Ανταπόκριση

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 2 ΝΟΕΜΒΡΗ

Με πρωτοβουλία της ΕΛΜΕ Ηρακλείου οργανώθηκε την Πέμπτη 2 Νοέμβρη στο Ηράκλειο το τρίτο συλλαλητήριο αλληλεγγύης στο ματωμένο αγώνα του πολύπαθου Παλαιστινιακού λαού για λευτεριά, ανεξαρτησία, πατρίδα, γη.

Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ είχε καταθέσει την πρόταση στο ΔΣ της ΕΛΜΕ (30/10), η οποία υπερψηφίστηκε από τις παρατάξεις του προεδρείου. Παράλληλα, κατέθεσε πρόταση πρόσκλησης των εργατικών σωματείων και των μαζικών φορέων, των φοιτητικών συλλόγων κλπ, στην οποία ανταποκρίθηκαν αρκετοί φορείς. Μάλιστα, σε αυτό το συλλαλητήριο συμμετείχε και ο σύλλογος εκπαιδευτικών της Α/θμιας ως συνδιοργανωτής, ενώ για τη προπαγάνδιση του συλλαλητηρίου δόθηκε συνέντευξη τύπου, που δημιούργησε κλίμα υποστήριξης του αγωνιζόμενου Παλαιστινιακού λαού.

Στη Συγκέντρωση, η πρόεδρος της ΕΛΜΕ και εκπρόσωπος της Αγωνιστικής Παρέμβασης, άνοιξε τον κύκλο των τοποθετήσεων, καταδικάζοντας τη σιωνιστική θηριωδία του Ισραήλ στη Γάζα, την κατάπτυστη πολιτική της υποτέλειας της ελληνικής κυβέρνησης και των αστικών δυνάμεων των «ίσων αποστάσεων», την εμπλοκή της χώρας στα ιμπεριαλιστικά εγκλήματα, τη λειτουργία των βάσεων του θανάτου και τη μετατροπή της σε ορμητήριο του ΝΑΤΟ.

Από βήμα της συγκέντρωσης τοποθετήθηκε επίσης εκπρόσωπος του Μ-Λ ΚΚΕ, εστιάζοντας στην καταδίκη της εγκληματικής πολιτικής του Ισραήλ στη Γάζα, την πολιτική της ιμπεριαλιστικής υποτέλειας σε ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ τόσο της κυβέρνησης της ΝΔ, και της συμπολιτευόμενης αντιπολίτευσης των ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ, ενώ στο ίδιο πνεύμα χαιρετισμό απηύθυνε και ο εκπρόσωπος της ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ, αναδεικνύοντας και το ρόλο των εκπαιδευτικών στην προάσπιση των αντιφασιστικών, αντιϊμπεριαλιστικών αισθημάτων και παραδόσεων του λαού μας.

Στη συγκέντρωση απηύθυναν ισότιμα χαιρετισμό όλοι οι φορείς και οι συλλογικότητες και, με τη ολοκλήρωσή τους, ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους που κατέληξε στην Πλατεία Ελευθερίας. Στην πορεία συμμετείχαν και κάποιοι Παλαιστίνιοι που τίμησαν με την παρουσία τους το πανό της ΕΛΜΕ. Το συλλαλητήριο έληξε ειρηνικά, με την υπόσχεση της συνέχειας του αγώνα μέχρι τη δικαίωση του Παλαιστινιακού αγώνα.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το