Α ΕΛΜΕ Δυτ. Αττικής

Κάτω τα χέρια από τις συναδέλφισσες και τον συνάδελφο του προεδρείου της Ε ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης και τον Β. Μορέλλα που υπερασπίζονται τις ομόφωνες αποφάσεις του ΔΣ και τη ΓΣ της ΕΛΜΕ για τη διαγραφή του Χ. Βαϊτσίδη

Ως ΔΣ της Α΄ ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη μας στο προεδρείο της Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης (Χ. Ζαγανίδη, πρόεδρο, Σ. Φρατζέσκου, αντιπρόεδρο, Σ. Στεφανίδου, γραμματέα) και τον συνάδελφο Β. Μορέλλα, που οδηγούνται για ακόμη μια φορά σε δίκη στις 29 Μαΐου του 2024 από τον Χ. Βαϊτσίδη και μέλη της ΔΑΚΕ για τη διαγραφή του πρώτου με μεγάλη πλειοψηφία (90 συνάδελφοι/ισσες υπέρ, 21 κατά) από τη μαζική Γενική Συνέλευση του σωματείου στις 4/5/2022.

Σε αυτό το πλαίσιο, οι μηνυτές αποκρύπτουν το γεγονός ότι ήταν ΟΜΟΦΩΝΕΣ αφενός όλες οι αποφάσεις του ΔΣ (τεσσάρων παρατάξεων) για τις αντικαταστατικές ενέργειες του Χρήστου Βαϊτσίδη και αφετέρου οι τρεις έγγραφες ονομαστικές καταγγελίες των εργαζομένων του Δικτύου Άλφα για την αυταρχική και εργοδοτική συμπεριφορά του Χρήστου Βαϊτσίδη. Τέλος, πρωτοστατούν εκ των πραγμάτων στην υλοποίηση του αντισυνδικαλιστικού νόμου Χατζηδάκη καταθέτοντας στα δικαστήρια τις ομόφωνες αποφάσεις του ΔΣ και των ΓΣ της ΕΛΜΕ για τις απαράδεκτες ενέργειές τους.

Απαιτούμε την άμεση παύση των διώξεων και των μηνύσεων στην Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, δεδομένου μάλιστα ότι ακόμη και οι ΔΔΕ Δυτικής Θεσσαλονίκης και Ημαθίας αποφάσισαν –παρά τις αρχικές προθέσεις τους και στο έδαφος της μαζικότατης αλληλεγγύης που αναπτύχθηκε- ότι δεν συντρέχουν λόγοι πειθαρχικής δίωξης του προεδρείου της Ε΄ ΕΛΜΕ και του πρώην μέλους της Β. Μορέλλα για τις ίδιες κατηγορίες που τους προσάπτουν οι μηνυτές. Είμαστε ριζικά αντίθετοι σε οποιαδήποτε προσπάθεια εμπλοκής της Διοίκησης και του κράτους στη λειτουργία, τις διαδικασίες και τη δράση των σωματείων, που οφείλουν να λειτουργούν ως μαζικές, ζωντανές και δημοκρατικές συλλογικότητες στα χέρια των εργαζομένων για να υπηρετούν τα συμφέροντά τους.

To ΔΣ

Ο Πρόεδρος – Ο Γενικός Γραμματέας

Κατσιγιάννης Αλέξανδρος – Κρανάς Αθανάσιος

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το