Ε.Λ.Μ.Ε. ΙΚΑΡΙΑΣ ΦΟΥΡΝΩΝ

Διαμαρτυρία για το κλείσιμο των σχολικών μονάδων σε Ικαρία – Φούρνους»

Με έντονη δυσαρέσκεια και απογοήτευση αντιμετωπίζει η εκπαιδευτική κοινότητα σε Ικαρία και Φούρνους το εκ νέου κλείσιμο των σχολείων των νησιών μας μετά το νέο αυστηρότερο lock down που έβαψε όλη τη χώρα τουλάχιστον κόκκινη!

Η δε απόφαση να χαρακτηριστούν Ικαρία και Φούρνοι κόκκινες περιοχές, ενώ δεν υπάρχει ούτε ένα κρούσμα, με ένα ιστορικό μόλις τεσσάρων (!) κρουσμάτων μέσα σε δώδεκα μήνες και μόλις μερικές εβδομάδες μετά την επίσκεψη του πρωθυπουργού και τα δημοσιεύματα που την ακολούθησαν και που παρουσιάζουν τα νησιά μας σαν covidfree προορισμούς για τους τουρίστες το καλοκαίρι, όπου έχει γίνει μαζικός και οριζόντιος εμβολιασμός, μόνο οργή μπορεί να μας προξενήσει.

Τον περίπου ένα μήνα που τα σχολεία μας λειτούργησαν δια ζώσης εργαστήκαμε πυρετωδώς για να βάλουμε τα παιδιά μας σε μια σειρά και τώρα βλέπουμε τους κόπους αυτούς να πηγαίνουν στράφι. Η απόφαση να κλείσουν τα Λύκεια για άλλη μία φορά, είναι καταστροφική και θα παγιώσει τα σοβαρά προβλήματα, τόσο μαθησιακά όσο και ψυχολογίας, που έχουν δημιουργηθεί στους μαθητές και τις μαθήτριές μας λόγω της τηλεκπαίδευσης που προηγήθηκε. Προβλήματα που, μαζί με τα τεχνικά ζητήματα και την έλλειψη εξοπλισμού (σε αυτά έρχεται να προστεθεί και η χρέωση πλέον των δεδομένων της χρήσης του webex), έχουν ήδη γνωστοποιηθεί προς κάθε κατεύθυνση τόσο από το σωματείο μας, όσο και από τους διευθυντές των σχολικών μονάδων αλλά και τους γονείς των ίδιων των μαθητών με πλήθος εγγράφων.

Δεδομένου δε ότι τα σχολεία μας είναι εξαιρετικά ολιγομελή, η συντριπτική πλειοψηφία των μαθητών έχουν αδέλφια σε όλες τις βαθμίδες, και τόσο τα Γυμνάσια με λυκειακές τάξεις όσο και τα άλλα Γυμνάσια και Λύκεια μοιράζονται τους περισσότερους καθηγητές οι οποίοι μετακινούνται σε δυο –τρία σχολεία, το κλείσιμο των Λυκείων και η παράλληλη λειτουργία των Γυμνασίων στην περιοχή μας δε βγάζει κανένα νόημα.

Ζητάμε την επαναλειτουργία των σχολείων των νησιών μας με δεδομένο πως δεν υπάρχουν κρούσματα, έχουν απαγορευτεί οι διαδημοτικές μετακινήσεις, και άρα με τη διενέργεια συστηματικών τεστ στις πύλες εισόδου των νησιών μας αυτό μπορεί να ελεγχθεί και να παραμείνουν τα νησιά μας υγειονομικά ασφαλή.

Παρακαλούμε άμεσα για τις ενέργειες σας σε αυτή την κατεύθυνση.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος Ο Γ. Γραμματέας

Δάμαλος Χρήστος Φαλιέρος Δημήτρης

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το