Ότι οι Αμερικανοί Ιμπεριαλιστές και στο παρελθόν αλλά και σήμερα επί ΣΥΡΙΖΑ έχουν το πόδι τους για τα καλά βαλμένο στη χώρα και την ευρύτερη περιοχή το ξέρουμε και μας το μαρτυρούν πολλά και διάφορα. Σειρά επαφών με εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τοπικών φορέων είχε στην Αλεξανδρούπολη ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ, ο οποίος επισκέπτεται την πρωτεύουσα του Έβρου.

Μετά το πέρας της συνάντησης με τον αντιπεριφερειάρχη Έβρου στο νομαρχείο, ο κ. Πάιατ δήλωσε ευτυχής. Αναφερόμενος στον νέο πρόξενο των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη δήλωσε: «Αυτή η ευρεία ομάδα αντικατοπτρίζει τη δέσμευση των ΗΠΑ για σθεναρή εμπλοκή στην περιοχή, αλλά και την εκτίμηση για τη στρατηγική σημασία του Έβρου, μία περιοχή για την οποία είμαστε ευγνώμονες που χρησιμοποιούμε για να διευκολύνουμε τις μετακινήσεις κάποιων τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεών μας, μία περιοχή που προορίζεται να γίνει ένα σημαντικό ευρωπαϊκό ενεργειακό κέντρο, καθώς μία σειρά από έργα υλοποιούνται, όπως ο αγωγός TAP που θα μπει σε επιχειρησιακή λειτουργία τον επόμενο χρόνο, ο διασυνδετήριος αγωγός Ελλάδας-Βουλγαρίας IGB, ο οποίος προχωράει με τη βοήθεια των πρωθυπουργών Τσίπρα και Μπορίσοφ, και ελπίζουμε την επικείμενη ανάπτυξη του πλωτού σταθμού επαναεριοποίησης, κάτι που θα βοηθήσει στην επαύξηση της ενεργειακής ασφάλειας για όλη την Ευρώπη και θα ενισχύσει αυτό που ο αντιπρόεδρος της ευρωπαϊκής επιτροπής, Σέφκοβιτς, επισήμανε στην Αθήνα αυτήν την εβδομάδα, τον ρόλο κλειδί της Ελλάδας, την ευρωπαϊκή ενεργειακή ασφάλεια» και τα λοιπά και τα λοιπά!

Μα δεν είναι μόνο τα παραπάνω. Ο Αμερικανός πρέσβης, όχι καλής θελήσεως, εξέφρασε την εκτίμησή του για την παρουσία του εν λόγω αντιπεριφερειάρχη «στην εκδήλωση που οργάνωσε η πρεσβεία στο πλοίο USS Mount Witney, κατά τη διάρκεια της Διεθνούς Έκθεσης στη Θεσσαλονίκη» και τόνισε ότι η παρουσία του « στην Αλεξανδρούπολη…  είναι μέρος της προσπάθειας να διασφαλίσουμε μία ισχυρή αμερικανική παρουσία σε όλη τη βόρεια Ελλάδα, κάτι που προωθεί τα συμφέροντα και των δύο χωρών-κρατών και ενισχύει τη δύναμη της συμμαχίας μας»!

Όταν ακούς τέτοια από τον εκπρόσωπο του αμερικάνικου Ιμπεριαλισμού στη χώρα πρέπει να πεισμώνεις. Να πεισμώνεις απέναντι σ’όλους εκείνους που έκαναν σημαία τους μια δήθεν παγκοσμιοποίηση και ολοκλήρωση για να εξορίσουν, τρομάρα τους, τον Ιμπεριαλισμό στο χρονοντούλαπο, στα αζήτητα. Να πεισμώνεις απέναντι σε όλους εκείνους τους αντικαπιταλιστές που όταν το θαλάσσιο φρούριο έκοβες βόλτες στο Θερμαϊκό υποτιμούσαν πολιτικά το γεγονός, όπως κάνουν χρόνια τώρα φρενάροντας τους αγώνες που πρέπει να αναπτυχθούν. Να πεισμώνεις περισσότερο για τους θεριακλήδες, πούρους επαναστάτες του ΚΚΕ που σα γνήσιοι ρεβιζιονιστές εξοβέλισαν κι από το λεξιλόγιό τους ακόμη τον Ιμπεριαλισμό, την υποτέλεια και την εξάρτηση, μιλώντας για Ιμπεριαλιστική Ελλάδα και άλλα τέτοια ανόητα, αναφέροντάς τον μοναχά όταν τα πράγματα είναι εξόφθαλμα. Να πεισμώνεις ενάντια σ’ όλους αυτούς. Να πεισμώνεις και να μετατρέπεις το πείσμα και το θυμό σε αγώνα να αλλάξουν τα πράγματα. Ο Ιμπεριαλισμός είναι εδώ. Όπως εδώ είναι κι οι κομμουνιστές!

Πηγή: Λαϊκός Δρόμος

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το