e-Πρόλογος
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Εργαζόμενοι
  • Διεθνή
  • Κοινωνία
  • Νεολαία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
  • Ιστορία
  • Ιδεολογικά
  • Απόψεις
  • Εκδηλώσεις
  • Ανακοινώσεις
  • Επικοινωνία
nikos_temponeras
31 Οκτωβρίου 2018

Η πλειοψηφία της ΕΛΜΕ Λέσβου ξαναχτυπά: Κατέβασε από τα γραφεία της, τη φωτογραφία του Νίκου Τεμπονέρα

Παιδεία ΔΑΚΕ, ΕΛΜΕ ΛΕΣΒΟΥ, Νίκος Τεμπονέρας

Σε μία νέα προκλητική ενέργεια προέβη ο Προέδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΛΜΕ Λέσβου, ο οποίος, σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΑΠΕ – ΜΠΕ στο νησί, Στρ. Μπαλάσκα, κατέβασε από τον τοίχο των γραφείων του συνδικαλιστικού οργάνου, τη φωτογραφία του δολοφονημένου εκπαιδευτικού Νίκου Τεμπονέρα. Ας σημειωθεί ότι η ενέργεια του προέδρου της ΕΛΜΕ Λέσβου που πρόσκειται στη ΔΑΚΕ, συνδικαλιστική παράταξη της Νέας Δημοκρατίας, επικροτήθηκε από την απόλυτη πλειοψηφία του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΛΜΕ Λέσβου (τέσσερις στις επτά έδρες) που επίσης ανήκει στην ίδια παράταξη.

Όπως έγινε γνωστό, στα γραφεία της ΕΛΜΕ Λέσβου λίγο καιρό μετά τη δολοφονία του καθηγητή το 1991, είχε αναρτηθεί κάδρο με τη φωτογραφία του Νίκου Τεμπονέρα στον τοίχο πίσω από τη θέση που συνήθως κάθεται ο πρόεδρος ως ένδειξη τιμής και μνήμης στον αγωνιστή εκπαιδευτικό.

Αυτό το κάδρο με τη φωτογραφία του Νίκου Τεμπονέρα κατέβασε ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Λέσβου παρά τις διαμαρτυρίες των υπολοίπων παρατάξεων. Η φωτογραφία του δολοφονημένου καθηγητή ενοχλούσε και παλιότερα τα στελέχη της ΔΑΚΕ τα οποία και είχαν ζητήσει το κατέβασμα της.

Να θυμίσουμε ότι πρόσφατα η ίδια πλειοψηφία του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΛΜΕ Λέσβου αποφάσισε να προκρίνει τη χρήση της λέξης «λαθρομετανάστης» από τους εκπαιδευτικούς στα σχολεία του νησιού. Κι αυτό κόντρα στο γνωστό έγγραφο του Αρείου Πάγου με το οποίο ζητήθηκε η εξάλειψη της χρήσης του όρου «λαθρομετανάστης» προκειμένου «να αποτραπεί η χρήση μειωτικών για την προσωπικότητα των ανθρώπων χαρακτηρισμών και να αποφευχθούν φαινόμενα ξενοφοβίας και ρατσισμού».

Please follow and like us:
error
fb-share-icon
Tweet
fb-share-icon
Η ελλαδική Μακεδονία είναι ελληνική! Το Ανώτατο Δικαστήριο της Ουγγαρίας αθώωσε τη δημοσιογράφο που κλωτσούσε μετανάστες

Related Posts

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΔΕ

Παιδεία

Για την απαράδεκτη στάση της πλειοψηφίας της ηγεσίας της ΟΛΜΕ που δεν επέτρεψε στο διωκόμενο Κ. Κορδάτο να μιλήσει-ενημερώσει στη συνεδρίαση του Δ.Σ της ΟΛΜΕ

panepistimioaigaiou

Παιδεία

Προκήρυξη προειδοποιητικής απεργίας μια ημέρα μετά την κατάθεση του Νομοσχεδίου Κεραμέως

mykonos

Παιδεία

Μύκονος: «Κραυγή αγωνίας» από τους εκπαιδευτικούς – Τραγικές οι συνθήκες στέγασης

Ακολουθήστε μας

| Όροι χρήσης | Πολιτική απορρήτου | © Πρόλογος 2018
Powered by WordPress • Themify WordPress Themes