Σε απεργία προχωρούν οι εργαζόμενοι στην εφημερίδα «Αυγή» μετά την απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη να κλείσει το καθημερινό φύλλο.

Επίσης, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, δεν υπάρχει καμία δέσμευση όσον αφορά τις μη απολύσεις, ενώ θα γίνει προσπάθεια να απορροφηθούν εργαζόμενοι στο site και στο κυριακάτικο φύλλο.

Την ίδια ώρα τους λόγους για τους οποίους προχώρησε σε αναστολή του ημερήσιου φύλλου εξηγεί σε ανακοίνωσή του το Διοικητικό Συμβούλιο της εφημερίδας «Η Αυγή».

Όπως σημειώνεται, στόχος είναι η αναβάθμιση της κυριακάτικης έκδοσης και της ιστοσελίδας «avgi.gr» στο πλαίσιο του οικονομικού εξορθολογισμού και με δεδομένη τη δυσχερή οικονομική κατάσταση της εταιρείας.

Μετά τις σχετικές ανακοινώσεις από τον οικονομικό διευθυντή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, οι εργαζόμενοι προχώρησαν σε γενική συνέλευση η οποία και έλαβε την απόφαση για απεργία από τις 6 το πρωί της Τετάτης 26 Ιουνίου. Στην συνέλευση παρούσα ήταν η πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, Μαρία Αντωνιάδου αλλά και εκπρόσωποι της ΠΟΕΣΥ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εργαζόμενοι άφησαν ανοιχτό το σενάριο να προχωρήσουν σε επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες, ανάλογα πάντα με τις εξελίξεις.

Η ανακοίνωση:

«Στο πλαίσιο του οικονομικού εξορθολογισμού και με δεδομένη τη δυσχερή οικονομική κατάσταση της εταιρείας, το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε, σε συνεννόηση με τον βασικό μέτοχο, την αναστολή της έκδοσης του ημερήσιου φύλλου της εφημερίδας ”Η Αυγή” με σκοπό την αναβάθμιση της κυριακάτικης έκδοσης και της ιστοσελίδας “avgi.gr”.

Σημειώνουμε ότι τα τελευταία χρόνια, σε συνάρτηση και της επικρατούσας κατάστασης στα έντυπα μέσα, οι πωλήσεις της καθημερινής έντυπης έκδοσης σ΄ όλη τη χώρα δεν ξεπερνούν κατά μέσο όρο τα 750 φύλλα ημερησίως.

Το διοικητικό συμβούλιο θα παρουσιάσει το πλάνο του για τον εκσυγχρονισμό του Μέσου και τη βέλτιστη αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού της εταιρείας.

Καλούμε τις αναγνώστριες και τους αναγνώστες που αποτελούν διαχρονικά τη δύναμη της εφημερίδας, να τη στηρίξουν και σε αυτή τη δύσκολη στιγμή».

Ανακοίνωση εξέδωσε και η ΕΣΗΕΑ, με την οποία υπογράμμιζε ότι αυτός «ο “ξαφνικός θάνατος” αποφασίστηκε χωρίς σχεδιασμό, χωρίς διαβούλευση, χωρίς ενημέρωση και, κυρίως, χωρίς εγγυήσεις για το μέλλον των εργαζομένων»

Οι εξελίξεις αναμένονται ραγδαίες.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το