Οι «Φρουροί της Επανάστασης», όπως ονομάζεται το επίλεκτο στρατιωτικό σώμα του Ιράν, ανακοίνωσαν σήμερα ότι εξαπέλυσαν επίθεση «με βαλλιστικούς πυραύλους» εναντίον του «αρχηγείου» μιας οργάνωσης τρομοκρατών στην Αλ Μπουκάμαλ, στη Συρία, σε αντίποινα για την επίθεση που αιματοκύλισε την πόλη Αχβάζ του Ιράν στις 22 Σεπτέμβρη.

«Το αρχηγείο αυτών που ευθύνονται για το τρομοκρατικό έγκλημα της Αχβάζ δέχθηκε επίθεση πριν από μερικά λεπτά στα ανατολικά του Ευφράτη, από πολλούς βαλλιστικούς πυραύλους, οι οποίοι εβλήθησαν από τον αεροδιαστημικό κλάδο των «Φρουρών της Επανάστασης», ανέφερε η διοίκηση των «Φρουρών» σε ανακοίνωσή του, που αναρτήθηκε στον επίσημο ιστότοπό του.

«Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, πολλοί τακφιριστές τρομοκράτες και οι αρχηγοί τους, που ευθύνονταν για το τρομοκρατικό έγκλημα της Αχβάζ, σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν σε αυτή την πυραυλική επίθεση», προστίθεται στην ανακοίνωση. Δεν διευκρινίζεται στο κείμενο από πού εκτοξεύθηκαν οι πύραυλοι. Ο όρος «τακφιριστές» χρησιμοποιείται από τις αρχές του σιιτικού Ιράν όταν αναφέρεται σε σουνίτες τζιχαντιστές.

Σύμφωνα με το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων «Fars», χρησιμοποιήθηκαν δύο τύποι πυραύλων: Πύραυλοι «Ζολφαγάρ» (με δραστικό βεληνεκές 750 χιλιομέτρων) και «Κιάμ» (800 χλμ.). Έγιναν επίσης πλήγματα από τηλεχειριζόμενα, μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

Την ευθύνη για την επίθεση στην Αχβάζ ανέλαβε η οργάνωση «Ισλαμικό Κράτος» (ΙΚ), εναντίον της οποίας το Ιράν έχει εμπλακεί στον πόλεμο στη Συρία, στο πλευρό της Δαμασκού.

Την ημέρα που διαπράχθηκε η επίθεση, ο ιρανός πρόεδρος Χασάν Ροχανί υποσχέθηκε πως θα δινόταν μια «τρομερή» απάντηση στην τρομοκρατική ενέργεια αυτή από την Τεχεράνη.

Πηγές: ΑΜΠΕ, AFP, Reuters

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το