Η εθνική πετρελαϊκή εταιρία αναφέρει περίπου 400 περιστατικά κλοπής πετρελαίου στην περιοχή του Δέλτα του Νίγηρα

Η Nigerian National Petroleum Corporation Ltd (NNPCL) δήλωσε την Πέμπτη ότι 165 εγκαταστάσεις που διυλίζουν παράνομα κλεμμένο αργό πετρέλαιο καταστράφηκαν την περασμένη εβδομάδα.

Ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου NNPCL, Μέλε Κιάρι, δήλωσε ότι περίπου 400 περιστατικά κλοπής και βανδαλισμού πετρελαίου αναφέρθηκαν επίσης από κυβερνητικές και ιδιωτικές υπηρεσίες ασφαλείας στην περιοχή του Δέλτα του Νίγηρα την περασμένη εβδομάδα.

Ο Κιάρι σημείωσε ότι η NNPCL, σε συνεργασία με τον νιγηριανό στρατό, διεξήγαγε επιχειρήσεις στο Δέλτα του Νίγηρα.

Κατά τη διάρκεια αυτών των επιχειρήσεων, καταστράφηκαν 165 παράνομα διυλιστήρια πετρελαίου και εξαλείφθηκαν 39 μη εξουσιοδοτημένες συνδέσεις αγωγών, πρόσθεσε ο Κιάρι.

Ο Νιγηριανός γερουσιαστής Νεντ Νβόκο είχε ανακοινώσει προηγουμένως ότι η χώρα έχασε πάνω από 3 δισεκατομμύρια δολάρια πέρυσι λόγω της αυξανόμενης κλοπής πετρελαίου και των επιθέσεων σε αγωγούς.

Τα αποδεδειγμένα αποθέματα πετρελαίου της Νιγηρίας ανέρχονται σε περίπου 37 δισεκατομμύρια βαρέλια, αντιπροσωπεύοντας το 3,1% των παγκόσμιων αποθεμάτων.

Η Νιγηρία κατατάσσεται μεταξύ των 15 πρώτων χωρών σε παραγωγή αργού πετρελαίου, κατέχει τα 10α μεγαλύτερα αποθέματα πετρελαίου και είναι ο έκτος μεγαλύτερος εξαγωγέας πετρελαίου παγκοσμίως.

Στην περιοχή του Δέλτα, όπου βρίσκονται πετρελαιοπηγές, ένοπλες ομάδες πραγματοποιούν συχνά δολιοφθορές, οδηγώντας σε συγκρούσεις και περιστατικά απαγωγών.

πηγή: kosmodromio.gr

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το