Σε 18 και 21 μήνες με αναστολή καταδικάστηκαν την Πέμπτη δυο μέλη αναρχικών οργανώσεων της πόλης από το Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης

Το χρονικό των συλλήψεων

Σύμφωνα με όσα μεταδιδει το omniatv.com, στις 19 Απριλίου του 2017, ημέρα μνήμης για το ολοκαύτωμα των Εβραίων της Θεσσαλονίκης, φασίστες του Ιερού Λόχου, των Δεσμών Ελλήνων και άλλων ακροδεξιών οργανώσεων καλούν σε συγκέντρωση ενάντια στην «ισλαμοποίηση της Ευρώπης». Αντιφασιστικές ομάδες καλούν σε αντισυγκέντρωση για να αποτρέψουν τους φασίστες να συγκεντρωθούν και να διαδηλώσουν μεταδίδοντας τα νεοναζιστικά και αντισημιτικά τους μηνύματα.

Δημιουργούνται συμπλοκές και η αστυνομία προβαίνει στην σύλληψη 3 αντιφασιστών, εκ των οποίων οι 2 οδηγούνται σε δίκη.

Το κατηγορητήριο

Οι δύο αντιμετώπιζαν τις εξής κατηγορίες: διατάραξη κοινής ειρήνης, αντίσταση κατά της αρχής, οπλοκατοχή, απόπειρα απρόκλητων σωματικών βλαβών σε αστυνομικό, και επικίνδυνες σωματικές βλάβες σε ένα φασίστα, ενώ επιπλέον ο ένας εκ των δύο αντιμετώπισε και την κατηγορία της ψευδούς ανωμοτί δήλωσης (καθώς δεν δέχτηκε να δώσει αποτυπώματα κατά τη σύλληψή του).

Την Πέμπτη, 25 Οκτωβρίου 2018, οι δύο αντιφασίστες καταδικάστηκαν από το Πλημμελειοδικείο σε 18 μήνες ο ένας και 21 μήνες ο δεύτερος, με αναστολή.

Οι ανεξιχνίαστες φασιστικές επιθέσεις στην Θεσσαλονίκη

Την ίδια ώρα που οι αντιφασίστες καταδικάστηκαν για τα παραπάνω, ανεξιχνίαστο παραμένει πλήθος αξιόποινων πράξεων που οι φασίστες διέπραξαν κατα τη διάρκεια συλλαλητηρίων για την Μακεδονία. Μεταξυ αυτών, από τον Ιανουάριο μέχρι και σήμερα έχουμε δει πριν, μετά και κατά τη διάρκεια συλλαλητηρίων, να βεβηλώνεται δις το Μνημείο του Ολοκαυτώματος, μετανάστες στα κέντρα υγείας μετά από ρατσιστικές επιθέσεις και να δέχεται εμπρηστική επίθεση και να καίγεται ολοσχερώς ένας κοινωνικός χώρος που στέγαζε μια από τις πιο πλούσιες βιβλιοθήκες της πόλης (Libertatia). Τελευταία φασιστική επίθεση στην πόλη της Θεσσαλονίκης, αυτή μετά το συλλαλητήριο της ΔΕΘ, κατά την οποία ένα Ι/Χ με τουρκικές πινακίδες δέχθηκε ρατσιστική επίθεση επί της Τσιμισκή από άτομα που, αφού ζωγράφισαν στο καπό ένα στοχάδι, έσπασαν τα τζάμια του αυτοκινήτου αφήνοντας έντρομες τις δυο γυναίκες που επέβαιναν σε αυτό και φορούσαν τσαντόρ.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το