Τραγική κατάσταση με την πανδημία και στην Ελβετία, που καταγράφει ρεκόρ κρουσμάτων του Covid-19, τα οποία ξεπερνούν πλέον επισήμως τα 103.000, και μετρά τουλάχιστον 1.880 νεκρούς.

Σύμφωνα με τη La Stampa, το νέο πρωτόκολλο προβλέπει ότι οι γιατροί θα μπορούν να αρνούνται ανάνηψη σε ηλικιωμένους με νέο κορονοϊό, εφόσον οι μονάδες εντατικής θεραπείας είναι γεμάτες.

Σύμφωνα με το Ομοσπονδιακό Ινστιτούτο Τεχνολογίας της χώρας, αν και οι εντατικές έχουν διαθέσιμο χώρο για παραπάνω ασθενείς, συνεχίζουν και γεμίζουν. «Έχουμε δύο έως τρεις εβδομάδες, εφόσον η κατάσταση συνεχιστεί όπως τώρα, μέχρι η διαθεσιμότητα των ΜΕΘ να εξαντληθεί», είπε ο Μάρτιν Άκερμαν, επικεφαλής της εθνικής Ειδικής Επιστημονικής Ομάδας για τον Covid-19.

Tο δεύτερο κύμα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη στην Ελβετία, όπου τα ποσοστά μόλυνσης ξεπερνούν κατά πολύ εκείνα της Γαλλίας και της Ισπανίας, είναι πάνω από το διπλάσιο σε σύγκριση με τα ποσοστά της Αυστρίας και της Ιταλίας και πενταπλάσιο από το ποσοστό μολύνσεων της Γερμανίας, σύμφωνα με αξιωματούχους του τομέα υγείας.

«Υπερβήκαμε ξεκάθαρα πλέον όλες τις γειτονικές χώρες μας», δήλωσε ο Στέφαν Κούστερ, ο επικεφαλής του γραφείου μολυσματικών ασθενειών του υπουργείου Υγείας της χώρας, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου.

Αυστηρότεροι περιορισμοί αναμένεται να επιβληθούν σε εθνικό επίπεδο από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση την επόμενη εβδομάδα, την ώρα που η χώρα, με πληθυσμό 8,6 εκατομμύρια κατοίκους, στοχεύει στο να κρατήσει ανοικτές τις επιχειρήσεις, τα παιδιά στις τάξεις και τα νοσοκομεία να λειτουργούν κοντά σε κανονικά επίπεδα.

Αξιωματούχοι υγείας παραδέχονται πως η επιτάχυνση των μολύνσεων, μεταξύ αυτών σε περιοχές όπως το τραπεζικό κέντρο της Ζυρίχης, συνέβη γρηγορότερα απ’ όσο αναμενόταν.

Πιέσεις δέχονται και τα συστήματα διενέργειας διαγνωστικών τεστ και ιχνηλάτησης, με τους αξιωματούχους να απευθύνουν έκκληση σε όσους διαγιγνώσκονται θετικοί να ενημερώνουν προσωπικά τους ανθρώπους με τους οποίους ήλθαν σε επαφή. 

πηγή: efsyn

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το