Το Μ-Λ ΚΚΕ χαιρετίζει τη σημερινή μαζική συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το έγκλημα στα Τέμπη. Χιλιάδες λαού, εργαζομένων και νεολαίας ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των εργαζόμενων στους σιδηροδρόμους, κατακλύζοντας το Σύνταγμα και τους δρόμους της Αθήνας. Το Μ-Λ ΚΚΕ συμμετείχε με δικό του μαζικό μπλοκ στη συγκέντρωση, καταδικάζοντας την πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων που ακολούθησαν οι κυβερνήσεις των ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ, η οποία ευθύνεται και για την τραγωδία στα Τέμπη.

Καταγγέλλουμε την αστυνομική επίθεση που εξαπολύθηκε από τις δυνάμεις καταστολής, τόσο στο Σύνταγμα, όσο και κατά τη διάρκεια της αποχώρησης του κόσμου από τη συγκέντρωση. Η κυβέρνηση επιχειρεί με προσαγωγές, χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου λάμψης, να τρομοκρατήσει και να εκφοβίσει τον λαό που εκφράζει τη δίκαιη οργή και αγανάκτησή του. Στην επιχείρηση καταστολής του λαϊκού κινήματος, στέκονται για μια ακόμη φορά συμπαραστάτες οι γνωστές ομάδες κουκουλοφόρων και άλλες ομάδες με αναφορά στον αναρχικό – αντιεξουσιαστικό χώρο, που με μολότοφ και τυφλές μηδενιστικές επιθέσεις, δίνουν το άλλοθι και την αφορμή, τόσο για την εξαπόλυση αστυνομικών επιθέσεων, όσο και για την αμαύρωση μαζικών συγκεντρώσεων και διαδηλώσεων, όπως η σημερινή.

Το Μ-Λ ΚΚΕ καλεί τον λαό, τους εργαζόμενους και τη νεολαία να μην τρομοκρατηθούν από την κρατική καταστολή και τρομοκρατία, να αντισταθούν στο κλίμα σιωπής και υποταγής που επιχειρεί να επιβάλλει η κυβέρνηση της ΝΔ και τα άλλα κόμματα που από κοινού εφάρμοσαν τη δολοφονική πολιτική που γεννάει εγκλήματα όπως στα Τέμπη. Το ζητούμενο είναι πώς θα δυναμώσει η λαϊκή αντίσταση και πάλη, πώς η συσσωρευμένη λαϊκή οργή θα συναντηθεί με το οργανωμένο μαζικό κίνημα, πώς θα ασκηθεί η μέγιστη δυνατή πίεση για την προκήρυξη νέων απεργιακών κινητοποιήσεων. Σε αυτή την κατεύθυνση, το Μ-Λ ΚΚΕ καλεί σε μαζική συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση την Τετάρτη 8 Μάρτη, 1.00μμ στην πλατεία Κλαυθμώνος και στην πορεία προς τη Βουλή.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το