Στάση εργασίας και απεργιακή συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στις 21/06 από εργαζόμενους σε διάφορους κλάδους στην Ικαρία. Πληθώρα σωματείων του νησιού κάλεσε σε στάση εργασίας . Το αίτημα του Ικαριακού λαού ήταν να μην μεταφέρεται η Γιατρός από το Π.Π.Ι Ραχών στο Κ.Υ. Ευδήλου για εφημερίες. Η συγκεκριμένη κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια της κινητοποίησης του περασμένου Σαββάτου στο Κ.Υ. αλλά και την στάση εργασίας στις 12/06.

Η κατάσταση έχει ως εξής. Σε απόσταση μίας ώρας περίπου με το αυτοκίνητο βρίσκονται το Κ.Υ Ευδήλου με το Π.Π.Ι Ραχών και έχουν επισκεψιμότητα αρκετές δεκάδες ασθενείς την ημέρα το καθένα ενώ αντιστοιχούν σε περιοχές με χιλιάδες κατοίκους. Το οργανόγραμμα που η Κυβέρνηση θεωρεί ότι χρεειάζεται είναι 8 Γιατροί για το Κ.Υ Ευδήλου και 3 Γιατροί για το Π.Π.Ι Ραχών. Οι αριθμοί αυτοί είναι ανεπαρκής και δεν φτάνουν να καλύψουν ούτε τις πιο βασικές ανάγκες των Ικαριωτών στην Υγεία. Σαν να μην έφτανε αυτό το συγκεκριμένο οργανόγραμμα που οι ίδιοι έφτιαξαν δεν τηρείται ούτε στο ελάχιστο αφού το Κ.Υ. Ευδήλου έχει δύο γιατρούς ενώ το Π.Π.Ι Ραχών έναν! Επομένως ξεκινάει μια συζήτηση η οποία λέει αφού δεν έχουμε τους γιατρούς που πρέπει, να δούμε ποια περιοχή είναι πιο σημαντικό να έχει γιατρό και ποια όχι. Ενώ ταυτόχρονα με συνεχή μπαλώματα και μετακινήσεις κάνουν τους ελάχιστους γιατρούς λάστιχο καταπατώντας τα πιο θεμελιώδη εργασιακά δικαιώματά τους. Οι εμπνευστές αυτών των μετακινήσεων θυμίζουνε τον φούρνο εκείνο που προσπαθεί να φτιάξει ψωμί χωρίς αλεύρι.

Ο Ικαριακός λαός, οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι δεν μπαίνουμε σε αυτήν την λογική. Η ΕΡΓ.Α.Σ στηρίζει τα δίκαια αιτήματα του Ικαριακού Λαού. Συμμετείχε και οργάνωσε δραστήρια την στάση εργασίας και κινητοποίηση σύμφωνα με τις δυνάμεις της. Μοίρασε πλατιά προκήρυξη, έπιασε συζητήσεις στα πηγαδάκια της κινητοποίησης, ενώ εκπρόσωπος της απηύθυνε χαιρετισμό.

Δεν θα σταματήσουμε μέχρι να υλοποιηθούν τα δίκαια αιτήματά μας. Απαιτούμε:

Την πλήρη στελέχωση του ΠΠΙ Ραχών και του ΚΥ Ευδήλου.

Μόνιμες προσλήψεις γιατρών σε όλες τις δομές υγείας του νησιού.

Καμία μετακίνηση γιατρού από δομή σε δομή η από νησί σε νησί.

Όχι στη διάλυση των εργασιακών σχέσεων.

Κάτω τα χέρια από το δικαίωμα στη ζωή. Η Υγεία αφορά όλους είναι αναγκαίο όσο ποτέ να υπερασπιστούμε με συνεχείς αγώνες το δικαίωμα μας σε δημόσια δωρεάν υγεία που να καλύπτει τις ανάγκες μας.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το