Με τη συμμετοχή αρκετού κόσμου έγινε στην Παραμυθιά, την Τρίτη 25-6-2019, στο φιλόξενο χώρο του Καφε-«Άμετρον» η προεκλογική εκδήλωση συζήτηση του Μ-Λ ΚΚΕ.

Στην αρχή ο σ. Π. Αλεξίου, παρουσιάζοντας τον υποψήφιο του κόμματος για το Ν. Θεσπρωτίας σ. Θ. Χόβολο, αναφέρθηκε στα χαρακτηριστικά της προεκλογικής περιόδου και στην ανάγκη να μη περάσουν τα κάλπικα διλήμματα και οι ψεύτικες προεκλογικές υποσχέσεις ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ

Στη συνέχεια τοποθετούμενος ο σ. Θ. Χόβολος ανέφερε:

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, όπως ακριβώς οι προκάτοχοί της, πλήρωσε την αντιλαϊκή πολιτική της. Τώρα, σε συνθήκες έντονου διπολισμού, η ηγεσία του προβάλλει την απειλή του νεοφιλελεύθερου Μητσοτάκη, επιχειρώντας για μια ακόμη φορά να παραπλανήσει και να εγκλωβίσει δημοκρατικό και αριστερό κόσμο σε ψεύτικα διλήμματα. Πίσω από μια αντιδεξιά ρητορική προσπαθεί να κρύψει την πραγματική ευθύνη της για την επανάκαμψη της ΝΔ.

Για να συμπληρώσει :

Ο «νέος κόσμος» του Μητσοτάκη θεωρεί αναχρονισμούς τα δώρα των εργαζομένων, τις σταθερές συνθήκες εργασίας, τα ανθρώπινα ωράρια, τη Δημόσια Δωρεάν Υγεία, Παιδεία, Πρόνοια, τις εργατικές κατακτήσεις και δικαιώματα. Στο «νέο κόσμο» του δεν χωρούν εργαζόμενοι με δικαιώματα. Μόνο εργοδότες ασύδοτοι. Μόνο στους εργοδότες υπόσχεται δώρα και παροχές, φοροαπαλλαγές και φοροελαφρύνσεις.

Να καταλήξει :

Είτε η ΝΔ είτε ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίσει τις εκλογές, βέβαιο είναι πως θα συνεχίσουν να εφαρμόζουν τις μνημονιακές συμφωνίες. Γιατί και οι δύο τις έχουν ψηφίσει και οι δυο έχουν δεσμευτεί. Αυτή είναι η μεγάλη αλήθεια.

Και να προτείνει :

«Μόνο ο δρόμος του λαϊκού αγώνα μπορεί να ανατρέψει τη μνημονιακή βαρβαρότητα, να σπάσει τα δεσμά της υποδούλωσης της χώρας μας στις ΗΠΑ και την ΕΕ, να ξαναζεστάνει την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο, για μια Ελλάδα ειρηνική, δημοκρατική, ανεξάρτητη και σοσιαλιστική».

 

Στη συνέχεια έγινε ζωντανός διάλογος με τοποθετήσεις, ερωτήσεις φίλων και συναγωνιστών στις οποίες δόθηκαν απαντήσεις από πλευράς των εισηγητών.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το