος της ΕΛΜΕ

Κάτω τα χέρια από τα σωματεία, τις αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων και τους εκπροσώπους μας

Την Τετάρτη 29 Μαΐου του 2024 εκδικάζεται άλλη μια δικαστική προσφυγή του Χ. Βαϊτσίδη και μελών της ΔΑΚΕ, όλοι τους μέρος της Διοίκησης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης, κατά του προεδρείου της ΕΛΜΕ και κατά πρώην μέλους της ΕΛΜΕ με καταφανώς ψεύτικα και αναπόδεικτα στοιχεία και πλήρη αντιστροφή της πραγματικότητας. Σκοπός τους να εμφανιστούν από θύτες ως θύματα της Γενικής Συνέλευσης που διέγραψε τον ΧΒ από μέλος της ΕΛΜΕ και να ακυρώσουν την απόφαση διαγραφής του από τη μαζική Γενική Συνέλευση πού έγινε πρόπερσι στις 4/5/2022.

Ο Χ.Β. και η ΔΑΚΕ, ενώ απέχουν από κάθε δράση της ΕΛΜΕ και ανοιχτά στρέφονται κατά του κλάδου (τρομοκρατούν για αξιολόγηση, δεν υλοποιούν απεργία αποχή, ασκούν παραδιοίκηση, δεν μονιμοποίησαν νεοδιόριστους, κ.ά.) σέρνουν συνεχώς την ΕΛΜΕ στα δικαστήρια (8 προσφυγές) για να ακυρώσουν την απόφαση διαγραφής του ΧΒ.! Είναι όλοι τους μέλη της διοίκησης, η κ. Τιρικαννίδου, αντικαταστάτρια του κ. Ρουμπίδη, ο κ. Δανδίκας, υπεύθυνος Εκπαιδευτικών Θεμάτων, η κ. Σάρρου, μέλος του συμβουλίου κρίσεων και παράτυπα αποσπασμένη παρά των Εκπαιδευτικών Θεμάτων. Έχουν καταγγελθεί από την ΕΛΜΕ για τις συνεχείς δικαστικές προσφυγές τους κατά της ΕΛΜΕ, για αποφάσεις κατά του κλάδου, για την ανοιχτή πριμοδότηση των αρίστων στις κρίσεις των Διευθυντών (Σάρρου, Δερματάς, Τσοκανάρας, κ.ά). Στρέφονται με ψευδείς καταθέσεις και μένος κατά της ΕΛΜΕ και των εκπροσώπων της. Δεν θα μείνουν χωρίς απάντηση. Η προσπάθειά τους με ψέματα να παραπλανήσουν τον κλάδο δεν πέρασε, αντίθετα όλα αυτά τα χρόνια και σε τέσσερις εκλογικές διαδικασίες που έγιναν, δύο για την ΟΛΜΕ και δύο για την ΕΛΜΕ, ο κλάδος τους γύρισε την πλάτη, μειώνοντας τη δύναμή τους κατά 50% σε σχέση με τις ψήφους που συγκέντρωναν παλαιότερα.

Τα ψέματά τους δεν έχουν όριο σύγκρισης και ο φαρισαϊσμός τους δεν έχει μέτρο σύγκρισης

Με απαράδεκτους χαρακτηρισμούς και μένος στρέφονται εναντίον του προεδρείου της ΕΛΜΕ, Χρήστου Ζαγανίδη (προέδρου), Σίσσυ Φραντζέσκου (αντιπροέδρου), Σοφίας Στεφανίδου (γραμματέα) και Βασίλη Μορέλλα (πρώην μέλος της ΕΛΜΕ), εμφανίζουν την διαγραφή του Βαϊτσίδη ως παραταξιακή αντιπαράθεση. Αποκρύπτουν όμως ότι όλες οι αποφάσεις του ΔΣ (τεσσάρων παρατάξεων) για τον Χ.Β. και τις αντικαταστατικές του ενέργειες, είναι ΟΜΟΦΩΝΕΣ.

Αποσιωπούν ότι και οι τρεις καταγγελίες των εργαζομένων του Δικτύου Άλφα (Δ.Α.) είναι ΟΜΟΦΩΝΕΣ, έγιναν εγγράφως και με το όνομά τους, για την προσβλητική, αυταρχική, απειλητική, εργοδοτική, απρεπή συμπεριφορά του Χ.Β. Τον καταγγέλλουν, μεταξύ άλλων, όπως κατέθεσαν στις ΓΣ της ΕΛΜΕ (13/4 και 4/5/2022) : για «ασέβεια σε πρόσωπα και θεσμούς», «έλλειψη σεβασμού απέναντι στο γυναικείο φύλο και την εργασία τους», «υποτιμητικά σχόλια, απαξιωτική στάση», «Αξιοποιούσε τον εξοπλισμό του χώρου για δικές του εργασίες, μιλούσε και συμπεριφερόταν στη γραμματέα σα να ήταν υπάλληλός του», «με πρόσχημα υποτιθέμενα αστεία βίντεο καλούσε στο γραφείο του να τα παρακολουθήσουμε και ήταν άσεμνα και απρεπή βίντεο», κ.ά.

Κατά τη διάρκεια της Γ.Σ. 5/4/2022, ήταν ο Χ.Β., μέλη της ΔΑΚΕ, αρκετοί εκτός ΕΛΜΕ, που προκαλούσαν, απειλούσαν, χλεύαζαν τα μέλη του ΔΣ, συναδέλφους, τις εργαζόμενες του Δ. Α., βιντεοσκοπούσαν συνεχώς και με μια σειρά έκτροπα που έκαναν οι ίδιοι προσπάθησαν να διαλύσουν τη ΓΣ για να μην πάρει απόφαση διαγραφής του ΧΒ. Κανένας από τους χαρακτηρισμούς που ισχυρίζεται ότι ειπώθηκαν από τα μέλη του ΔΣ (“σκάστε φασίστες”, “βουλώστε το, ρε αλήτες” “να ψοφήσετε κοπρόσκυλα”, “τέλειωνε, ρε φασίστα, να ψηφίσουμε”, “δεξιοί μαλάκες”, κ.ά.) εναντίον τους, δεν ισχύει. Αν αυτά λεγόντουσαν από τα μέλη του ΔΣ, η ΓΣ θα διαλυόταν κι η ομόφωνη πρόταση του ΔΣ για διαγραφή του, δεν θα επιβεβαιωνόταν από τη ΓΣ.

Καταγγέλλουν το συνάδελφο Β. Μορέλλα ότι τους βιντεοσκοπούσε, ενώ την ίδια ώρα τον απειλούσαν για τη ζωή του και στη συνέχεια ο Χ.Β. του επιτέθηκε, τον έπιασε από το λαιμό και του ξαναεπιτέθηκε με τέτοιο μένος που του έσκισε την μπλούζα που φορούσε!

Όταν ξεκίνησε η ψηφοφορία, τα έκτροπα και οι βιαιότητες του ΧΒ και μελών της ΔΑΚΕ κατά μελών του ΔΣ, δεν έχουν τέλος. Ο ΧΒ πέταξε την κάλπη, χτύπησε πισώπλατα και έριξε στις σκάλες τον πρόεδρο της ΕΛΜΕ, χτύπησε τα μέλη του ΔΣ Σ. Φραντζέσκου και Σ. Στεφανίδου για να αποσπάσει τους εκλογικούς καταλόγους, χτύπησε το μέλος του ΔΣ Π. Σαραϊδάρη μέχρι που λιποθύμησε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο. Για να διαλύσουν τη ΓΣ, κάλεσαν την αστυνομία για να εκφοβίσουν τους συναδέλφους, οι οποίοι όχι μόνο δεν τρομοκρατήθηκαν, αλλά μαζικά ψήφισαν τη διαγραφή του ΧΒ.

Σε μια προσπάθεια αντιπερισπασμού για τις βιαιότητες και τους τραμπουκισμούς του Χ.Β. και λίγη ώρα μετά την επίθεση στην Π. Σαραιδάρη και την μεταφορά της στο νοσοκομείο, έστησαν θεατρική παράσταση με τη σύζυγο του Χ.Β., Θ. Σάρρου που προσήλθε κρατώντας την ταυτότητά της να ψηφίσει και αντί να ψηφίσει, επιτέθηκε στα μέλη του Δ.Σ. Σ. Στεφανίδου και Σ. Φραντζέσκου και έσκισε την κατάσταση ψηφισάντων, ενώ στη συνέχεια, ξάπλωσε στο πάτωμα και παρίστανε τη λιπόθυμη. Στη συνέχεια, έκαναν το αναμενόμενο. Κατήγγειλαν τον πρόεδρο της ΕΛΜΕ και τα μέλη του ΔΣ ότι την χτύπησαν!

Ο Χ.Β. και η ΔΑΚΕ, όχι μόνο δεν σεβάστηκαν τις αποφάσεις της ΓΣ, αλλά άρχισαν τις δικαστικές προσφυγές και ο ΧΒ έφτασε μέχρι το σημείο για να ακυρώσει πάση θυσία τη διαγραφή του, να μηνύσει ακόμη και τους μάρτυρες της ΕΛΜΕ που υπερασπίστηκαν και επιβεβαίωσαν τις αποφάσεις της, όπως ακριβώς και 85 μέλη της ΕΛΜΕ που συμμετείχαν στη ΓΣ που διέγραψε τον ΧΒ και με υπόμνημα που κατέθεσαν στα δικαστήρια υπερασπίζονται τις αποφάσεις του ΔΣ και της ΓΣ.

Αποκαλυπτικές για τα ψέματα και τις ανυπόστατες κατηγορίες του ΧΒ και των μελών της ΔΑΚΕ είναι οι αποφάσεις των ΔΔΕ Δυτικής Θεσσαλονίκης και Ημαθίας που ενώ προχώρησαν σε πειθαρχικές διαδικασίες διώξεων κατά του προεδρείου της Ε ΕΛΜΕ και του πρώην μέλους της ΕΛΜΕ, αποφάσισαν για τις ίδιες κατηγορίες που τους προσάπτουν ο ΧΒ και η ΔΑΚΕ και δικάζονται την Τετάρτη 29/5/2024, ότι δεν συντρέχουν λόγοι πειθαρχικής δίωξής τους. Η μεγάλη στήριξη των διωκόμενων (1.500 υπογραφές, 72 ψηφίσματα σωματείων) και η αποκαλυπτική ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Ημαθίας για την πολιτική δίωξη του Βασίλη Μορέλλα,ήταν καθοριστική για να βάλλουν την υπόθεση στο αρχείο.Έχουν ιδιαίτερη σημασία όσα αναγράφονται στην απόφαση (27-2-2024) σχετικά με τα ψέματα της κ. Σάρρου «ότι σύμφωνα με τα αντίγραφα των εξετάσεων στις οποίες υπεβλήθη η Θ. Σάρρου…. στο Π.Γ.Ν. ΑΧΕΠΑ, δεν διαπιστώνονται μώλωπες, εκχυμώσεις ή εκδορές» όπως η ίδια παρουσίαζε, καθώς και ότι αγνοήθηκαν τελείως στο τελικό αποτέλεσμα, χωρίς καμία αναφορά σε αυτό, τα ψέματα του κ. Ερκοτίδη περί δήθεν συκοφάντησης του ΧΒ από τον Χ. Ζαγανίδη στο σχολείο του.

Ο ΧΒ και η ΔΑΚΕ καμία σχέση δεν έχουν με συλλογικές αρχές και αξίες που υπερασπίστηκαν οι εκπαιδευτικοί που παρά τις επιθέσεις που εξαπέλυσαν ο ΧΒ και η ΔΑΚΕ για να διαλύσουν τη ΓΣ, παρέμειναν μέχρι το τέλος και με μεγάλη πλειοψηφία (90 υπέρ, 21 κατά) ψήφισαν τη διαγραφή του.

Η απόφαση διαγραφής του ΧΒ είναι ισχυρή και θα αποτελεί ορόσημο στη δράση της ΕΛΜΕ και στον αγώνα που δίνουμε για την υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου και της εργασίας μας και κανείς δεν μπορεί να την αγνοεί. Θεωρούμε αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα των εκπαιδευτικών να αποφασίζουν μέσα από ΓΣ των ΕΛΜΕ και αυτές συνεχίζουμε να υπερασπίζουμε!

Καλούμε τους συναδέλφους να συμμετέχουν στο γλέντι στήριξης και οικονομικής ενίσχυσης της ΕΛΜΕ για την κάλυψη των εξόδων από τις συνεχείς δίκες εναντίον της από τον ΧΒ. Θα πραγματοποιηθεί σε ημέρα και χώρο που θα ανακοινωθούν με μουσικά συγκροτήματα που θα συμμετέχουν.

Καλούμε όλες τις ΕΛΜΕ, τους ΣΕΠΕ, την ΟΛΜΕ και σωματεία με ψηφίσματά τους να εκφράσουν τη στήριξη στην Ε΄ΕΛΜΕ-Θ, να απαιτήσουν να σταματήσουν οι διώξεις κατά της ΕΛΜΕ και των εκπροσώπων της. Καλούμε το ΔΣ της ΟΛΜΕ να στηρίξει οικονομικά την ΕΛΜΕ για να καλύψει τα έξοδα από τις συνεχείς δικαστικές προσφυγές του ΧΒ και μελών της ΔΑΚΕ.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος – Η Γραμματέας

Χρήστος Ζαγανίδης – Σοφία Στεφανίδου

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το