Δεν έχουμε καμία απόκλιση προς τον λεγκαλισμό και την καλπολαγνεία. Επιμένουμε πως μόνο ο μαζικός εξωκοινοβουλευτικός αγώνας μπορεί να φέρει αποτελέσματα σ’ όφελος των λαϊκών στρωμάτων.
Ωστόσο, με αίσθηση υπερηφάνειας σημειώνουμε πως σ’ ένα μικρό χωριό της Β. Κέρκυρας το Μ-Λ ΚΚΕ ήρθε δεύτερο με διαφορά μιας ψήφου από το ΣΥΡΙΖΑ. Έτσι πήραν ΣΥΡΙΖΑ 13 ψήφους, Μ-Λ ΚΚΕ 12 ψήφους, ΝΔ 8, ΚΚΕ 8, ΠΑΣΟΚ 6, Νίκη 5, Βελόπουλος 4, Λοβέρδος 3 και από μια ψήφο 5-6 κόμματα. Βέβαια αυτό δε σημαίνει τίποτα στη γενική εικόνα και στη γενική δεξιόστροφη χλαπαταγή. Απλώς το σημειώνουμε γιατί το βράδυ των εκλογών το αποτέλεσμα έφερε αμηχανία στους εκπροσώπους των υπόλοιπων κομμάτων. Και μας έλειπαν ακόμα τέσσερις ψήφοι!!

***

Υπάρχουν παραλειπόμενα που αφορούν στους 720 ευρωβουλευτές; Ας δούμε ορισμένα:
Πάγια αποζημίωση 10.075€ (μεικτά)
Ενοικίαση γραφείου 4.950€
Εισιτήρια σε αεροπλάνο-τρένο
Σύνταξη στο 63ο έτος της ηλικίας
Δικαίωμα για 2η δουλειά (σε εταιρείες)
Σούμα στα 5 χρόνια; 180.000-240.000 ευρώ. Τελικά οι γραφειοκράτες των Βρυξελλών (λέγε με υπηρετικό προσωπικό των μεγαλοκαπιταλιστών) δεν τη βγάζουν και τόσο άσχημα. Πώς λένε ότι θα υπηρετήσουν την πατρίδα και τους ευρωπαϊκούς λαούς; Μάλλον ανέκδοτο είναι.

***

Μέσα στην οχλαγωγία των εκλογών ασφαλώς πέρασε στα ψιλά των αντιπαραθέσεων ότι το μόνο κόμμα που έκρυψε τα πολιτικά του συνθήματα και αρκέστηκε στο ψηφίστε μας για να δυναμώσουμε ήταν το… ΚΚΕ. Η ΕΕ, το ΝΑΤΟ ακόμα και η αντιδεξιά πολιτική θάφτηκαν κάτω από τόνους ναρκισσισμού και εγωισμού. Άμα τινάξεις την προπαγάνδα του Περισσού δεν βγάζεις δύο πολιτικά ρακοπότηρα. Άσε που η ΕΕ, το ευρώ, η ΟΝΕ μίκρυναν τόσο που έγιναν αγνώριστα. Κι έμειναν εκείνοι οι παλιοί αντιιμπεριαλιστές να γυρεύουν ψύλλους στ’ άχυρα.

***

Και πριν αλέκτορα φωνήσαι τρις όλος ο αντικαπιταλιστικός συρφετός αποκαλύφθηκε. Διότι άμα ξύσεις προσεκτικά τον αντικαπιταλιστή τότε σίγουρα θα βρεις τον… Μακρόν στο βάθος. Γιατί ο αντικαπιταλιστής μας είναι σαν τον μπαγάσα που φωνάζει πολύ αλλά στην τελική θέλει τον καπιταλισμό, αλλά με ανθρώπινο πρόσωπο. Και σκόρπισαν οι ΑΡΑΝ, ΑΡΙΣ, ΑΡΑΣ κλπ ή το λιγότερο κρύφτηκαν κάτω από τις φτερούγες του Βαρουφάκη και τα λογύδρια του Φίλη και του Σκουρλέτη. Αναγνώστη θέλει κότσια για να παραμείνεις αλώβητος από τις σειρήνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Εμείς δεν κουφαθήκαμε ακόμα από τα τραγούδια της Κίρκης ούτε έχουμε σκοπό να τα διπλώσουμε για μία παρακμάζουσα Ευρώπη.

Θανάσης Τσιριγώτης

πηγή: Λαϊκός Δρόμος

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το