Γ΄ΕΛΜΕ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ Θεσσαλονίκη 4-10- 2018
Πρ. Κορομηλά 51
τηλ. Επικοινωνίας 6979850143
e-mail: gelmeth3@gmail.com
http://3elmethess.blogspot.gr/
fb:Γ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ :ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΕΡΓΟ ΘΕΑΤΕΣ ;

Η κυβέρνηση και το Υπ. Παιδείας με τις εξαγγελίες του στις 25/9 για τον αριθμό των διορισμών προκαλεί και εμπαίζει τους συναδέλφους αναπληρωτές και όλη την εκπαιδευτική κοινότητα . Αντί για την κάλυψη όλων των αναγκών των σχολείων για την παροχή των μορφωτικών δικαιωμάτων των παιδιών με διορισμούς, συνεχίζει τις κάλπικες υποσχέσεις για διορισμούς σε βάθος 3ετίας …!!!
Αυτά όταν και τη φετινή σχολική χρονιά 25χιλ. αναπληρωτές εκπαιδευτικοί καλύπτουν πραγματικά κενά και συνεχίζουν την εργασιακή περιπλάνηση τους ανά την Ελλάδα. Όταν συνεχίζουν να στερούνται των ίσων δικαιωμάτων με τους μόνιμους εκπαιδευτικούς
Οι αναπληρωτές μετά τις υποσχέσεις Λοβέρδου για 10000, τις 20000 διορισμούς από το 2015 και την αναμονή από 3ετία σε 3ετία αντί για την υλοποίηση των δεσμεύσεων για έναρξη διορισμών τον Οκτώβριο από τον Γαβρόγλου ξανακούνε για 15000 διορισμούς ΟΧΙ ΤΩΡΑ αλλά σε βάθος 3ετίας.
Παίζει με νοημοσύνη μας ο Γαβρόγλου και η κυβέρνηση καθώς εξαγγέλλουν 4500 διορισμούς για το Σεπτέμβριο του 2019 και 5250 το 2020 και 5250 το 2021!
Αυτό που ο καθένας καταλαβαίνει είναι ότι μάλλον δεν θα κάνουν κανένα απολύτως διορισμό.
Πρώτα από όλα γιατί όλοι ξέρουν ότι είναι πολύ πιθανό ότι θα έχουμε εκλογές πριν από το Σεπτέμβρη του 2019 και άρα δεν θα κληθεί να υλοποιήσει τις εξαγγελίες αυτές. Η προχειρότητα των εξαγγελιών άλλωστε φαίνεται από το γεγονός ότι δεν υπήρξε καμιά απολύτως συγκεκριμένη παρουσίαση κατανομής ανά ειδικότητα και συγκεκριμένος σχεδιασμός.
Το Υπ Παιδείας πιεζόμενο από τους αγώνες της περασμένης χρονιάς και την καθολική κοινωνική αποδοχή του αιτήματος για διορισμούς στην εκπαίδευση, συνεχίζει το εμπόριο ελπίδας στους επί χρόνια ταλαιπωρημένους αναπληρωτές, για να τους καθησυχάσει αλλά και να τους κρατήσει αγκιστρωμένους πελάτες – ψηφοφόρους στις ερχόμενες εκλογές. Κυρίως, στο όνομα των υποτιθέμενων μελλοντικών διορισμών, εκβιάζει για την αποδοχή του νέου συστήματος πρόσληψης που εδώ και χρόνια έχουν δεσμευτεί όλες οι κυβερνήσεις να περάσουν και καμία δεν το έχει καταφέρει.
Τέλος το υπουργείο δεν παρουσιάζει συγκεκριμένη πρόταση για τον τρόπο πρόσληψης των εκπαιδευτικών , Διαφαίνεται ο στόχος του υπουργείου για «νέο» τρόπο πρόσληψης με βάση το προσοντολόγιο του ΟΟΣΑ και της Ε.Ε., που θα υποβαθμίζει την προϋπηρεσία και το πτυχίο.
Επιζητεί «διάλογο» με τις εκπαιδευτικές ομοσπονδίες σε σχέση με το σύστημα πρόσληψης. Το μόνο δηλαδή που μπορούμε να συζητήσουμε είναι το ποια κριτήρια και με τι μοριοδότηση θα γίνουν προσλήψεις.
Το σύστημα πρόσληψης όμως θα είναι ίδιο και για την πρόσληψη αναπληρωτών με αποτέλεσμα να ανατραπούν οι πίνακες που διαμορφώνονται αποκλειστικά με την προϋπηρεσία και να σταματήσει και η σχετική μονιμότητα στην επανάληψη κάθε χρόνο των συμβάσεων των αναπληρωτών. Να πάψει να θεωρείται σχεδόν δεδομένο ότι όποιος δούλεψε κάποια χρόνια θα συνεχίσει να δουλεύει έστω ως αναπληρωτής.

Τέρμα στον εμπαιγμό του Υπ Παιδείας
Κανένας διάλογος με το Υπ Παιδείας για το σύστημα πρόσληψης και για προσοντολόγιο
Δεν πρόκειται να σταματήσουμε με τίποτα λιγότερο από :
άμεσο διορισμό ΤΩΡΑ – μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών με έστω και μία σύμβαση
Μαζικούς μόνιμους διορισμούς -25000 διορισμούς στην εκπαίδευση άμεσα – με βάση το πτυχίο και την προϋπηρεσία
Όχι στο προσοντολόγιο όχι στον ΑΣΕΠ – καμία ανατροπή των πινάκων.
Ίσα δικαιώματα μονίμων και αναπληρωτών
Ανατροπή της αντιεκπαιδευτικής μεταρρύθμισης κυβέρνησης ΕΕ και ΟΟΣΑ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                            Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΑΘΗΡΑΣ                 ΝΙΚΟΣ ΠΑΛΑΝΤΖΑΣ

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το