Σάββατο, 25 Νοεμβρίου, 19:30
Προβολή της ταινίας «το Σωσίβιο» –
υποδεχόμαστε τον σκηνοθέτη της, Γιάννη Παναγιωταράκο! 

 

Το βράδυ του Σαββάτου, 25 Νοεμβρίου, το ΣΗΜΑ φιλοξενεί την ταινία «το Σωσίβιο» και με χαρά υποδέχεται τον σκηνοθέτη της, Γιάννη Παναγιωταράκο!


Ένας νέος και φιλόδοξος καταστηματάρχης στο κέντρο της Αθήνας φαίνεται να έχει βλέψεις και όνειρα για μια πλούσια ζωή. Όμως όλες του οι προσπάθειες και τα όνειρα διακυβεύονται από την οικονομική κρίση που έρχεται. Τα χρέη συσσωρεύονται. Εύκολα αποδίδει τον οικονομικό μαρασμό της επιχείρησής του, στους αλλοδαπούς μικροπωλητές και τους μετανάστες. Αυτή η κατάσταση λειτουργεί καταλυτικά στην αλλαγή της συμπεριφοράς και του χαρακτήρα του. Την οικονομική κατάρρευση ακολουθεί η ηθική κατάρρευση. Γίνεται σκληρός και ανάλγητος. Όμως οι συνθήκες τον αναγκάζουν σύντομα κι αυτός να βρεθεί να σιτίζεται σε φιλανθρωπικά γεύματα για να επιβιώσει. Ένας συνοδοιπόρος στην καινούργια κατάσταση που βρέθηκε τον βοηθά στην αναθεώρηση του τρόπου σκέψης, να ξαναβρεί τις χαμένες αξίες.

Είναι μία ανεξάρτητη παραγωγή, στην οποία, μεταξύ άλλων, συμμετέχουν οι Χρήστος Μουστάκας, Δημήτρης Πιατάς, Άννα Ψαρρά και Πάνος Κόκκορης. Τα γυρίσματα έγιναν κυρίως στο Κερατσίνι, τη Δραπετσώνα και το Πέραμα, με πολλούς από τους συντελεστές να είναι κάτοικοι των παραπάνω περιοχών. Τέλος, εμφάνιση – έκπληξη κάνει η γνωστή λαϊκή τραγουδίστρια Κατερίνα Στανίση, ερμηνεύοντας το τραγούδι «Πρώτο Τραπέζι Πίστα» του Θεόδωρου Κουέλη.
 

Ελληνική δραματική, 85΄, παραγωγή 2020.
Από τον Οκτώβριο 2020 μέχρι σήμερα, το «Σωσίβιο»
έχει κερδίσει 15 διεθνείς διακρίσεις και βραβεία

Είσοδος Ελεύθερη

ΣΗΜΑ

τηλέφωνο: 2114008603
διεύθυνση: Ισαύρων 29Γ, Εξάρχεια
βρείτε το ΣΗΜΑ και στο Facebook:
www.facebook.com/simaporeia.
βρείτε μας και στο Instagram: sima_poreia
e-mail: shmaporeia@gmail.com
(εδώ μπορείτε να ζητήσετε να λαμβάνετε
το πρόγραμμα εκδηλώσεών μας)

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το