Σε μια δήλωση εκτός τόπου και χρόνου προχώρησε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, στην προσπάθειά του να υπερασπιστεί τις σημερινές συστάσεις στους πολίτες να μην κάνουν μοριακό αλλά να αρκεστούν στο rapid test, αφού η κυβέρνηση αρνείται να τα συνταγογραφήσει.

Απέναντι στην κατακραυγή και το πάγιο αίτημα για δωρεάν τεστ στον κόσμο, ο υπουργός Υγείας απάντησε ότι «όσοι οραματίζονται μαζικά δωρεάν PCR σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα αγνοούν ότι δεν υπάρχουν οι αντίστοιχες δομές να τα υποστηρίξουν, άρα είτε απλά λαϊκίζουν είτε, ακόμη χειρότερα, στοχεύουν στην προώθηση συγκεκριμένων ιδιωτικών συμφερόντων».

Σε γραπτή δήλωσή του ο Θ. Πλεύρης «η χώρα μας βρίσκεται στις πρώτες θέσεις των χωρών της ΕΕ σε διενέργεια μαζικών τεστ, ενώ η Κυβέρνηση έχει διασφαλίσει από νωρίς δωρεάν self test σε όλους τους πολίτες και παράλληλα έχει προβεί σε διατίμηση τόσο των PCR όσο και των rapid test. Χάρη σε αυτήν την πολιτική έχουμε πλήρη καταγραφή της επιδημιολογικής εικόνας στη χώρα μας, διασφαλίζοντας στους πολίτες δωρεάν τεστ στις δημόσιες δομές υγείας και προσιτές τιμές στις ιδιωτικές δομές».

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το