ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ (ΕΡΓ.Α.Σ.)

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Κάτω τα χέρια από τη συνδικαλιστική δράση

Να σταματήσει τώρα κάθε προσπάθεια δίωξης της δασκάλας Ρέας Γραμματά

Τελευταία γίνεται προσπάθεια, με αστείες κατηγορίες, η συναδέλφισσα Ρέα Γραμματά, δασκάλα, μέλος των Αγωνιστικών Κινήσεων και του ΣΕΠΕ Θεσπρωτίας να κατηγορηθεί για πειθαρχικά παραπτώματα.

Κατηγορίες που προκύπτουν τώρα, για πρώτη φορά, μετά από 35 χρόνια συναπτής μαχόμενης αντιαυταρχικής διδακτικής πράξης και εν όψει της συνταξιοδότησής της, όπως «αντιπαιδαγωγική συμπεριφορά, στοχοποίηση μαθητή, άσκηση ψυχολογικής βίας, μεροληψία, άρνηση εσωτερικού κανονισμού, περιφρόνηση των νόμων, εμπόδιση του συμβούλου να ασκήσει το έργο του» κ.ά.

Για όσους γνωρίζουν το παιδαγωγικό ήθος, την σχέση με τα παιδιά και τη συνολική αγωνιστική δράση της συναδέλφισσας, δεν είναι μόνο έωλες, αντιθέτως φαίνεται να είναι υποβολιμαίες, να την στοχοποιούν, φανερώνουν την εκδικητική στάση της διοίκησης για την πολιτικοσυνδικαλιστική δράση της, αλλά και εκπέμπουν ένα σήμα τρομοκρατίας σε όσους συναδέλφους αντιστέκονται στην αντιεκπαιδευτική πολιτική.

Η εκπαίδευση στο σύνολό της βιώνει την τελευταία περίοδο μια βιομηχανία κατασκευής τέτοιων συνδικαλιστικών διώξεων ειδικά αν συνυπολογίσουμε τις δεκάδες διώξεις και κατηγορίες που έχουν απαγγελθεί ενάντια σε συναδέλφους σε διάφορες περιοχές της χώρας, που υπερασπίστηκαν τις θέσεις του κλάδου και των σωματείων απέναντι στη διοίκηση.

Τα γεγονότα αυτά έχουν ιδιαίτερη σημασία την περίοδο που διανύουμε, η οποία χαρακτηρίζεται από την με κάθε τρόπο εντεινόμενη προσπάθεια της κυβέρνησης και του ΥΠΑΙΘ να επιβάλουν δια της τρομοκρατίας τη διαβόητη αξιολόγηση και τη γενικότερη αντιεκπαιδευτική πολιτική.

Η κυβέρνηση και η διοίκηση είναι σίγουρο πως θα επιχειρήσουν να εκμεταλλευτούν όλο το αντιδραστικό θεσμικό πλαίσιο που έχουν στα «χέρια» τους. Είναι άλλωστε ενδεικτικός ο τρόπος που αυτοί οι νόμοι χρησιμοποιούνται μέσα από διάτρητα πορίσματα για τους ανυπότακτους συνάδελφους, προκειμένου να στηθεί το κατηγορητήριο.

Η ΕΡΓ.Α.Σ. καταγγέλλει αυτή την προσπάθεια και θεωρεί ότι μόνο το μαζικό κίνημα και οι αγώνες μπορούν να τους σταματήσουν! Απαντάμε καθαρά: Ούτε βήμα πίσω!

Γιατί, με τον αγώνα μας δεν υπερασπιζόμαστε μόνο τα δικαιώματά μας, αλλά υπερασπιζόμαστε και τα συμφέροντα του λαού και των παιδιών του στο δημόσιο σχολείο. Αυτοί, άλλωστε είναι και οι τελικοί στόχοι της αξιολόγησης αλλά και της βιομηχανίας διώξεων.

Η μαχόμενη εκπαίδευση, οι σύλλογοι διδασκόντων, τα σωματεία να διακηρύξουμε με κάθε τρόπο τη συμπαράστασή μας.

  • Κάτω τα χέρια από την συναδέλφισσα Ρέα Γραμματά, τα μέλη των Συλλόγων ΠΕ και των ΕΛΜΕ
  • Κάτω τα χέρια από τους αγώνες, τα σωματεία, τις απεργίες και την απεργία-αποχή ενάντια στην αξιολόγηση
  • Η τρομοκρατία δεν θα περάσει!

Ηγουμενίτσα 28/06/2024

ΕΡΓ.Α.Σ.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το