Σχεδόν 80 σιίτες αντάρτες σκοτώθηκαν σε 48 ώρες σε αεροπορικούς βομβαρδισμούς της στρατιωτικής συμμαχίας υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας στην επαρχία Χοντάιντα της Υεμένης, χώρας όπου ο πόλεμος μαίνεται, ανέφεραν στρατιωτικές και ιατρικές πηγές.

Τα πλήγματα, τα οποία στοχοθέτησαν θέσεις των ανταρτών Χούθι στη δυτική επαρχία που βρέχεται από την Ερυθρά Θάλασσα, στοίχισαν επίσης τη ζωή σε τουλάχιστον επτά αμάχους, κατά τις ίδιες πηγές.

Υπενθυμίζεται πως η Σαουδική Αραβία παρεμβαίνει στον εμφύλιο της Υεμένης ηγούμενη ενός συνασπισμού, με την υποστήριξη των ΗΠΑ.

Οι ΗΠΑ συνδράμουν τόσο με την παροχή οπλισμού και την εκπαίδευση, όσο και με τον ανεφοδιασμό αεροσκαφών και την συνδρομή στον επιτελικό σχεδιασμό.

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΗΠΑ

Οι ΗΠΑ εντείνουν το βρώμικο ρόλο τους στην ιμπεριαλιστική επίθεση στην Υεμένη, που έχουν ξεκινήσει από το Μάρτη του 2015 η Σαουδική Αραβία και οι σύμμαχοί της.

Από τον Μάρτιο του 2015, έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 10.000 άνθρωποι, στην πλειονότητα τους άμαχοι, και πάνω από 65.000 άλλοι έχουν τραυματιστεί, κατά τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας· αλλά ο πραγματικός απολογισμός των θυμάτων είναι αναμφίβολα πολύ βαρύτερος, λένε στελέχη ανθρωπιστικών οργανώσεων. Ο ΟΗΕ χαρακτηρίζει την κατάσταση στη χώρα την χειρότερη ανθρωπιστική κρίση στον κόσμο.

Μια «σιωπηλή» γενοκτονία λαμβάνει χώρα εδώ και χρόνια στην Υεμένη. Θύτες είναι οι ένοπλες δυνάμεις της Σαουδικής Αραβίας υποστηριζόμενες από τις κυβερνήσεις ΗΠΑ και Βρετανίας. Θύματα, ως συνήθως, ο άμαχος λαός και ιδιαίτερα τα παιδιά. Πρόσφατο δημοσίευμα των New York Times αποκαλύπτει την παρατεταμένη φρίκη που ζουν τα παιδιά της Υεμένης εξαιτίας των ιμπεριαλιστικών συμφερόντων που έχουν μετατρέψει τη χώρα σε πεδίο σφαγής.

«Η κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας διαπράττει εγκλήματα πολέμου στην Υεμένη, με την συνενοχή των Ηνωμένων Πολιτειών και της Βρετανίας» αναφέρει ο διάσημος αρθρογράφος των Τάιμς Νίκολας Κρίστοφερ, ενώ εκπρόσωπος του Διεθνούς Προγράμματος Τροφίμων του ΟΗΕ προειδοποιεί πως η χώρα βρίσκεται στο χείλος επερχόμενου λιμού.

Σύμφωνα με το δημοσιεύμα της αμερικανικής εφημερίδας ένας μεγάλος αριθμός παιδιών κινδυνεύουν από υποσιτισμό, σε μια από τις πλέον μεγαλύτερες ανθρωπιστικές κρίσεις των τελευταίων ετών. Οι στρατιωτικές δυνάμεις της Σαουδικής Αραβίας δε διστάζουν να βομβαρδίζουν περιοχές αμάχων ενώ, επιπλέον, με το κλείσιμο του εναέριου χώρου έχουν επιβάλλει ένα είδος εμπάργκο σε περιοχές που είναι πλέον αδύνατο να φτάσει ανθρωπιστική βοήθεια, φαγητό, φάρμακα κλπ. Όλα αυτά ασφαλώς υπό το γνωστό πρόσχημα της «τρομοκρατίας« που οι ίδιοι, μαζί με τους συμμάχους ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ, χρηματοδοτούν και ενισχύουν…

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το