Για την επίσκεψη στη Μακρόνησο ισχύουν τα εξής:

Η αναχώρηση θα γίνει με πούλμαν από το Αρχαιολογικό Μουσείο Αθήνας, στην Πατησίων, στις 8.00 π.μ., την Κυριακή 14 Οκτώβρη. Η ώρα αναχώρησης θα τηρηθεί αυστηρά, ώστε να μπορέσουμε να φτάσουμε την προκαθορισμένη ώρα, που δεν επιδέχεται καθυστέρηση, στο Λαύριο. Επομένως, πρέπει να είμαστε στο Μουσείο ένα τέταρτο πριν την αναχώρηση.

Το πέρασμα από το Λαύριο στη Μακρόνησο θα γίνει στις 9.30 π.μ. με φεριμπότ, που ναυλώθηκε για τη μεταφορά και την επιστροφή όλων μας ταυτόχρονα.

Η αναχώρηση απο τη Μακρόνησο για το Λαύριο θα γίνει στη 1.00 μ.μ. Θα επιστρέψουμε με τα πούλμαν στο Αρχαιολογικό Μουσείο, στην Πατησίων, στις 3.00 μ.μ.

Επίσης πουλμαν θα αναχωρήσουν και από την πλατεία Καλογήρων στη Δάφνη στις 8 πμ (στάση μετρό Δάφνη)

Για τη μεταφορά στο Λαύριο με πούλμαν και από κει με πλοίο στη Μακρόνησο, η συμμετοχή είναι 15 ευρώ το άτομο, μαζί με την επιστροφή στο Αρχαιολογικό Μουσείο ή στην Πλατεία Καλογήρων στη Δάφνη. Για τα παιδιά μέχρι 12 ετών η συμμετοχή είναι 5 ευρώ.

Για όσους φτάσουν και φύγουν από το Λαύριο με δικό τους μεταφορικό μέσο, για το πέρασμα στη Μακρόνησο με πλοίο, η συμμετοχή είναι 10 ευρώ το άτομο, μαζί με την επιστροφή στο Λαύριο. Για τα παιδιά μέχρι 12 ετών η συμμετοχή είναι 5 ευρώ.

Συμμετοχή στα τηλέφωνα: 6945892700 (Χρήστος Κάτσικας), 6946174427 (Δημήτρης Κουφοβασίλης) και 6974438720 (Αγγελική Φατούρου).

Κατάθεση στην Εθνική Τράπεζα. Λογαριασμός: 66648000447 ή IBAN: GR4501106660000066648000447, δικαιούχος ΜΟΡΦΩΤΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ. Σημειώνετε το όνομα ή τα ονόματα και στην αιτιολογία κατάθεσης: Μακρόνησος

Όσοι δεν μπορούν να κάνουν κατάθεση στην τράπεζα μπορούν να πληρώσουν είτε στο Λαύριο πριν από την αναχώρηση του πλοίου είτε εάν θέλουν να έρθουν με τα πούλμαν στο Μουσείο (σε αυτή την δεύτερη περίπτωση είναι απαραίτητη η ειδοποίηση στα τηλέφωνα που υπάρχουν παραπάνω για να κρατηθεί θέση).

Με την άφιξή μας στο μικρό λιμάνι του νησιού που βρίσκεται στην περιοχή του Α’ ΕΤΟ, θα κατευθυνθούμε στο μνημείο που υπάρχει για να καταθέσουμε στεφάνι τιμής. Μετά θα προχωρήσουμε προς το χώρο του θεάτρου του Α’ ΕΤΟ, όπου θα γίνει πολιτική ομιλία για τα 100 χρόνια από την ίδρυση του ΚΚΕ και τους αγώνες των κομμουνιστών. Στη συνέχεια θα γίνει αναφορά στη μεγάλη σφαγή του 1948 στο Α’ΕΤΟ. Η επίσκεψη θα κλείσει με τραγούδια από το έργο του Μ. Θεοδωράκη – Γ. Ρίτσου «Ρωμιοσύνη» από το μουσικό σχήμα της «Πορείας».

Την επίσκεψη οργανώνει το Μ-Λ ΚΚΕ με τη συμμετοχή του Εκπαιδευτικού Ομίλου, των Αντιτετραδίων της Εκπαίδευσης, της Φοιτητικής Πορείας, της ΕΡΓΑΣ δημοσίου και ιδιωτικού τομέα

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το