e-Πρόλογος
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Εργαζόμενοι
  • Διεθνή
  • Κοινωνία
  • Νεολαία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
  • Ιστορία
  • Ιδεολογικά
  • Απόψεις
  • Εκδηλώσεις
  • Ανακοινώσεις
  • Επικοινωνία
ΟΑΣΘ
29 Απριλίου 2020

Δεν παίζουμε με τις ζωές μας: Ασφαλής και ανθρώπινη μετακίνηση με τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ

Κοινωνία ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ-ΦΟΙΤΗΤΩΝ-ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΣΤΙΚΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Επανέρχονται σταδιακά τα δρομολόγια του ΟΑΣΘ στην πόλη, και χιλιάδες εργαζόμενοι, άνεργοι, νέοι και συνταξιούχοι, ετοιμάζονται ξανά να στοιβαχτούν στα λιγοστά τρισάθλια λεωφορεία που έχουν απομείνει.

Αν πριν το ξέσπασμα του Covid-19 το πρόβλημα του ΟΑΣΘ χτυπούσε κόκκινο συναγερμό, τώρα φαίνεται ότι πληροί όλες τις προϋποθέσεις για να αποτελέσει και τη μεγαλύτερη υγειονομική βόμβα της πόλης.

Η διοίκηση του ΟΑΣΘ και η κυβέρνηση, αγέρωχοι, «αλλάζουν σελίδα» για ακόμη μια φορά σε βάρος των εργαζομένων και του επιβατικού κοινού της Θεσσαλονίκης. Αντί να αυξήσουν τα λεωφορεία, μειώνουν τους μισθούς των εργαζομένων. Αντί να πολλαπλασιάσουν τα δρομολόγια, απαγορεύουν την είσοδο άνω των 25 επιβατών στα οχήματα για να τηρήσουν τον αριθμό των καθήμενων. Αντί να απαντήσουν στο συνωστισμό αγοράζοντας καινούργια λεωφορεία, τον μεταφέρουν στις στάσεις αναμονής, διογκώνοντας την ταλαιπωρία του κόσμου.

Σύμφωνα με καταγγελίες εργαζομένων στον ΟΑΣΘ, δεν δίνουν καν τα απαραίτητα χρήματα για να αγορασθούν τα αναγκαία ανταλλακτικά, ώστε κάποια ακόμη λεωφορεία να βγουν στην κυκλοφορία. Ακόμη και οι πενιχρές υποσχέσεις για τη μίσθωση 100 λεωφορείων που έταζαν πριν το καλοκαίρι, πήραν ξανά μετάθεση για το φθινόπωρο. Σαν να μην έφτανε αυτή η άθλια κατάσταση, μία-μία οι γραμμές του ΟΑΣΘ εκχωρούνται στα ΚΤΕΛ. Συνεχίζοντας το έργο των προκατόχων τους, η διοίκηση του οργανισμού και η κυβέρνηση εργάζονται για το ξεπούλημα του «ασθενή ΟΑΣΘ».

Π.Ο.Υ. και παγκόσμια υγεία

Πανηγυρίζουν που μεταφέρουν μερικά γερασμένα οχήματα της υπαίθρου στο κέντρο της πόλης, για να αφήσουν εκεί την τελευταία τους πνοή. Καμία ορατή βελτίωση της συγκοινωνίας δεν πρόκειται να δει έτσι ο λαός της Θεσσαλονίκης, ενώ μεγαλώνει ο κίνδυνος να φορτωθεί το κόστος μετακίνησης εκ νέου στις πλάτες του.

Το ξέσπασμα του Covid-19 στην πόλη του ΟΑΣΘ ανέδειξε για άλλη μια φορά την τραγική υποκρισία των ιθυνόντων. Δεν μπορούν να παίζουν με τη ζωή μας. Δε γίνεται εν μέσω πανδημίας, οι πολίτες της Θεσσαλονίκης να κυκλοφορούν με τις άθλιες και επικίνδυνες συνθήκες που λειτουργεί ο ΟΑΣΘ.

Διεκδικούμε τα αυτονόητα: Να αγοράσουν

ΤΩΡΑ καινούργια λεωφορεία

Άμεση αύξηση των δρομολογίων σε ΟΛΕΣ τις γραμμές

ΌΧΙ στον επικίνδυνο συνωστισμό σε οχήματα και στάσεις

Άμεσα μέτρα προστασίας της υγείας των επιβατών και του προσωπικού του ΟΑΣΘ

Καμία μείωση μισθού στους εργαζόμενους του ΟΑΣΘ

Να σταματήσει η παραχώρηση γραμμών του ΟΑΣΘ στα ΚΤΕΛ

Η ΑΣΦΑΛΗΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΛΑΪΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ-ΦΟΙΤΗΤΩΝ-ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΣΤΙΚΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Please follow and like us:
error
fb-share-icon
Tweet
fb-share-icon
Σύλλογος ΔΕΠ Πανεπιστημίου Αιγαίου: Το νέο νομοσχέδιο για μια ταξική εκπαίδευση Γιατί σφίγγονται ν΄ανοίξουν τα σχολεία;

Related Posts

ΜέΡΑ25-συνέδριο

Κοινωνία

Βαρύγδουπες ρεφορμιστικές επινοήσεις Βαρουφάκη για τη σωτηρία του κόσμου

rampes

Κοινωνία

Επέβαλαν εισιτήριο για είσοδο σε παραλία ακόμα και στα ΑμεΑ!

ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

Κοινωνία

Παλαιστίνη: “Δεν ξέρω τι να κάνω, είμαι παιδί δέκα χρονών…” (δείτε το βίντεο)

Ακολουθήστε μας

| Όροι χρήσης | Πολιτική απορρήτου | © Πρόλογος 2018
Powered by WordPress • Themify WordPress Themes