Κώστας Ζαφειρόπουλος

Την ώρα που στη Γάζα συντελείται μια αδιανόητη γενοκτονία και τα βλέμματα όλου του κόσμου είναι στραμμένα στη μαρτυρική Ράφα όπου καίγονται παιδιά και άμαχος πληθυσμός μέσα σε σκηνές, στην Αθήνα στο ΟΑΚΑ το ερχόμενο Σάββατο θα γίνουν εξετάσεις νέων παιδιών στην πολεμική τέχνη αυτοάμυνας Krav Maga και θα δοθούν διπλώματα παρουσία Ισραηλινού πρώην πεζοναύτη, ο οποίος μεταξύ άλλων εκπαιδεύει στελέχη του ισραηλινού κατοχικού στρατού και εποίκους στη μάχη κατά των Παλαιστινίων.

Ο λόγος για τον 58χρονο Αβι Μογιάλ, που διδάσκει τα τελευταία 35 χρόνια το συγκεκριμένο σύστημα αυτοάμυνας, το οποίο έχει χρησιμοποιηθεί κατά κόρον από τους Ισραηλινούς εποίκους. Οπως αναφέρει ο ίδιος στο βιογραφικό του, «το 1985 εντάχθηκε στους πεζοναύτες του IDF. Ολοκλήρωσε την εκπαίδευσή του ως αξιωματικός και υπηρέτησε ως διοικητής διμοιρίας σε μια μονάδα εξουδετέρωσης τρομοκρατών (βλέπε Παλαιστινίων κτλ). Απέκτησε πολλές ώρες μάχης και εμπειρία διοικώντας υφισταμένους του σε ειδικές επιχειρήσεις στον Λίβανο, συμπεριλαμβανομένων εξαιρετικά εξειδικευμένων αποστολών πίσω από τις εχθρικές γραμμές με διάφορες μονάδες SWAT. Επίσης, παρείχε προστασία VIP για έναν υψηλόβαθμο στρατηγό του IDF και έναν αξιωματικό των μυστικών υπηρεσιών. Μετά την ενεργό υπηρεσία, υπηρέτησε ως διοικητής διμοιρίας εφέδρων σε μονάδα ειδικών επιχειρήσεων». Επί του παρόντος υπηρετεί ως πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Krav Maga (είναι ένας από τους πιο υψηλόβαθμους Krav Maga Masters στον κόσμο), θεωρείται κορυφαίος εμπειρογνώμονας και αυθεντία στο Ισραήλ στη διδασκαλία του στον κυβερνητικό τομέα και υπηρετεί ως σύμβουλος του υπουργού Αθλητισμού και Παιδείας στον τομέα του Krav Maga.

Αναρτήσεις του Αβι Μoγιάλ

Μετά την 7η Οκτωβρίου 2023, ο Μογιάλ προχώρησε σε πολλές αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης γράφοντας μεταξύ άλλων «Από τη Δύση στην Ανατολή, η Παλαιστίνη δεν υπάρχει» («From West to East, Palaistine does not exist»), ενώ ο ίδιος ανεβάζει φωτογραφίες του με στρατιωτική περιβολή. Ακολούθησαν πολλές φωτογραφίες του όπου φαίνεται ο ίδιος να εκπαιδεύει Ισραηλινούς εποίκους σε διάφορα κιμπούτς. Είναι η πολλοστή φορά που ο Μογιάλ επισκέπτεται την Ελλάδα καθώς είναι υπεύθυνος για την εξάπλωση του Κραβ Μαγκά στη χώρα μας, ωστόσο η συγκυρία της επίσκεψης συμβαίνει την ώρα που 945.000 άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τη Ράφα, ενώ ο συνολικός απολογισμός από τις κτηνωδίες του Ισραήλ ξεπερνά τους 36.200 νεκρούς, τους 11.000 αγνοούμενους και τους 81.500 τραυματίες.

Αναρτήσεις του Αβι Μoγιάλ όπου εκπαιδεύει στελέχη του ισραηλινού στρατού και εποίκους

Σε έκκλησή της, η Ενωση Παλαιστίνιων Εργαζομένων στην Ελλάδα καταγγέλλει την πραγματοποίηση εξετάσεων της ισραηλινής πολεμικής τέχνης Κραβ Μαγκά το Σάββατο 8 Ιουνίου στο ΟΑΚΑ, «φωτογραφίζοντας» χωρίς να κατονομάζει τον Μογιάλ, αλλά μιλώντας για «ενεργά στελέχη του ισραηλινού στρατού» και για «οργανωμένους δολοφόνους». Η Ενωση Παλαιστίνιων Εργαζομένων αναφέρει πως πρόκειται για «πολεμική τέχνη που αναπτύχθηκε στις τρομοκρατικές σιωνιστικές ομάδες στην Παλαιστίνη, που έπειτα στελέχωσαν τις ειδικές δυνάμεις του ισραηλινού στρατού». Ακόμα και αν σήμερα στην Ελλάδα εκατοντάδες παιδιά και ενήλικες μαθαίνουν την τεχνική αυτοάμυνας Krav Maga, χωρίς να ασπάζονται αναγκαστικά τη στάση του Ισραήλ, είναι εύλογο το γεγονός ότι Ενωση Παλαιστίνιων Εργαζομένων καλεί τους γονείς των παιδιών που πρόκειται να εξεταστούν στην πολεμική τέχνη αλλά και «ΟΛΟΥΣ τους Ελληνες φίλους του Παλαιστινιακού Λαού να μποϊκοτάρουν αυτές τις εξετάσεις και να ακυρώσουν την παρουσία αυτών των εκπαιδευμένων δολοφόνων στην Ελλάδα» που θα απονείμουν διπλώματα σε εξετάσεις Ελληνόπουλων. Οπως αναφέρουν, «δεν είναι τιμή σε κανέναν Ελληνα, μικρό ή μεγάλο, να συναλλάσσεται σήμερα με τέτοιους ανθρώπους που κάνουν τη μεγαλύτερη γενοκτονία της εποχής μας στη Γάζα».

πηγή: efsyn.gr

_______________________

Σύμφωνα με πληροφορίες του Κώστα Ζαφειροπούλου (efsyn) ακυρώθηκε η επίσκεψη του Avi Moyal μετά τις πιέσεις.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το