Βαδίζοντας αγωνιστικά και συγκροτημένα
προς το 7ο Συνέδριο του Μ-Λ ΚΚΕ, 27-28 Απρίλη

Πολιτική Εκδήλωση για το 7ο Συνέδριο του Μ-Λ ΚΚΕ

Κυριακή 7 Απριλίου στις 7 το απόγευμα
Δημαρχείο Υμηττού
Αίθουσα εκδηλώσεων (ισόγειο)
Κων/πόλεως 1
Πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου

Το 7ο Συνέδριο του M-Λ KKE συνέρχεται μέσα σε δύσκολες συνθήκες για την εργατική τάξη και το λαό μας, για το αριστερό και κομμουνιστικό κίνημα. Σε μια περίοδο που συνεχίζεται η επίθεση της κυβέρνησης Μητσοτάκη με έναν καταιγισμό αντεργατικών μέτρων κοινωνικής ισοπέδωσης και οικονομικής εξόντωσης των εργαζομένων και της φτωχομεσαίας αγροτιάς. Με τη νεολαία στο στόχαστρο της κυβερνητικής επίθεσης. Με τα σκάνδαλα και τα εγκλήματα να ρίχνουν βαριά τη σκιά τους πάνω στην κυβέρνηση της φτώχειας, της ακρίβειας και των στερήσεων, στην κυβέρνηση των Τεμπών, της Πύλου και του καταπέλτη, στην κυβέρνηση της υποτέλειας, της αμερικανοδουλίας και της εμπλοκής στον πόλεμο, της τρομοκρατίας, των χημικών και των καθημερινών εισβολών στα πανεπιστήμια, την κυβέρνηση του Μίχου και της Ασημακοπούλου…

Σε μια περίοδο ξέφρενης επιθετικότητας του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού και απότομης κλιμάκωσης των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών ανάμεσα σε ΗΠΑ-ΕΕ και Κίνα-Ρωσία για την αναδιανομή των σφαιρών επιρροής και το ξαναμοίρασμα του κόσμου, με ανοιχτά και κλιμακούμενα τα πολεμικά μέτωπα στην Ουκρανία και τη Μέση Ανατολή, που σκοτεινιάζουν το διεθνή ορίζοντα και επαναφέρουν την απειλή γενικευμένων πολεμικών συγκρούσεων και πυρηνικών απειλών.

Στόχος του Μ-Λ ΚΚΕ μπροστά στο 7ο Συνέδριο είναι να επεξεργαστεί και να προβάλει μια γενική πολιτική γραμμή, αναλύοντας τη σημερινή κρίσιμη κατάσταση και τα νέα πολιτικά δεδομένα, τις τάσεις που διαμορφώνονται και τις ανακατατάξεις που συντελούνται διεθνώς και στη χώρα μας, κάτω από την επίδραση της παγκόσμιας καπιταλιστικής κρίσης, την όξυνση των ενδοϊμπεριαλιστικών αντιθέσεων, των στρατιωτικών επεμβάσεων και κατακτητικών πολέμων.

Στόχος του M-Λ KKE είναι, βαδίζοντας προς το 7ο Συνέδριο, να σταθεί και να τιμήσει την εξηντάχρονη αγωνιστική πορεία του μαρξιστικού-λενινιστικού κινήματος, εκθέτοντας ορισμένα βασικά συμπεράσματα και να κάνει, μέσα από μια δημιουργική και γόνιμη συζήτηση, τον απολογισμό και την κριτική αποτίμηση της πολιτικής και της δράσης του από το 6ο Συνέδριο (Μάης 2018) μέχρι σήμερα, θέτοντας τα πολιτικά και οργανωτικά καθήκοντα της νέας περιόδου. Σε μια περίοδο που σημειώνονται μεγάλες αντιδραστικές κοινωνικές ανατροπές και πολιτικές ανακατατάξεις, αλλά και σημαντικοί, παρατεταμένοι αγώνες των εργαζομένων, της φτωχομεσαίας αγροτιάς, της φοιτητικής νεολαίας που έθεσαν και ανέδειξαν πλήθος ουσιαστικών προβλημάτων, δοκιμάζοντας ιδεολογικοπολιτικές θέσεις και πρακτικές, ιδιαίτερα στο χώρο του αριστερού και κομμουνιστικού κινήματος. Τα αντεργατικά μέτρα της νέας κυβέρνησης Μητσοτάκη, που διαιωνίζουν τις συνθήκες φτώχειας, ακρίβειας και εξαθλίωσης, είναι αυτά που τροφοδοτούν τη λαϊκή οργή, και καμιά απατηλή δημαγωγία περί «ανάπτυξης» από τους προπαγανδιστές της κυβερνητικής πολιτικής δεν μπορεί να εκτονώσει τη λαϊκή αγανάκτηση.

Να δει πώς θα πετύχει την ισχυροποίηση της κομματικής οικοδόμησης, την πλατύτερη σύνδεση του Μ-Λ ΚΚΕ με τους εργαζόμενους, το συνδυασμό της μαζικής και κομματικής δουλειάς, το δυνάμωμα της οργανωτικής του επιρροής.

Να εκτιμήσει την κατάσταση του λαϊκού κινήματος, τους ταξικούς και πολιτικούς συσχετισμούς δυνάμεων, τη θέση που βρίσκεται το αριστερό και κομμουνιστικό κίνημα, την πορεία και την προοπτική του μαρξιστικού-λενινιστικού κινήματος.

Στόχος του M-Λ KKE, βαδίζοντας προς το 7ο Συνέδριο, είναι να αναπτύξει μια πλατιά εσωκομματική συζήτηση και μια δημόσια παρέμβαση με συγκεντρώσεις και εκδηλώσεις στην Αθήνα και την επαρχία πάνω στα βασικά πολιτικά και ιδεολογικά ζητήματα που απασχολούν το λαϊκό, αριστερό και κομμουνιστικό κίνημα, να διαδώσει και να εμπλουτίσει τις Θέσεις της ΚΕ μέσα από ένα ζωντανό, ουσιαστικό διάλογο, δυναμώνοντας τους ιδεολογικοπολιτικούς δεσμούς και τις σχέσεις του με κάθε αγωνιστή του αριστερού και κομμουνιστικού κινήματος, με κάθε λαϊκό αγωνιστή που βαδίσαμε μαζί στους αγώνες.

Να συζητήσει για τα ζητήματα του μαζικού κινήματος, τις δυσκολίες που ορθώνονται και τις αιτίες που φρενάρουν την ανάπτυξη και αποτελεσματικότητα της εργατικής και λαϊκής πάλης.

Να συζητήσει πάνω στα μεγάλα και επίκαιρα ιδεολογικά ζητήματα του αντιρεβιζιονιστικού αγώνα και της προοπτικής ανασυγκρότησης του κομμουνιστικού μαρξιστικού-λενινιστικού κινήματος.

Διανύοντας τώρα την προσυνεδριακή διαδικασία, πρέπει να υπογραμμίσουμε ότι η πλατιά εσωκομματική συζήτηση και ο διάλογος που αναπτύσσεται σε όλες τις οργανώσεις του Κόμματος, με την ενεργητική συμμετοχή και τη συμβολή των μελών του Κόμματος και της Νεολαίας, με τις απόψεις, τις παρατηρήσεις και τις προτάσεις που γίνονται, είναι ιδιαίτερα ουσιαστικός και πλούσιος, συσπειρώνοντας όλες τις κομματικές δυνάμεις πάνω στις Θέσεις της KE, δημιουργώντας ένα κλίμα αγωνιστικής αισιοδοξίας για το ξεπέρασμα των αδυναμιών, την εκπλήρωση των νέων καθηκόντων και την αποφασιστική ώθηση της δουλειάς του Κόμματος στη νέα περίοδο που ξανοίγεται μπροστά μας.

Προγραμματίζονται εκδηλώσεις και γίνονται πλατύτερες συσκέψεις και συζητήσεις με αγωνιστές, καθώς επίσης πολιτικές εξορμήσεις σε μια σειρά πόλεις και περιοχές της χώρας, όπου διακινούνται πλατιά οι Θέσεις της KE, ο «Λαϊκός Δρόμος» και αναρτιούνται αφίσες με τα βασικά συνθήματα του 7ου Συνεδρίου, για την προβολή και εκλαΐκευση της ιδεολογικής και πολιτικής γραμμής του M-Λ KKE ευρύτερα, ανάμεσα στους αγωνιστές του λαϊκού κινήματος, τον κόσμο της Aριστεράς, τους εργαζόμενους.

Υπάρχουν οι προϋποθέσεις και είναι βέβαιο πως το M-Λ KKE θα βγει από το κομματικό σώμα πιο δυνατό, πολιτικά, ιδεολογικά και οργανωτικά, πιο συσπειρωμένο, με πολιτικούς στόχους και καθήκοντα, έτοιμο να δώσει τη δική του συμβολή στους νέους αγώνες της εργατικής τάξης και των πλατιών λαϊκών μαζών, στη μεγάλη υπόθεση της ανασυγκρότησης του κομμουνιστικού κινήματος.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το