Το Δ.Σ της Ε΄ ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής καλεί τους συναδέλφους να συμμετέχουν στην πανεκπαιδευτική κινητοποίηση Δευτέρα 29/10, 12.00, στα Προπύλαια μαζί με μαθητές, φοιτητές γονείς.

Συμμετέχουμε γιατί:

Δεν αποδεχόμαστε ως “ρεαλιστικό” για τη νέα γενιά την εργασιακή ζούγκλα και την περιπλάνηση ανάμεσα στην κακοπληρωμένη ελαστική εργασία και την ανεργία, ενώ την ίδια στιγμή η άνοδος της τεχνολογίας και της επιστήμης δίνει τη δυνατότητα για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.

Τα προβλήματα είναι πολύ οξυμένα στο χώρο της εκπαίδευσης με κλείσιμο τμημάτων, με τμήματα 27-29 μαθητών, με κενά και ελλείψεις ακόμα και στα τμήματα των κατευθύνσεων. Οι μαθητές καλούνται να εξοικειωθούν με την παιδαγωγική διαδικασία μέσα σε κοντέινερ, ενώ εδώ και χρόνια δεν λειτουργούν ουσιαστικά η ενισχυτική διδασκαλία και η πρόσθετη διδακτική στήριξη στο Γυμνάσιο και Λύκειο, στο οποίο οι μαθητές καλούνται να αντιμετωπίσουν ένα δυσβάστακτο εξεταστικό μαραθώνιο.

Η κυβέρνηση όχι μόνο δεν λύνει αυτά τα προβλήματα, αλλά εξαγγέλλει σχέδια για το Λύκειο, τα οποία αν υλοποιηθούν θα τα γιγαντώσουν.

το Λύκειο μετατρέπεται σε ένα ακόμα πιο «σκληρό εξεταστικό κέντρο», σε ένα φροντιστήριο – «αρένα»!
οι πανελλαδικές εξετάσεις που υπόσχονταν η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ότι θα καταργήσει, όχι μόνο δεν καταργούνται αλλά διπλασιάζονται (για την απόκτηση του απολυτηρίου και για την εισαγωγή στα Πανεπιστήμια)
επιχειρείται ένα συντριπτικό χτύπημα της γενικής μόρφωσης, καθώς η όποια γενική παιδεία υπήρχε έως τώρα σταματά στην Α’ Λυκείου
η Γ’ Τάξη μετατρέπεται σε προπαρασκευαστικό έτος για την εισαγωγή στο Πανεπιστήμιο
περιορίζονται δραματικά οι επιλογές σχολών για τους μαθητές, καθώς καλούνται να πάρουν σημαντικές αποφάσεις για τη ζωή τους και το μέλλον τους ήδη από τη Β’ Λυκείου
προωθείται πιο αποφασιστικά η πρόωρη επαγγελματική επιλογή

Το δικαίωμα στην μόρφωση χτυπιέται βάναυσα και από τη φτώχεια, την ανεργία που πλήττει τις εργατικές – λαϊκές οικογένειες. Ο χειμώνας που έρχεται αναγκάζει τις οικογένειες να βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για λίγες ώρες θέρμανσης τη μέρα, αφού η πρόσβαση σε φθηνή ενέργεια καθίσταται αδύνατη . Η πρόσβαση σε σύγχρονες υποδομές Υγείας και Πρόνοιας δυσκολεύουν ακόμη περισσότερο .

Εκπαιδευτικοί, μαθητές, εργαζόμενοι γονείς μπορούμε να βάλουμε φρένο σε αυτά τα σχέδια.

Να αποσυρθούν τώρα τα σχέδια για το Νέο Λύκειο!
Άμεση κάλυψη των κενών, καμία διδακτική ώρα χαμένη. Έναρξη ενισχυτικής διδασκαλίας και πρόσθετης διδακτικής στήριξης!
15 μαθητές ανά τάξη στα τμήματα των κατευθύνσεων, 20 μαθητές για τις άλλες τάξεις!

Απορρίπτουμε στο σύνολο τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης, παλεύουμε για το σχολείο των σύγχρονων αναγκών και δυνατοτήτων της εποχής μας, για ένα σχολείο που θα δίνει εφόδια ζωής, που θα καλλιεργεί πολύπλευρα την προσωπικότητα κάθε μαθητή.

Αγωνιζόμαστε για το δικαίωμα σε όλους τους μαθητές να διεκδικήσουν την πρόσβαση σε όλες τις Σχολές, για πραγματική αναβάθμιση της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης σε υποδομές και προσωπικό.

Απορρίπτουμε τις αντιεπιστημονικές αλλαγές στο αναλυτικό πρόγραμμα και τα προγράμματα σπουδών. Λέμε όχι στην απαξίωση μαθημάτων και αντικειμένων, στη μονομέρεια, την αποσπασματικότητα και την στείρα αποστήθιση.

ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΛΥΚΕΙΟ!

Βγαίνουμε στο δρόμο, παλεύουμε για Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία.

Ενώνουμε τη φωνή μας με τους μαθητές μας και με τους γονείς!

Όλοι στις 29 Οκτώβρη, 12:00 στα Προπύλαια και στην 3ωρη (διευκολυντική) στάση (11:00 – 14:00)

ΤΟ Δ.Σ ΤΗΣ Ε΄ΕΛΜΕ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΙΚΗΣ

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το