Ισως είναι χάσιμο χρόνου να απαντάει κανένας στα απανωτά παραληρήματα των ανακοινώσεων του ΣΥΡΙΖΑ Εκπαιδευτικών Πειραιά (η τελευταία εδώ: http://www.alfavita.gr/arthron/ekpaideysi/anakoinosi-toy-syriza-ekpaideytikon-peiraia), ιδιαίτερα αν λάβει υπόψη του τις σαφείς εμμονές των συντακτών τους (ανάμεσα στις οποίες βρίσκεται σε περίοπτη θέση και η αντι μ-λ εμμονή).

Για αυτό το λόγο θα περιοριστούμε σε πολύ σύντομες επισημάνσεις:

Καταρχήν τα περί συνεργασιών με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ τα επιστρέφουμε αυτούσια στους συντάκτες της ανακοίνωσης. Όχι μόνο γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί στο κεντρικό πολιτικό επίπεδο αυτούσια τη γραμμή ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, αλλά και γιατί στην μικρή κοινωνία της ΕΛΜΕ Πειραιά, γνωριζόμαστε. Και όλοι ξέρουν ποιοι είναι αυτοί που μπορούν να περπατάνε με ψηλά το κεφάλι και ποιοι όχι, όλοι ξέρουν ποιοι είναι χωμένοι στις συνεννοήσεις και στα παιχνίδια και ποιοι είναι καθαροί.

Οσο για τον καημό του ΣΥΡΙΖΑ Εκπαιδευτικών Πειραιά, τους βεβαιώνουμε ότι όσο μας αφορά, ούτε θέλουμε να πέσει η κυβέρνηση ούτε να μην πέσει. Μας είναι αδιάφορο, όπως μας ήταν αδιάφορο και επί κυβερνήσεων ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, για τον απλό λόγο ότι δεν μας ενδιαφέρει καθόλου ποιος θα είναι ο φορέας της αντιλαϊκής πολιτικής. Ο ΣΥΡΙΖΑ βεβαίως απέδειξε έμπρακτα ότι η καούρα του να πέσουν οι προηγούμενοι δεν ήταν για να τερματιστεί η αντιλαϊκή πολιτική αλλά για να είναι εκείνος που θα την εφαρμόζει. Την αντίστοιχη καούρα άλλωστε έχει σήμερα η ΝΔ και οι δορυφορικές της δυνάμεις (ΠΑΣΟΚ κλπ).

Τα μόνα πράγματα για τα οποία ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να «υπερηφανεύεται» είναι αυτά:

• Κατάφερε να προωθήσει και να κλιμακώσει την αντιλαϊκή επίθεση βάζοντας το λαό στο περιθώριο,

• μπόρεσε να λερώσει το όνομα και τα ιδανικά της Αριστεράς,

• ανέδειξε τους εμπρηστές του πολέμου εγκληματίες αμερικάνους ιμπεριαλιστές σε «φίλους» και «εγγυητές της ειρήνης».

Ο,τι, δηλαδή, δεν είχε καταφέρει το σύστημα με δεκαετίες διώξεων, εξοριών, παραποίησης της ιστορίας και πραξικοπήματα, το κατάφερε σε λίγα χρόνια η κυβέρνησή σας κύριοι συνάδελφοι του ΣΥΡΙΖΑ Εκπαιδευτικών Πειραιά, αυτή η κυβέρνηση που φοβάστε τόσο μην πέσει…

Αυτά του τα κατορθώματα ας τα περιφέρει η κυβέρνησή σας στα αφεντικά της, στον ιμπεριαλισμό και στο κεφάλαιο, εκεί δηλαδή που αναζητάει τη στήριξη, εκεί που αναφέρεται. Ο σκυλοκαυγάς των μνηστήρων της κυβερνητικής εξουσίας εμάς δεν μας ενδιαφέρει!

Η αλήθεια, λοιπόν, είναι απλή: Και εσείς και οι ΝΔ – ΠΑΣΟΚ ανήκετε στο μπλοκ προώθησης του πρωτοφανούς ιστορικού πισωγυρίσματος που ζούμε, της επελαύνουσας βαρβαρότητας που εξελίσσεται. Οδηγείτε το λαό στη φτώχεια και στην ήττα και φέρνετε με την αμερικανοδουλεία σας πιο κοντά το ενδεχόμενο πολέμου στη χώρα. Σας αφήνουμε να πανηγυρίζετε στις ντροπιαστικές δάφνες σας. Εμείς είμαστε στην άλλη πλευρά, στην πλευρά του αγώνα για την οικοδόμηση της λαϊκής αντίστασης.

Τα υπόλοιπα είναι «άλλα λόγια να αγαπιόμαστε» και κακοστημένη προσπάθεια συσπείρωσης των πρώην ή νυν ψηφοφόρων σας.

ΥΓ: Το μοναδικό σημείο της ανακοίνωσης που είναι… αξιόλογο είναι εκεί που περιγράφεται από το ΣΥΡΙΖΑ Εκπαιδευτικών Πειραιά η… καταπληκτική κατάσταση που υπάρχει στην εκπαίδευση. Από χιούμορ πάνε καλά…

Εκπαιδευτικοί Πειραιά του ΚΚΕ(μ-λ)

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το