Η χθεσινή μέρα καταγράφεται ως μαύρη μέρα για το νησί με τις εικόνες καταστροφής να συγκλονίζουν και τα παράπονα και οι διαμαρτυρίες των κατοίκων να φουσκώνουν. Ωστόσο οι εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης «αξιολογήθηκαν» στα  μαθήματα παροχής βοήθειας και αλληλεγγύης προς τους μαθητές με «άριστα» την ώρα που το «επιτελικό κράτος και οι τοπικοί μηχανισμοί και υπηρεσίες των α(χ)ρίστων» βούλιαξαν στον χορό του «Μπάλλου». Πρόκειται για τους εκπαιδευτικούς που η Κυβέρνηση και το ΥΠΑΙΘ σύρουν στα δικαστήρια και τους δικάζουν επιδιώκοντας τη διάλυση του δημόσιου και δωρεάν σχολείου και τον περιορισμό του δικαιώματος της απεργίας – και όχι μόνο!

Εικόνες με τους μαθητές να φεύγουν στην αγκαλιά των νηπιαγωγών

Εύλογα ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Κέρκυρας χαιρετίζει «την εξαιρετική επαγγελματική συμπεριφορά και στάση ευθύνης των συναδέλφων αλλά και την ωριμότητα και ψυχραιμία που επέδειξαν οι μαθητές μας κατά τη διάρκεια των έντονων βροχοπτώσεων και των πλημμυρικών φαινομένων που ακολούθησαν. Κάποιοι εκπαιδευτικοί αναγκάστηκαν να παραμείνουν ως αργά το βράδυ αποκλεισμένοι στα σχολεία τους και άλλοι να ψάχνουν να φιλοξενηθούν στις περιοχές που έχουν πληγεί επειδή δεν μπόρεσαν να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

Οι εικόνες με τους μαθητές να φεύγουν στην αγκαλιά των νηπιαγωγών ή να φιλοξενούνται σε ξενοδοχεία, με δεκάδες συμπολίτες μας εγκλωβισμένους, σπίτια πλημμυρισμένα, κλειστούς δρόμους, κτλ κατέδειξαν επίσης τη γύμνια του κρατικού μηχανισμού, τις διαχρονικές ευθύνες για τα τραγικά προβλήματα των σχολικών υποδομών και την έλλειψη αντιπλημμυρικών έργων στην Κέρκυρα, παρά τις επανειλημμένες διακηρύξεις της τοπικής αυτοδιοίκησης ότι έχουν δήθεν ληφθεί μέτρα για την επερχόμενη κακοκαιρία.»

Η ΕΛΜΕ φρόντισε για την σίτιση των μαθητών που εγκλωβίστηκαν στο Υπεραστικό ΚΤΕΛ

Η ΕΛΜΕ Κέρκυρας πρωτοστάτησε και κινητοποίησε τους υπευθύνους για τη βοήθεια και προστασία περίπου 40 μαθητών από τη Νότια Κέρκυρα που χθες  εγκλωβίστηκαν στο Υπεραστικό ΚΤΕΛ. Εκπρόσωποι της ΕΛΜΕ έτρεξαν και πρόσφεραν φαγητό από το κυλικείο του ΚΤΕΛ πληρώνοντας από το φτωχό ταμείο. Πρόσφεραν ακόμα και ρούχα ή κάλτσες κάνοντας πράξη το σύνθημα «ο λαός σώζει τον λαό» και έμειναν κοντά στα παιδιά για ώρες μαζί με τη Διευθύντρια του Μουσικού Σχολείου.  

Στη συνέχεια μαθητές, και ορισμένοι εκπαιδευτικοί και γονείς φιλοξενήθηκαν σε ξενοδοχεία, όπου τους προσφέρθηκε και φαγητό και ό, τι χρειάζονταν άμεσα

Ευχαριστήριο του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης σε όσους βοήθησαν τους μαθητές

«Μαθητές μας, οι οποίοι φοιτούν στο Μουσικό Σχολείο, στο 1ο και 2ο ΕΠΑΛ, δεν μπόρεσαν να μετακινηθούν προς τον τόπο κατοικίας τους και φιλοξενήθηκαν  σε ξενοδοχειακά καταλύματα του νησιού μας, ενώ σήμερα επέτρεψαν με ασφάλεια στις οικογένειές τους.

Ως εκ τούτου, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε  πρωτίστως, τους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης για την υποστήριξη των μαθητών και μαθητριών των σχολικών μονάδων του νησιού μας και την αποτελεσματικότητα τους σε μια τόσο δύσκολη περίσταση.

Ευχαριστούμε, επίσης, θερμά την ΕΛΜΕ Κέρκυρας, την Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων, την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και τον Αντιπεριφερειάρχη  κ. Κων/νο  Ζορμπά, το Δήμο Κέρκυρας και  την κα. Δήμαρχο Μερόπη Υδραίου, τις Υπεραστικές Συγκοινωνίες (ΚΤΕΛ) Κέρκυρας, τον Πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων και ιδιοκτήτη της ξενοδοχειακής μονάδας Kontokali Bay κ. Χ. Βούλγαρη, τον κ. Δ. Διαβάτη Διευθυντή της ξενοδοχειακής μονάδας Corfu Mare και τον κ. Α. Ανεμογιάννη Διευθυντή της ξενοδοχειακής μονάδας Corfu Palace για την άμεση συνδρομή, αμέριστη υποστήριξη και αγαστή συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων  με σκοπό να αντιμετωπιστούν οι δύσκολες συνθήκες που όλοι μας βιώσαμε χτες και ιδιαίτερα οι μαθητές/τριες των σχολείων μας, που επλήγησαν από τη χθεσινή κακοκαιρία».

Σε όλη την Ελλάδα

Εικόνες ντροπής από αίθουσες γεμάτες λασπόνερα και μαθητές να φτιάχνουν αυτοσχέδιες γέφυρες από θρανία για να μπορέσουν να διασχίσουν το πλημμυρισμένο προαύλιο έδειξαν τη γύμνια του κρατικού μηχανισμού και του ΥΠΑΙΘ. Σε αντίθεση με τους εκπαιδευτικούς που έδειξαν περίσσευμα αγάπης και αλληλεγγύης προς τους μαθητές.

Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Συγκλονιστικό βίντεο με μαθητές σε σχολείο που  πλημμύρισε - Πατούν πάνω στα θρανία | Alfavita

Τα σχολεία είναι ρημαγμένα, οι μαθητές στοιβαγμένοι, τα κενά άπειρα, οι παράλληλες στηρίξεις ανύπαρκτες και το Υπουργείο το μόνο που ζητά με κάθε αυταρχικότητα είναι την έκθεση αξιολόγησης της σχολικής μονάδας. Και τη ζητά για να αποποιηθεί την ευθύνη όλων αυτών των προβλημάτων, μετακυλώντας την στο τάχα μου αυτόνομο τοπικό σχολείο.

Τα σχολεία χρειάζονται κρατική στήριξη. Τελεία και παύλα.

Γιώργος Κ. Καββαδίας – drepani.gr (argyrades.gr)

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το