«Έφυγε» ο Τάσος Σταυρόπουλος, Πρόεδρος της ΠΕΣΕΚ

Αθήνα, 2 Μάη 2023

Έφυγε από τη ζωή χθες, 1η Μάη 2023, ο Τάσος Σταυρόπουλος , πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Συνταξιούχων Εκπαιδευτικών (ΠΕΣΕΚ) από τη μέρα της συγκρότησής της.

Ο Τάσος πέρασε όλη τη ζωή του μέσα στον καθημερινό αγώνα για τα δικαιώματα των εργαζομένων, για να καλυτερέψει η ζωή των ανθρώπων, για να αλλάξει ο κόσμος. Από τα χωριά της ορεινής Ηλείας μέχρι τα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και την ΠΕΣΕΚ.

Ανάλωσε όλες του τις δυνάμεις στην προσφορά του προς τους συναδέλφους, τους φίλους, τους μαθητές του, τους συγχωριανούς του, σε όποιον του ζήτησε βοήθεια.

Στάθηκε ακλόνητος μέσα στις γραμμές του εργατικού και εκπαιδευτικού κινήματος, πίστευε ακράδαντα στην ανάγκη της οργανωμένης πάλης και της ενωτικής δράσης όλων των εργαζομένων. Ειδικά την τελευταία δεκαετία, αναδείχθηκε σε κύριο εκφραστή της αγωνιστικής στάσης μέσα στο κίνημα των συνταξιούχων και ειδικά των συνταξιούχων εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, μέσα από την ΠΕΣΕΚ της οποίας ήταν ιδρυτικό μέλος και πρόεδρός της μέχρι σήμερα.

Είναι χιλιάδες οι συνάδελφοι που δέχτηκαν τη συμβουλή του, την υποστήριξή του, τη βοήθειά του για να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα της ζωής και της επιβίωσης.

Δεν ζήτησε τίποτα για τον εαυτό του.

Για εμάς που τον συναντήσαμε στα σχολεία και αργότερα στο κίνημα των συνταξιούχων, η απώλεια είναι τεράστια και δυσαναπλήρωτη. Αυτό που μπορούμε να υποσχεθούμε είναι να συνεχίσουμε το δρόμο του στον αγώνα για τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Ο Τάσος θα είναι πάντα ένα κομμάτι του εαυτού μας.

Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του.

Το ΔΣ της ΠΕΣΕΚ

***

Η πολιτική κηδεία θα γίνει στο Α΄ Νεκροταφείο Αθήνας, την Παρασκευή 5/5 , στις 12 το μεσημέρι και στις 4μμ η σορός θα μεταφερθεί στο αποτεφρωτήριο της Ριτσώνας.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το