Διαβάσαμε ένα σχόλιο στις «Αντιγειτονιές» με την υπογραφή Δ.Π. που επιχειρεί, όπως γράφει ο συντάκτης του, να σχολιάσει και να «συσχετίσει» την Ανακοίνωση της ΚΕ του ΚΚΕ με εκείνη της ΚΕ του Μ-Λ ΚΚΕ στο σημείο που αναφέρονται στο μεγάλο ποσοστό της Αποχής στις ευρωεκλογές. Και παραθέτει σχετικά αποσπάσματα από τις δυο Ανακοινώσεις, καλώντας μάλιστα τους αναγνώστες να διαλέξουν ποια τοποθέτηση προτιμούν ανάμεσα στις δύο. Δεν μας προξενεί εντύπωση που ο Δ.Π. αφήνει να διαφανεί ότι αυτός ανάμεσα στις δυο διαλέγει και συμφωνεί με αυτά που υποστηρίζει η Ανακοίνωση της ΚΕ του ΚΚΕ.

Και δεν μας προξενεί εντύπωση από τη στιγμή που ένα στέλεχος του ΚΚΕ(μ-λ) φθάνει στο σημείο, για μικροκομματικές σκοπιμότητες, να τσουβαλιάσει το Μ-Λ ΚΚΕ με το ΚΚΕ και να καλέσει τους αναγνώστες να διαλέξουν ανάμεσα σε αυτά που υποστηρίζει το Μ-Λ ΚΚΕ και το ΚΚΕ! Σαν να θέλει να σβήσει και να απαρνηθεί όλη την κοινή πορεία των δυο οργανώσεων και τους αγώνες τους απέναντι στο ρεβιζιονιστικό ΚΚΕ. Και είναι τέτοια η τύφλωση που τον διακατέχει που φθάνει στο σημείο να ξανατσουβαλιάσει το Μ-Λ ΚΚΕ με το ΚΚΕ γράφοντας ότι «Και τα δύο κόμματα (δηλαδή ΚΚΕ και Μ-Λ ΚΚΕ) στις διακηρύξεις τους είναι εναντίον της συμμετοχής της Ελλάδας  στην Ευρωπαϊκή Ένωση και με διαφορετικές διατυπώσεις ζητούν την αποχώρηση από αυτήν». Απροκάλυπτα εξωραΐζει ο Δ.Π. το ΚΚΕ και το εμφανίζει ότι είναι εναντίον της συμμετοχής της Ελλάδας στην ΕΕ και ζητά την αποχώρησή της από αυτήν. Ξαφνικά μαθαίνουμε από το στέλεχος του ΚΚΕ(μ-λ) πως το ΚΚΕ δεν έχει κεντρικό σύνθημα την «Ευρώπη των εργαζομένων», την «Ευρώπη του σοσιαλισμού» και όλα όσα σκαρφίζονται οι ρεφορμιστές και τροτσκιστές για να εξοβελίσουν το μόνο σύνθημα που μπορεί να εκφράσει και να συμπυκνώσει την πάλη του λαού απέναντι στον ιμπεριαλισμό και για την κατάκτηση της εθνικής ανεξαρτησίας, το σύνθημα: «Έξω η Ελλάδα από την ΕΕ».

Σε ότι αφορά το μεγάλο ποσοστό της Αποχής, για το οποίο πλέκουν διθυράμβους οι σύντροφοι του ΚΚΕ(μ-λ) και ο Δ.Π., ωσάν το ενάμιση εκατομμύριο ψηφοφόρων της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ των περσινών εκλογών που έκαναν τώρα αποχή στις ευρωεκλογές να αποτελούν το άλφα και το ωμέγα του κινήματος. Το ζητούμενο μέσα σε αυτές τις συνθήκες για τις πραγματικά αριστερές δυνάμεις είναι πώς να αποτρέψουν την παγίδευση ξανά αυτού του κόσμου στην επιρροή της Δεξιάς και των άλλων αστικών κομμάτων, να συμβάλουν ώστε να μην εκτραπεί η λαϊκή δυσαρέσκεια, μέσω της αποχής, σε μια παθητική πολιτική στάση και απαξίωση της πολιτικής και να μπορέσουν να τον κερδίσουν σε έναν πολιτικό προσανατολισμό συνεπούς πάλης που θα ανταποκρίνεται στα πραγματικά λαϊκά συμφέροντα.

Και κάτι τελευταίο. Διαβάσαμε στις θέσεις της 10ης Συνδιάσκεψης του ΚΚΕ(μ-λ) ότι «έκλεισε ο κύκλος του μαρξιστικού-λενινιστικού κινήματος». Δεν ξέρουμε τι ακριβώς σημαίνει αυτή η θέση. Ευχόμαστε όμως να μη σημαίνει το ανάθεμα του μαρξιστικού-λενινιστικού κινήματος και των δυνάμεών του.

Γ.Ρ.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το