γράφει η Νίνα Γεωργιάδου

ΕΥΡΩΤΣΙΡΚΟΥΛΟ  στο προσκήνιο και στα παρασκήνια, προαποφασισμένες συνθήκες και υπόγειες μεθοδεύσεις για βρώμικους πολέμους, βαθιές εξαρτήσεις και χρηματο-οικονομικές ισοπεδώσεις λαών.  

Οι κούφιες περσόνες του τηλεβόθρου λειτουργούν ως  απορροφητήρες της αβάσταχτης ελαφρότητας του είναι  των ψηφοφόρων.

Από κοντά, άλλοι, λιγότερο ή περισσότερο αφελείς, που θεωρούν ότι θα διεμβολίσουν, με την ψήφο ή την παρουσία τους στα ευρωέδρανα,  το κέντρο αποφάσεων της Βρυξέλλας. 

Πάνω απ’ όλους, οι καθόλου αφελείς συστημικοί κομματικοί μηχανισμοί, που ξέρουν πολύ καλά τι γίνεται αλλά ξεπλένουν, με «γιορτές δημοκρατίας», τον κραταιό μηχανισμό της Deutchland umber alles και καλλιεργούν την αυταπάτη της «Ευρώπης των λαών» και της αλλαγής από τα μέσα. 

Ξέρουν επίσης καλά, πως πρόκειται για «σίγουρα λεφτά και εισόδημα μεγάλο», που δεν αφορά μόνο στον παχυλό μισθό αλλά στη γενναιόδωρη εξαγορά κάθε ψήφου και κάθε συνυπογραφής. 

Η τελευταία θητεία του ευρωσιναφιού συνόψισε, με τον πιο κυνικό τρόπο, την πολιτική τους.

Αρνούνται να καταδικάσουν τη Γενοκτονία που συντελείται στην Παλαιστίνη, συμπράττουν στο βρόμικο πόλεμο της Ουκρανίας,  απλώνουν ξανά το μακρύ χέρι τους στην Υποσαχάρια Αφρική, έβαλαν στη θέση της δημόσιας υγείας τον πανδημικό φόβο και την υγειονομιστική χειραγώγηση, τσάκισαν τα κίτρινα γιλέκα και τους Ευρωπαίους αγρότες και ξέπλυναν τις αρπαχτές από Ουρσουλες και Καϊλήδες.

Για τη δική μας μπανανία, διαχρονικά  επεφύλαξαν μόνο μνημόνια, αποβιομηχάνιση, επιδοτήσεις για ξεχέρσωμα της αγροτικής παραγωγής, σπάσιμο των καϊκιών, τη βαριά και ασήκωτη βιομηχανία του τουρισμού που ελέγχουν πάλι οι ίδιοι,  ξεπούλημα όλου του δημόσιου πλούτου διαρκή λιτότητα  και συντριβή των κοινωνικών αγαθών.

Το φονικό στα Τέμπη είναι μια συμπερίληψη. Αυτοί που επέβαλαν το ξεπούλημα του δημόσιου σιδηρόδρομου, δεν έδωσαν πεντάρα για την κατάντια του, απ’ τους εγχώριους Νονούς,  πλασάρονται τώρα ως η ρομφαία της δικαιοσύνης.       

Οι επικείμενες ευρωεκλογές είναι  η πολιτική εκδοχή της  Eurovision, το ίδιο κακόφωνη και παρακμιακή αλλά με ασύγκριτα βαθύτερες και πιο οδυνηρές συνέπειες.

«Από τα μέσα αλλαγή» είναι μόνο η απεξάρτηση.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το