ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Ν ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

            Με “εξορθολογισμό” των κονδυλίων – υποχρηματοδότηση της Εκπαίδευσης, εργασιακή περιθωριοποίηση των αναπληρωτών, “αξιολόγηση”, απολύσεις και περιστολή των συνδικαλιστικών ελευθεριών δίνει “νέα” δείγματα διοίκησης η ΝΔ, συνεχίζοντας και επιτείνοντας τη μνημανιακή καταιγίδα των προκατόχων της.

ΜΑΖΙΚΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΜΟΝΙΜΩΝ

·  Κάτω τα χέρια από τα δικαιώματα των αναπληρωτών

·  Να καλυφθούν όλα τα κενά με μαζικές προσλήψεις με βάση το πτυχίο και την προϋπηρεσία. Με την έναρξη της σχολικής χρονιάς

·  Όχι στο προσοντολόγιο και τον ΑΣΕΠ – Αναγνώριση όλης της προϋπηρεσίας

·  Να εγκριθεί η λειτουργία όλων των ονομαζόμενων “ολιγομελών” τμημάτων στα ΓΕΛ και τα ΕΠΑΛ

·  Να προσληφθεί όλο το αναγκαίο εκπαιδευτικό προσωπικό στην Ειδική Αγωγή

·  Μονιμοποίηση των αναπληρωτών

·  Καμιά αξιολόγηση-πειθάρχηση-διαβάθμιση-απόλυση

·  Επανακατάκτηση των δικαιωμάτων που σάρωσε η μνημονιακή λαίλαπα

·  Καμιά περιστολή των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και ελευθεριών – Οι συνδικαλιστικές και πολιτικές ελευθερίες είναι αδιαπραγμάτευτες

Συνάδελφοι, η νέα σχολική χρονιά αρχίζει μέσα σε ένα μετεκλογικό τοπίο συνέχειας και επίτασης της αντιλαϊκής πολιτικής που εφαρμόζει  η  ΝΔ ως αυθεντικός εκπρόσωπος  των  κεφαλαιοκρατικών συμφερόντων, αφού πρώτα ο «αριστερός» ΣΥΡΙΖΑ εξάγνισε τη δεξιά πολιτική του μνημονιακού μονόδρομου και της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης, καθιερώνοντας συνθήκες δικομματισμού και εκλογικής ισχυροποίησης της κομμάτων του κεφαλαίου.

Στη βάση αυτή, η νέα ηγεσία του ΥΠΕΠΘ, αφού έδωσε το πρώτα δείγμα αυταρχισμού, θεσπίζοντας την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, στη συνέχεια διατρανώνει την προσήλωσή της στην αντιλαϊκή πολιτική των περικοπών στην εκπαίδευσηξεκινώντας από το πιο  χτυπημένο κομμάτι του κλάδου, τους Αναπληρωτές.

Ειδικότερα, η νέα ηγεσία διακηρύσσει την προσήλωσή της στην αρχή του «Εξορθολογισμού» των δαπανών, εδραιωμένη    στον αντιλαϊκό νόμο του ΣΥΡΙΖΑ τόσο για το Νέο Λύκειο»,  όσο και για το Προσοντολόγιο(4589/2019), προσθέτοντας  και τον ΑΣΕΠ ως επιπλέον «κριτήριο» πρόσληψης σε μια θέση ελαστικής απασχόλησης, ενώ τα ονομαζόμενα «ολιγομελή» τμήματα στη Ομάδες Προσανατολισμού των ΓΕΛ και στους τομείς και ειδικότητες  των ΕΠΑΛ, πολλαπλασιάζονται (στο Ηράκλειο π.χ  δεν έχουν εγκριθεί 169 τμήματα στα ΓΕΛ και 27 στα ΕΠΑΛ, ενώ τα κενά φτάνου τα 459! ), , στη βάση της αναμονής…, με στόχο τις προβλεπόμενες ήδη από  το νόμο Γαβρόγλου συγχωνεύσεις τμημάτων και σχολείων.

Στη βάση αυτή,  η νέα σχολική χρονιά ξεκινά με δηλωμένα 31.300 κενά στην Α/θμια και Β/θμια εκπαίδευση, ΧΩΡΙΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΜΟΝΙΜΩΝ, και με μετέωρο το καθεστώς  της λειτουργίας εκατοντάδων τμημάτων που είναι στην …αναμονή της έγκρισης από το Υπουργείο, τμημάτων που παραμένουν στα αζήτητα, αφού προτεραιότητα της κυβέρνησης, όπως δήλωσε η υφυπουργός, είναι οι μνημονιακές δεσμεύσεις, το ασφυκτκό πλαίσιο της ιμπεριαλιστικής επιτροπείας που ασμένως αποδέχεται και εδραιώνει η δεξιά ΝΔ ως διάδοχος του ΣΥΡΙΖΑ. Εχοντας αυτές τις αντιλαϊκές επιδιώξεις,  η κυβέρνηση ξεκινά την επίθεσή από τους ελαστικοποιημένους, τους αναπληρωτές, εφαρμόζοντας το Προσοντολόγιο του Γαβρόγλου και επιβάλλοντας τον ΑΣΕΠ,  αρνούμενη να αναγνωρίσει την προϋπηρεσία του 2018-19, με το κλειστό σύστημα των πινάκων πρόσληψης, με υπόσχεση ..διορισμού μονίμων στην Ειδική Αγωγή το 2020.., με  συνέχιση του καθεστώτος της εργασιακής και συνδικαλιστικής ανισοτιμίας των αναπληρωτών και με το μισθολόγιο  της Πείνας. Παράλληλα, αξιοποιώντας τον αντιλαϊκό νόμο Γραβρόγλου για την «Αξιολόγηση-Προγραμματισμό» της σχολικής μονάδας, υπόσχεται…αναθεώρηση του αντιλαϊκού νόμου, με στόχο την επιβολή ακόμη ενός πιο ασφυκτικού μοντέλου «Αξιολόγησης» του εκπαιδευτικού προσωπικού, στη βάση της πολλαπλά προβαλλόμενης «αριστείας»,, δηλ του εργασιακού αποκλεισμού, του ιδεολογικού πειθαναγκασμού και της απόλυσης.

Είναι προφανές ότι το δόγμα της δεξιάς ΝΔ «νόμος και τάξη», κατ’ επιταγή της εγχώριας ολιγαρχίας και των ιμπεριαλιστών κηδεμόνων της(ΕΕ-Η.Π.Α)βρίσκει την αντανάκλασή του σε όλο το φάσμα της εφαρμοσμένης ήδη, αλλά  και σχεδιαζόμενης κυβερνητικής πολιτικής, αφού με τροπολογία που σχεδιάζει να φέρει η ΝΔ, θα επιτείνει τον ήδη αντισυνδικαλιστικό νόμο του ΣΥΡΙΖΑ, επιβάλλοντας και το ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΦΑΚΕΛΩΜΑ στα σωματεία, ποινικοποιωντας τους αγώνες και τους  αγωνιστές, στην κατεύθυνση  της επιβολής ενός μαύρου τοπίου λαϊκής τρομοκράτησης και εκφασισμού του δημόσιου βίου, όπως απαιτεί η αντιλαϊκή πολιτικής της αμορφωσιάς, της  πείνας,  της ανεργίας και  της ιμπεριαλιστικής υποδούλωσης, πολιτική που υπηρετεί πιστά η ΝΔ, ακολουθώντας και επιτείνοντας την αντιλαϊκή πολιτική των προκατόχων της.

Απέναντι σε αυτήν την αντιδραστική πολιτική των περικοπών, της ανεργίας, του μισθολογίου της πείνας, της ιδεολογικής πειθάρχησης, της κρατικής καταστολής, η μόνη λύση είναι ο Μαζικός –Ενωτικός και Ανυποχώρητος Αγώνας.

Καμία Υποχώρηση-Καμία Ανοχή

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙ ΑΜΕΣΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ, με στόχο

Ø     την κάλυψη όλων των κενών με  όλες τις αναγκαίες προσλήψεις σε μια φάση και  πριν την έναρξη λειτουργίας των σχολείων

Ø     Την άμεση λειτουργία ΟΛΩΝ των τμημάτων των σχολείων-Καμία συγχώνευση τμήματος, ειδικότητας ή τομέα

Ø     Αναγνώριση όλης της προϋπηρεσίας –ΙΣΑ εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα αναπληρωτών και μονίμων

Ø     Μαζικούς διορισμούς μονίμων

Ø     Κατάργηση του ν. 4589/2019 και όλου του αντιλαϊκού θεσμικού πλαισίου για το «Νέο Λύκειο» των ταξικών φραγμών, της «Αξιολόγησης»-Πειθάρχησης-Απόλυσης

Ø     Σταθερή και Μόνιμη δουλειά για όλους

Ø     Κατάργηση των αντιλαϊκών νόμων του μισθολογίου της πείνας

Ø     Επανακατάκτηση και διεύρυνση των εργασιακών, οικονομικών, μορφωτικών και συνιδκαλιστικών κατακτήσεων

Ø     Κατάργηση του αντιδραστικού θεσμικού πλαισίου  που ισοπεδώνει τις θεμελιώδεις κατακτήσεις του Πανεπιστημιακού Ασύλου και της Συνδικαλιστικής Δράσης.

ΚΑΤΩ Η ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΑΔΙΟΡΙΣΤΙΑΣ-ΑΜΟΡΦΩΣΙΑΣ ΚΑΙ ΛΑΪΚΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΗΣ.

ΜΟΝΟ ΟΙ ΜΑΖΙΚΟΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΕΤΑΜΕΝΟΙ ΛΑΪΚΟΙ  ΑΓΩΝΕΣ ΘΑ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το