Στο περιθώριο της κηδείας του Ραϊσί, αρχηγοί οργανώσεων του «άξονα της αντίστασης» συναντήθηκαν την Τετάρτη για να συζητήσουν για τον πόλεμο του Ισραήλ στη Γάζα, ανακοίνωσαν επίσημα μέσα ενημέρωσης.

Ο «άξονας της αντίστασης» συνασπίζει τους συμμάχους του Ιράν στον αγώνα κατά του Ισραήλ, κυρίως το παλαιστινιακό κίνημα Χαμάς, τη λιβανική Χεζμπολάχ, τους αντάρτες Χούθι της Υεμένης και ιρακινές σιιτικές οργανώσεις.

Οι αρχηγοί αυτών των κινημάτων συνεδρίασαν αφού παρευρέθηκαν στις τελετές που οργανώθηκαν την Τετάρτη στην Τεχεράνη ως φόρο τιμής στον Ραϊσί.

«Στη διάρκεια αυτής της συνάντησης, συζητήθηκαν η πολιτική, κοινωνική και στρατιωτική κατάσταση στη Γάζα (…) και ο ρόλος του άξονα της αντίστασης», μετέδωσε ο κρατικός τηλεοπτικός σταθμός Irib. Η πραγματοποίηση της συνάντησης αυτής ανακοινώθηκε επίσης από τον τηλεοπτικό σταθμό Al Manar του ισλαμιστικού κινήματος Χεζμπολάχ, ο οποίος μετέδωσε φωτογραφίες.

Υπογραμμίσθηκε από τους συμμετέχοντες η συνέχιση της τζιχάντ και της μάχης μέχρι την πλήρη νίκη της παλαιστινιακής αντίστασης στη Γάζα, με τη συμμετοχή οργανώσεων του άξονα της αντίστασης, σύμφωνα με τον Irib.

Εκ μέρους του Ιράν, ήταν παρόντες στη συνάντηση ο στρατηγός Χοσεΐν Σαλαμί, διοικητής των Φρουρών της Επανάστασης, του ιδεολογικού στρατού της Ισλαμικής Δημοκρατίας, καθώς και ο στρατηγός Εσμαΐλ Καανί, διοικητής της Δύναμης Κουντς, του κλάδου εξωτερικών επιχειρήσεων των Φρουρών.

Συμμετείχαν επίσης ο εκπρόσωπος των Χούθι Μοχάμεντ Αμπντούλ Σαλάμ, ο δεύτερος στην ιεραρχία της Χεζμπολάχ Ναΐμ Κάσεμ και ο πολιτικός ηγέτης της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια, ο οποίος είχε προηγουμένως γίνει δεκτός από τον ανώτατο ηγέτη, τον αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ. Εκπρόσωποι της οργάνωσης Ισλαμικός Τζιχάντ και ιρακινών οργανώσεων συμμετείχαν επίσης, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Fars.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το