Α ΕΛΜΕ Δυτ. Αττικής

Πάγια θέση του σωματείου μας είναι πως η συγκρότηση των Επιτροπών για τη διενέργεια των πανελλαδικών εξετάσεων θα πρέπει να γίνεται στη βάση ενός δίκαιου συστήματος εναλλαγής. Η συγκρότησή τους και η στελέχωση των Βαθμολογικών Κέντρων επιβάλλεται να γίνεται με διαφάνεια και συμμετοχή όσων εκπαιδευτικών επιθυμούν να εργαστούν εκεί μετά από αίτησή τους. Επειδή οι διαδικασίες αυτές ευνοούν πελατειακές σχέσεις (γι’ αυτό, άλλωστε, γινόμαστε αποδέκτες δίκαιων διαμαρτυριών συναδέλφων για έλλειψη ισότιμης συμμετοχής τους στις επιτροπές των εξεταστικών και βαθμολογικών Κέντρων), ο/η εκάστοτε ΔΔΕ οφείλει να ανανεώνει τους καταλόγους εκπαιδευτικών που συμμετέχουν στις εν λόγω Επιτροπές και να σέβεται την επιθυμία όσων έχουν ανάγκη να εργαστούν στη διενέργεια των Πανελλαδικών Εξετάσεων, δεδομένων των οξύτατων οικονομικών προβλημάτων του κλάδου στο έδαφος της βάρβαρης κυρίαρχης πολιτικής. Άλλωστε, η εναλλαγή των προσώπων ενισχύει και την εγκυρότητα της διεξαγωγής τους, διατήρηση φρεσκάδας και αποτελεσματικότητας. Η στελέχωση των Επιτροπών με τα ίδια άτομα προκαλεί αίσθημα αδικίας και δυσφορίας στους συναδέλφους/στις συναδέλφισσες εξαιτίας της εκ των πραγμάτων άνισης μεταχείρισης και του αποκλεισμού τους. Στην περίπτωση που οι αιτήσεις των εκπαιδευτικών υπερβαίνουν τις αντίστοιχες θέσεις, η Διοίκηση οφείλει να εξασφαλίζει τη συμμετοχή των αιτούντων/ουσών την επόμενη χρονιά.

Η όλη διαδικασία δεν απαιτεί ιδιαίτερα προσόντα που δεν αποκτώνται, παρά μόνον αφοσίωση, εργατικότητα και αίσθηση καθήκοντος, γνωρίσματα που διαθέτουν όλοι οι εκπαιδευτικοί και το αποδεικνύουν στην πράξη ως “μάχιμοι” εκπαιδευτικοί. Η ανάδειξη οποιασδήποτε κάστας «ειδικών στις εξετάσεις» δεν είναι παρά πρόφαση, για να συγκαλυφθούν συναλλαγές ασύμβατες με τις συνεχείς εξαγγελίες περί «αξιοκρατίας» και «αριστείας».

Ζητάμε, λοιπόν, από τη ΔΙΔΕ Γ΄ Αθήνας, αφού κατατίθενται οι αιτήσεις ενδιαφέροντος, να φροντίζει την ανανέωση των Επιτροπών και του προσωπικού των Βαθμολογικών Κέντρων σε ικανό ποσοστό ώστε να διασφαλίζεται  παράλληλα η απρόσκοπτη λειτουργία τους, η συνέχεια και η εμπειρία. Να προσεχθούν ζητήματα που γεννιούνται από την υπερβάλλουσα εκπροσώπηση διοικητικών υπάλληλων και φυσικά τονίζουμε ότι η θέση μας για εναλλαγή των προσώπων δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως πρόσχημα για πιθανό αποκλεισμό κάποιων “μη αρεστών”! 

Επίσης, πάγιο αίτημα του κλάδου μας προς το ΥΠΑΙΘΑ είναι η γενναία αύξηση των σημερινών εξευτελιστικών αμοιβών των επιτηρητών, των βαθμολογητών, των μελών των επιτροπών και του βοηθητικού προσωπικού. Ιδίως για τους επιτηρητές, οι σχετικές αμοιβές δεν καλύπτουν ούτε το κόστος μετακίνησής τους στα εξεταστικά κέντρα. Το ΔΣ

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το