Σήμερα Παρασκευή 10 του Δεκέμβρη γίνεται μια ακόμη δίκη του κινήματος κατά των πλειστηριασμών λαϊκής κατοικίας και περιουσίας. Κατηγορούμενος ο δάσκαλος και δημοτικός σύμβουλος Αμπελοκήπων-Μενεμένης Ηλίας Σμήλιος, ο οποίος μαζί με εκατοντάδες άλλους διαδηλωτές συμμετείχε στην κινητοποίηση που κάλεσε στις 28/9/2016 ο ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ενάντια στην αρπαγή από την τράπεζα της μοναδικής κατοικίας της πολυμελούς οικογένειας του ΑΜΕΑ συμπολίτη μας Μιχάλη Π.

Αποδίδονται κατηγορίες για μια σειρά από αδικήματα απλώς και μόνο γιατί μαζί με εκατοντάδες άλλους πολίτες υπερασπίστηκαν το δικαίωμα των εργαζόμενων και των ανέργων, των νέων και των συνταξιούχων στη λαϊκή κατοικία και περιουσία, απέναντι στη λεηλασία που ασκούν οι τράπεζες.

Στον  Ηλία Σμήλιο αποδίδεται η κατηγορία για το ειδεχθές έγκλημα της «παρακώλησης διενέργειας πλειστηριασμού» από κοινού στις 28/9/2016 στο Ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης. 

Η συγκεκριμένη «εγκληματική» πράξη, να θυμίσουμε, αφορά την αποτροπή αρπαγής, από την Τράπεζα Πειραιώς, του σπιτιού του Μιχάλη Π. και της πολυμελούς άπορης οικογένειάς του, με τον ίδιο κι ένα παιδί ΑμεΑ!

Ως ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ επιδιώκουμε να γίνει η δίκη και να έχει αθωωτική απόφαση, η οποία θα αποτελέσει παρακαταθήκη και για τις υπόλοιπες δίκες του κινήματος κατά των πλειστηριασμών στη Θεσσαλονίκη και όλη τη χώρα! Αναγκαία γι αυτό είναι η μαζική παρουσία, συμπαράσταση και αλληλεγγύη του μαζικού κινήματος της πόλης, είναι σημαντικό να είμαστε όλοι/ες εκεί και να ενημερώσουμε/κινητοποιήσουμε κόσμο από τις συλλογικότητες μας να έρθει!!!

Γιατί αν σ’ αυτή τη δίκη πολύ περισσότερο από κάθε άλλη δικ΄άζονται οι μαχητικοί και νικηφόροι αγώνες που έδειξαν το δρόμο πώς θα παλέψουμε για να σώσουμε λαϊκή κατοικία και περιουσία, αν στόχος της εξουσίας είναι να μας τρομοκρατήσουν, να περάσουν το μήνυμα ότι κάθε αντίσταση είναι μάταιη και δεν υπάρχει εναλλακτική στην κοινωνική βαρβαρότητα…

Εμείς έμπρακτα απαντάμε ότι η αντίσταση, η αλληλεγγύη κι ο ανυποχώρητος αγώνας ήταν και είναι μονόδρομος!

Ο κατηγορούμενος συναγωνιστής δεν είναι μόνος. Είμαστε πάρα πολλοί κι όλοι μαζί θα δώσουμε κι αυτόν τον αγώνα μέχρι τη νίκη και την πανηγυρική αθώωση όλων των διωκόμενων. Αποτελεί άλλωστε και σήμερα απόλυτη αναγκαιότητα ο αγώνας για τη διαφύλαξη της λαϊκής περιουσίας, ειδικά μετά την ψήφιση και εφαρμογή του νέου πτωχευτικού κώδικα, με τον οποίο χιλιάδες λαϊκά νοικοκυριά θα χάσουν ό,τι έχουν και δεν έχουν, ακόμη και το σπίτι τους.

Γι αυτό και καλούμε στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας-αλληλεγγύης-συμπαράταξης  την Παρασκευή 10 του Δεκέμβρη, 10.30π.μ., στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, να γίνουμε ασπίδα για τον Ηλία και κάθε διωκόμενο αγωνιστή.

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ!!!

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το