Απαξιωτικά και με «κουλτούρα αξιολόγησης» δηλαδή υποταγής και πειθάρχησης αντιμετωπίζει το Υπουργείο τους εκπαιδευτικούς

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Ηρώ Κωνσταντοπούλου»

ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ – ΖΕΦΥΡΙΟΥ – ΦΥΛΗΣ

Όχι στις fast track και στημένες ενημερώσεις για την ΥΑ για την αξιολόγηση.

Όχι στην αξιολόγηση και την κατεδάφιση του δημόσιου σχολειού!

Αυτοί που σχεδιάζουν την αξιολόγηση δεν έχουν καμία σχέση με τα σχολεία ! Είναι επικίνδυνοι…

Το υπουργείο αδιαφορεί εγκληματικά για την υγεία των μαθητών και των εκπαιδευτικών. Δεν αισθάνονται καμία ανάγκη να ασχοληθούν με έστω και ένα ουσιαστικό μέτρο ( αραίωση των μαθητών, προσλήψεις, μέτρα μόνιμου χαρακτήρα για καθαριότητα) την ώρα που με τα δεκάδες κρούσματα σε σχολεία καταρρέουν και τα τελευταία ιδεολογήματα ότι στα σχολεία δεν κολλάει ο ιός!!! Δια στόματος μέλους της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων  «Τα παιδιά δεν οδηγούν την πανδημία, αλλά την ακολουθούν»…

Αντίθετα:

Σε πλήρη επιτάχυνση όλου του μηχανισμού  το υπουργείο Παιδείας έχει επιδοθεί θέτοντας σε απόλυτη προτεραιότητα, εν μέσω νέας έξαρσης της πανδημίας (σύμφωνα με τα στοιχεία που οι ίδιοι ανακοινώνουν) την πλήρη ανάπτυξη της επιχείρησης για την υλοποίηση της ΥΑ για εσωτερική και εξωτερική αξιολόγηση!!!  

Το σύνθημα είναι «Όλα για την αξιολόγηση Τώρα» !!!

Επιδιώκοντας να πιάσουν στον ύπνο την εκπαιδευτική κοινότητα προχωράνε σε fast track  ενημερώσεις – επιμορφώσεις για να στοιχίσουν  όλο το διοικητικό μηχανισμό στην εφαρμογή της ΥΑ.

Έτσι την Παρασκευή 5/2/21 ήρθε στα σχολεία πρόγραμμα ενημέρωσης των δ/ντων και των προϊσταμένων νηπιαγωγείων για σεμινάριο με την πολιτική ηγεσία του Υπ. Παιδείας την Δευτέρα 8/2/21 στις 13:30μμ έως 4μμ!!!

Το υπουργείο με το σχεδιασμό που ανακοινώνει δείχνει:

1. ότι δεν ενδιαφέρεται να έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα των σχολείων και τη λειτουργία τους

2. αδιαφορεί  προκλητικά για τα ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα που δημιουργεί

3. προχωρά επιθετικά και με μεθοδικό σχεδιασμό στην καταπάτηση των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών με νέα παραβίαση του εργασιακού τους ωραρίου – η φιλοσοφία του είναι ότι πρέπει να μαθαίνουν και να αποδέχονται ότι «δεν υπάρχουν ωράρια» και οι διαδικασίες για την εφαρμογή της αξιολόγησης το θεωρούν αυτό δεδομένο.

Επιπλέον:

  • «Αγνοεί» το γεγονός ότι πολύ μεγάλος αριθμός προϊσταμένων νηπιαγωγείων αναλαμβάνει τα ολοήμερα τμήματα και εργάζεται 12 – 4μμ δηλαδή την ώρα της ενημέρωσης!!!

«Αδιαφορεί» για το γεγονός  ότι οι δ/ντές και οι προϊσταμένες/οι νηπιαγωγείων (όσες/οι έχουν πρωινά τμήματα) βρίσκονται στα σχολεία πριν από

  • τις 8πμ ( π.χ. πρωινή ζώνη)  και ότι το εργασιακό τους ωράριο λήγει στις 2μμ. Σε κάποιες περιοχές  μάλιστα καλεί 4.30μμ- 7.00μμ!!!

Άθλια και προσβλητική ακόμα και η διαδικασία ενημέρωσης

Απαξιωτικά και με «κουλτούρα αξιολόγησης» δηλαδή υποταγής και πειθάρχησης αντιμετωπίζει το Υπουργείο τους εκπαιδευτικούς. Μια κατάπτυστη διαδικασία ακολούθησε το υπουργείο στην  αντίστοιχη ενημέρωση που προηγήθηκε με όλους τους δ/ντές εκπαίδευσης και τους συντονιστές εκπαιδευτικού έργου, η οποία προσβάλλει κάθε δημοκρατική διαδικασία  και οποιονδήποτε εκπαιδευτικό. Συμμετείχαν με κλειστά μικρόφωνα και κλειστό ακόμα και το chat, χωρίς δυνατότητα να πάρουν τον λόγο και με απαγόρευση   έκφρασης γνώμης – ακόμα και απευθείας ερώτησης. Ο μόνος τρόπος για υποβολή ερωτήματος ήταν μέσα από ειδική φόρμα προς το υπουργείο από πριν χωρίς να φαίνεται στους συμμετέχοντες ώστε να επιλέγει το υπουργείο σε ποιες ερωτήσεις θα απαντήσει!
Τίποτα δεν πρέπει να διαταράξει τις «Μαρίες Αντουανέτες» του Υπουργείου Παιδείας που πάνω στα πολυτελή γραφεία τους και μέσα από τους πανάκριβους υπολογιστές  τους, ξένες απολύτως με το τι πραγματικά συμβαίνει στα σχολεία, θέλουν να ανακοινώσουν  «με διαγγέλματα» το καταστροφικό σχέδιο για την εσωτερική και εξωτερική αξιολόγηση χωρίς αντιδράσεις από τους υπηκόους… 
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου δεν ανέχεται να έχουν λόγο ούτε τα πρώτα στελέχη της (πολλά από αυτά που η ίδια τα  διόρισε χωρίς ούτε τυπική «διαδικασία κρίσης»). Τα στελέχη αυτά  που καλούνται να υλοποιήσουν όλο το σχέδιο της.

Αν βέβαια αυτά τα «στελέχη» το δέχονται, οι δ/ντές/ντριες των σχολείων μας και οι προϊσταμένες των νηπιαγωγείων μας δεν έχουν καμία υποχρέωση και δεν πρέπει να δεχτούν αυτή την απαράδεκτη αντιδημοκρατική και αντιεκπαιδευτική διαδικασία εκτός του εργασιακού τους ωραρίου.

Καλούμε:

  • τις προϊστάμενες νηπιαγωγείων που έχουν ολοήμερα τμήματα να μη διαταράξουν τη λειτουργία των τμημάτων τους και του υφιστάμενου προγράμματος της σχολικής τους μονάδας. Προτεραιότητα μας  είναι τα παιδιά.
  • Καλούμε τους δ/ντές των δημοτικών και τις/τους προϊστάμενες/ους νηπιαγωγείων να μην αποδεχτούν καμία απολύτως παραβίαση του εργασιακού τους ωραρίου και να μη συμμετέχουν στην ενημερωτική τηλεδιάσκεψη.

Ο σύλλογος παρέχει πλήρη συνδικαλιστική κάλυψη. Από πουθενά δεν προκύπτει ότι η συμμετοχή είναι υποχρεωτική, αντιθέτως όπως αναφέρεται και στην εγκύκλιο, η συμμετοχή είναι «απαραίτητη» -για να υλοποιηθεί το αντιεκπαιδευτικό έργο του υπουργείου. Πώς θα μπορούσε η συμμετοχή να είναι υποχρεωτική σε μια ενημέρωση που πραγματοποιείται κι εκτός εργασιακού ωραρίου;

Επίσης η ενημέρωση αυτή  αφορά την υλοποίηση της εσωτερικής και εξωτερικής αξιολόγησης που σύσσωμος ο κλάδος θα προχωρήσει σε ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΠΟΧΗ και θα ακυρώσει και πάλι την εφαρμογή του. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν από την απαίτηση για σεβασμό του θεσμοθετημένου εργασιακού ωραρίου όλων και της αξιοπρέπειάς μας. 

Θα ακυρώσουμε στην πράξη το εχθρικό προς τους εκπαιδευτικούς και το δημόσιο σχολείο  σχέδιο της αξιολόγησης.

Καλούμε τη ΔΟΕ να πάρει έγκαιρα σχετική απόφαση για τις ενημερώσεις και να καλέσει σε ΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ.

Please follow and like us: