Συνέλευση αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν οι φοιτητές της Νομικής Σχολής το απόγευμα της Τρίτης, μετά την βίαιη αστυνομική εισβολή που υπέστησαν το πρωί της ίδιας ημέρας για να εκκενώσουν την κατάληψή τους, και όπου οι αρχικές προσαγωγές μετατράπηκαν σε 28 συλλήψεις φοιτητών (18 γυναίκες, 10 άνδρες). 

Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για διατάραξη οικιακής ειρήνης και κατά περίπτωση φθορές και απείθεια, και πιθανότατα θα περάσουν δικάσιμο την Τετάρτη.

Οι φοιτητές άρχισαν την κατάληψη της Σχολής το βράδυ της Δευτέρας, σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τον Παλαιστινιακό λαό για τον πόλεμο του Ισραήλ στη Γάζα, και κατηγορούν την ΕΛΑΣ πως επιχειρεί να καταστείλει τις φοιτητικές κινητοποιήσεις για την Παλαιστίνη ενώ το αντιπολεμικό φοιτητικό κίνημα διογκώνεται διεθνώς, ζητώντας άμεση κατάπαυση του πυρός στη Γάζα.

Νωρίτερα την Τρίτη πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση αλληλεγγύης έξω από τη Νομική αλλά και έξω από τη ΓΑΔΑ.

Πιστή στον δρόμο που έχει χαράξει εδώ και χρόνια η κυβέρνηση, επιλέγει να αντιμετωπίσει το φοιτητικό κίνημα με όρους καταστολής και με βάση το δόγμα «τάξη και ασφάλεια».

Η ΕΛ.ΑΣ. επιχειρεί να καταστείλει τις φοιτητικές κινητοποιήσεις για την Παλαιστίνη εν τη γενέσει τους, την ίδια ώρα που το αντιπολεμικό φοιτητικό κίνημα δυναμώνει διεθνώς και ζητά άμεση κατάπαυση του πυρός στη Γάζα.

Με συνθήματα γέμισε η κλούβα της αστυνομίας με την οποία μεταφέρθηκαν οι φοιτητές στη ΓΑΔΑ, όπως φαίνεται σε βίντεο που ανήρτησε στο Facebook το Αυτόνομο Σχήμα Φυσικομαθηματικού.

Τα ΜΑΤ χρησιμοποίησαν τροχό για να μπουν στην Νομική Σχολή (ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI)
(ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI)

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το