ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π. Ε. ΑΙΓΑΛΕΩ

Για τη απίστευτη γραφειοκρατία που ταλαιπωρεί Προϊσταμένες/νους και Διευθύντριες/ντες και γονείς

Με τη βεβαίωση φοίτησης από το νηπιαγωγείο τα παιδιά κάνουν προεγγραφή στο Δημοτικό Σχολείο, όμως για τους φωστήρες του ΟΠΕΚΑ αυτό δεν είναι αρκετό. Για να πάρουν οι γονείς το επίδομα για τα παιδιά τους Α1 δεν είναι αρκετό αυτό που ήταν πριν λίγες εβδομάδες. Πλέον χρειάζεται και βεβαίωση επαρκούς φοίτησης (εκτός από τη βεβαίωση φοίτησης), για την προηγούμενη χρονιά πράγμα εντελώς αυτονόητο αφού υπάρχει βεβαίωση φοίτησης και πιστοποιητικό φοίτησης με το οποίο γράφτηκαν στο Δημοτικό Σχολείο.

Συμβαίνει συχνά ένας απελπισμένος γονιός που του απορρίπτουν ξανά και ξανά το αίτημα να τηλεφωνεί στο νηπιαγωγείο και να καλεί την Προϊσταμένη να εγκαταλείψει την τάξη της για να εκδώσει, να σκανάρει και να στείλει ένα έγγραφο που δεν υπάρχει (πιστοποιητικό επαρκούς φοίτησης) .

Το μόνο δικαιολογητικό που χρειαζόταν για την καταβολή του επιδόματος ήταν ο Α.Μ του μαθητή που δινόταν προφορικά και μέχρι πρόσφατα το πιστοποιητικό φοίτησης. Η απαίτηση να εκδοθεί ένα πιστοποιητικό φάντασμα που δεν υπάρχει στις αναφορές μαθητών του myschool και επί πλέον να αλλοιωθεί για να γραφτεί πάνω η επαρκής φοίτηση ξεπερνά κάθε όριο!!! Πιθανότατα η αλλοίωση δημόσιου έγγραφου είναι παράνομη ενέργεια!!

Δεν είναι δυνατόν με τη βεβαίωση φοίτησης που δίνει το my school τα παιδιά να εγγράφονται στο Δημοτικό Σχολείο, να περνούν στην επόμενη εκπαιδευτική βαθμίδα αλλά να μην δίνεται το επίδομα, γιατί κάποιοι αρέσκονται στην γραφειοκρατία. Όταν δίνουμε βεβαίωση φοίτησης νηπίου εννοείται ότι είναι επαρκής η φοίτηση, διαφορετικά δεν θα την δίναμε ως Δημόσιος φορέας εκπαίδευσης.

– Διαμαρτυρόμαστε έντονα στον ΟΠΕΚΑ, ώστε να περιορίσουμε την γραφειοκρατία γράφοντας και ξαναγράφοντας την ίδια βεβαίωση προσθέτοντας αυτονόητες λέξεις.

– Διαμαρτυρόμαστε έντονα στο Υπουργείο που ξεχνά ότι οι Προϊστάμενοι των νηπιαγωγείων είναι εκπαιδευτικοί με πλήρες ωράριο το έργο τους είναι εκπαιδευτικό/παιδαγωγικό και τους φορτώνει με πλήθος γραφειοκρατικών ενεργειών.

– Καλούμε τη ΔΟΕ να επιληφθεί του θέματος αυτός και να προβεί σε διαμαρτυρία στα υπεύθυνα Υπουργεία.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το