του Σάμερ Ατάρ

Βίντεο από τον Alexander Stockton και την Amanda Su

Ο Δρ Attar είναι χειρουργός στο Northwestern Medicine στο Σικάγο. Προσφέρθηκε εθελοντικά στη Γάζα τρεις φορές, με τους Rahma Worldwide, IDEALS και Palestinian American Bridge. Ο κ. Stockton είναι παραγωγός με το Opinion Video. Η κα Su είναι συνεργάτης στο Opinion Video Reporter.

Στο βίντεο του Opinion, ο Δρ Samer Attar, ένας Αμερικανός χειρουργός από το Σικάγο, μας δείχνει την ανεξιχνίαστη βαρβαρότητα του πολέμου στη Γάζα. Ήταν μέλος της πρώτης αποστολής διεθνών γιατρών που εγκαταστάθηκε στο βόρειο τμήμα της επικράτειας αυτή την άνοιξη.

Πάνω από δύο εβδομάδες, ο Δρ Attar προσφέρθηκε εθελοντικά σε τοπικά νοσοκομεία και κινηματογράφησε αυτό που είδε. Το Νοσοκομείο Al-Awda – μια από τις τοποθεσίες όπου εργαζόταν – ήταν υπό πολιορκία από την Κυριακή και πρόσφατα έμεινε χωρίς πόσιμο νερό, με μέλη του προσωπικού και ασθενείς εγκλωβισμένους μέσα.

Τα βιντεοημερολόγια του Δρ. Ατάρ αποτυπώνουν τον τίμημα του πολέμου στους αμάχους και τον αγώνα μεταξύ των Παλαιστινίων ιατρικών εργαζομένων να σώσουν ζωές εν μέσω ακραίων ελλείψεων σε κρίσιμα φάρμακα, αίμα και βασικές προμήθειες στον κατεστραμμένο τομέα υγειονομικής περίθαλψης της Γάζας. Καθώς αυξάνεται η πίεση για κατάπαυση του πυρός, ο Δρ. Ατάρ υποστηρίζει σε αυτό το βίντεο ότι οποιαδήποτε συμφωνία πρέπει να περιλαμβάνει τρεις συγκεκριμένους όρους για να σωθούν χιλιάδες αθώες ζωές στη Γάζα.

Συνιστάται η διακριτικότητα του θεατή: Το βίντεο περιλαμβάνει εικόνες γραφικών με σοβαρούς τραυματισμούς και ταλαιπωρία.

Για να παρακολουθήσετε το βίντεο πιέστε εδώ

πηγή: nytimes.com

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το