ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ –ΚΑΤΑΓΓΕΛIΑ

Για τα φαινόμενα αστυνομικής βίας στην Ηγουμενίτσα

Η Κυβέρνηση δείχνει ξανά  το πραγματικό της πρόσωπο

Κάτω τα χέρια από τη νεολαία


  Μετά τις άγριες επιθέσεις ενάντια σε διαδηλωτές και πολίτες το προηγούμενο διάστημα και με πρόσχημα τον έλεγχο για συγχρωτισμό και  παραβίαση του ωραρίου  υπήρξε νέα κατασταλτική επίθεση από  ομάδα Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος εναντίον μιας ομάδας νέων απέναντι από την παιδική χαρά  στην Ηγουμενίτσα.

Είναι φανερό ότι ο νεοφιλελευθερισμός πηγαίνει χέρι-χέρι με την αστυνομοκρατία.  Οι συνεχείς διαμαρτυρίες και αντιδράσεις, ιδιαίτερα της νεολαίας, με την επίκληση της πανδημίας πλέον δεν μπορεί να αναχαιτιστούν και, αντιμετωπίζονται με άγρια αστυνομική βία.

Γνωρίζοντας η κυβέρνηση ΝΔ πως η περίοδος χάριτος, που διασφάλισε με την καταχρηστική εκμετάλλευση της πανδημίας, έχει τελειώσει, βέβαιη πως η ογκούμενη κοινωνική δυσαρέσκεια και αντίθεση θα μετατραπεί σε έντονες διαμαρτυρίες και αγώνες,  επιλέγει τον πολιτικό αυταρχισμό, την εκτεταμένη καταστολή και την ιδεολογική επίθεση.

Καταγγέλλουμε την αστυνομική βία που εκδηλώθηκε στην Ηγουμενίτσα και καλούμε εργαζόμενους και νεολαία το επόμενο χρονικό διάστημα να εντείνουν τις κινητοποιήσεις για την υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων (ωράριο πενθήμερο κλπ) και της Δημόσιας Δωρεάν Υγείας και Παιδείας.


Αυτή η πολιτική μπορεί και πρέπει να ηττηθεί

Κάτω η κρατική τρομοκρατία


Ηγουμενίτσα 11-05-2021

Κ . Ο. Θεσπρωτίας του Μ-Λ ΚΚΕ      

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το