ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ 17/12/18

ΝΑ ΣΗΜΑΝΕΙ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ! Να μη λείψει κανείς/καμιά!

Συντονίζουμε τις δράσεις μας, συμμετέχουμε μαζικά:

 • Παρέμβαση του Συντονιστικού στο ΔΣ της ΔΟΕ, ΤΡΙΤΗ 18/12 στις 2μμ
 • Συγκέντρωση στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Αττικής     (Τσόχα 15-17, Μετρό Αμπελόκηποι), ΤΕΤΑΡΤΗ 19/12 στις 2μμ
 • Απεργιακή συγκέντρωση, ΠΕΜΠΤΗ 20/12 στις 12.30μμ στο Υπ. Παιδείας
 • Σε αντίστοιχες δράσεις και κινητοποιήσεις σε κάθε περιοχή της χώρας

Θα δώσουμε ανυποχώρητα τη μάχη για τη δουλειά και τη ζωή μας!

Απαιτούμε εδώ και ΤΩΡΑ Μαζικούς Μόνιμους Διορισμούς ΟΛΩΝ των αναπληρωτών με έστω και μία σύμβασηαποκλειστικά με βάση το πτυχίο και όλη την προϋπηρεσία

Στην μαζική έκτακτη συνέλευση του Συντονιστικού που πραγματοποιήθηκε στη ΔΟΕ αναδείχθηκε σε κεντρικό ζήτημα η επικείμενη ανακοίνωση του συστήματος πρόσληψης/διορισμών. Το Υπουργείο επιδιώκει να μας αιφνιδιάσει ανακοινώνοντας 2 μέρες πριν τις διακοπές των Χριστουγέννων τα κριτήρια πρόσληψης (απόλυσης) – προσοντολόγιο. Είναι όμως προβλέψιμοι και θα μας βρουν σε ετοιμότητα: Ακολουθούν την γνωστή τακτική της προώθησης και ψήφισης αντιδραστικών και αντι-εκπαιδευτικών μέτρων “νύχτα”, ποντάροντας ότι θα μας βρουν στον ύπνο. ΘΑ ΤΟΥΣ ΔΙΑΨΕΥΣΟΥΜΕ!

Το μήνυμα μας σαφές:

 1. Δε θα παζαρέψουμε ούτε ένα συνάδελφο/ισσα μας! Δε θα μετρηθούμε σε λίστες ανεργίας που θα απαξιώνουν το πτυχίο και την προϋπηρεσία!Δηλώνουμε σε όλους τους τόνους ότι θα δώσουμε τη μάχη για την ενότητα των εκπαιδευτικών υπερασπιζόμενοι τα εργασιακά δικαιώματα που απορρέουν από το πτυχίο και τα χρόνια εργασίας μας.Δε θα επιτρέψουμε τον αλληλοσπαραγμό και τον εμφύλιο που επιτάσσουν οι νεοφιλελεύθερες επιλογές κυβέρνησης-ΕΕ-ΟΟΣΑ. Το ψεύτικο ενδιαφέρον τους για τους άνεργους συναδέλφους μας, αποκρύπτει στην πραγματικότητα τη βασική επιδίωξη τους για ανακύκλωση όλων μεταξύ ανεργίας-εργασίας. Κάθε σταθερότητα “απαγορεύεται” ακόμα και αν εργάζεται κανείς ως αναπληρωτής. Οι άνεργοι και εργαζόμενοι εκπαιδευτικοί θα μπούμε σε έναν ατελείωτο μαραθώνιο απόκτησης κάθε λογής πιστοποιητικών που θα μας κάνουν μεταξύ μας “ανταγωνιστικότερους”. Θέλουν να μας οδηγήσουν στην ανθρωποφαγία, μετατρέποντας την υποχρέωση του κράτους για μόνιμη εργασία με δικαιώματα και αξιοπρέπεια σε προσωπική ευθύνη του καθένα για την ανεργία και τα «ελλιπή» του προσόντα.
 2. Δε τσιμπάμε στα ψίχουλα που μας πετάνε! Φτύνουμε στα μούτρα τους τις «υποσχέσεις» για διορισμούς σε βάθος τριετίας, πολύ δε περισσότερο όταν αυτοί δεν ανταποκρίνονται ούτε κατ’ ελάχιστο στις πραγματικές ανάγκες των σχολείων και των μαθητών μας! Απαιτούμε εδώ και ΤΩΡΑ τη μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών με έστω και μία σύμβαση αποκλειστικά με βάση το πτυχίο και την προϋπηρεσία, διεκδικώντας παράλληλα τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας που έχουν περικοπεί κατά χιλιάδες τα τελευταία χρόνια με τις μνημονιακές περικοπές:
 • Ριζική μείωση των μαθητών ανά τμήμα για στοιχειωδώς καλύτερα μαθησιακά και παιδαγωγικά αποτελέσματα: 20 μαθητές ανά τμήμα στις τελευταίες τάξεις του δημοτικού, στο γυμνάσιο και το λύκειο, 15 στο νηπιαγωγείο, τις πρώτες τάξεις του δημοτικού και στις ομάδες προσανατολισμού των λυκείων, 10 στα εργαστηριακά μαθήματα. Διδασκαλία των ξένων γλωσσών χωρίς περιορισμούς.
 • Πλήρης σύνταξη στα 30 χρόνια εργασίας.
 • Επαναφορά του δασκάλου στο ολοήμερο, κάλυψη όλων των ωρών με τις αντίστοιχές ειδικότητες εκπαιδευτικών σε α/βάθμια και β/βάθμια,  πλήρης επαναλειτουργία της Ενισχυτικής Διδασκαλίας και της Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης με διαφανείς προσλήψεις από τους πίνακες αναπληρωτών, λειτουργία όλων των αναγκαίων τμημάτων ένταξης, 1 εκπ/κός παράλληλης στήριξης για κάθε μαθητή/τρια, πλήρης ένταξη των προσφυγόπουλων στο δημόσιο σχολείο, καμία συγχώνευση τμήματος.
 • Καθολική εφαρμογή εδώ και τώρα της δίχρονης προσχολικής αγωγής και εκπαίδευσης
 • Κανένα παιδί εκτός σχολικών αιθουσών και εκπαιδευτικών δομών, κανένας νέος χωρίς απολυτήριο λυκείου. Άμεση αναχαίτιση της σχολικής διαρροής με έγκριση όλων των περικομμένων τμημάτων σε γενικά λύκεια και ΕΠΑΛ, πλήρη επαναλειτουργία όλων των καταργημένων σχολικών μονάδων-τάξεων-τμημάτων σε ΠΕ και ΔΕ και αντισταθμιστική αγωγή των αδύναμων μαθητών για μια εκπαίδευση των όλων και των ίσων.
 1. Έχουμε πόλεμο! Καλούμε όλους του συλλόγους εκπαιδευτικών Π.Ε., τις ΕΛΜΕ, κάθε συνάδελφο και συναδέλφισσα να δώσουμε με αποφασιστικότητα την μάχη.Με επιτροπές αγώνα παντού, έκτακτες γενικές συνελεύσεις, κινητοποιήσεις και καταλήψεις σε περιφέρειες και διευθύνσεις, πολύμορφες δράσεις και συγκεντρώσεις σε κεντρικά σημεία όλης της χώρας. Να δείξουμε ότι δεν συμβιβαζόμαστε με τίποτα λιγότερο από την ικανοποίηση του συνόλου των αιτημάτων μας! Θα υπερασπιστούμε με κάθε τρόπο τη ζωή και τη δουλειά μας! Θα επιβάλουμε τους διορισμούς με τους δικούς μας όρους!

Οι ομοσπονδίες οφείλουν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων κηρύσσοντας απεργίες και όχι 3ωρες στάσεις. Στη κατεύθυνση αυτή η συνέλευση αποφάσισε να παρέμβει στο ΔΣ της ΔΟΕ στις 18/12.

Η διεκδίκηση του διορισμού όλων αποκλειστικά με βάση το πτυχίο και όλη την προϋπηρεσία δεν είναι υπόθεση μόνο αυτής της εβδομάδας. Καλούμε κάθε εκπαιδευτικό σωματείο και κάθε συνάδελφο/ισσα χωριστά να κάνει υπόθεση δική του/της τον αγώνα, να προετοιμάσει τον κλάδο να δώσει τη μάχη τόσο κατά τη διάρκεια των εορτών όσο και μετά από αυτές. Οι κινητοποιήσεις μας έχουν δυσκολέψει το υπουργείο, οι εμπειρίες μας είναι πολλές. Από τα εξεταστικά του ’98, το προσοντολόγιο του Φίλη το ’16 μέχρι τις κινητοποιήσεις του φετινού Μάρτη το εκπαιδευτικό κίνημα έχει αποδείξει ότι μπορεί να μπλοκάρει τις επιδιώξεις τους, υπερασπιζόμενο το δικαίωμα όλων στη μόνιμη και σταθερή εργασία, παλεύοντας αταλάντευτα για τα εργασιακά δικαιώματα που απορρέουν από το πτυχίο και την προϋπηρεσία!

Ο χρόνος είναι τώρα, ο τόπος είναι εδώ!

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το