Α΄ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

www.a-athinon.gr, E-mail: asillogosathinon@gmail.com, Ζωγράφου

 

Ο Α΄ Σύλλογος Αθηνών χαιρετίζει τον απεργιακό αγώνα των εργαζομένων της Τράπεζας Πειραιώς, των 1.200 εργαζόμενων του RBU που αγωνίζονται να μη χάσουν τη δουλειά τους και τα δικαιώματά τους.

Η απαράδεκτη απόφαση της Τράπεζας Πειραιώς, για απόσχιση και πώληση της μονάδας διαχείρισης «κόκκινων» δανείων (RBU), οδηγεί στην ανασφάλεια χιλιάδες τραπεζοϋπαλλήλους αφού τους εντάσσει υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες σε υπό διαμόρφωση νέα σχήματα και τους αποβάλλει από τον τραπεζικό κλάδο.

Μια απόφαση που φρόντισε να διευκολύνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με το Ν.4601/2019 για τους εταιρικούς μετασχηματισμούς τον οποίο ψήφισε τον Μάρτη. Επομένως, οι σχετικές «καθησυχαστικές» δηλώσεις Φλαμπουράρη, τρεις ημέρες πριν τις εκλογές, δεν αποτελούν παρά μια υποκριτική προεκλογική κίνηση χωρίς αντίκρυσμα. Αυτές τις ημέρες άλλωστε τρέχουν 2.000 απολύσεις στην Εθνική τράπεζα και στην ΕUROBANK με τη μορφή της εθελούσιας αποχώρησης.

Η τράπεζα Πειραιώς όπως και όλες οι τράπεζες χρόνια τώρα εκμεταλλεύονται την εργασία των υπαλλήλων τους αλλά και τον κόπο και τις θυσίες των λαϊκών νοικοκυριών για να αυξάνουν τα κέρδη τους. Τώρα, αφού έχει χρηματοδοτηθεί με δις ευρώ από τις τσέπες του ελληνικού λαού, αποφασίζει να μεταβιβάσει τα κόκκινα δάνεια και τους εργαζόμενους σε ξένο fund γιατί η «διαχείρισή» τους δεν αποδίδει τα αναμενόμενα κέρδη.

Η μαζική συμμετοχή των εργαζομένων στην απεργία 28/5 και τη συγκέντρωση δείχνει τις διαθέσεις του κόσμου της εργασίας να αντισταθεί στα αντιδραστικά σχέδια των τραπεζιτών. Δεν θα πληρώσουν ξανά οι εργαζόμενοι τις ζημιές τους! 1200 τραπεζοϋπάλληλοι δεν θα βρεθούν απολυμένοι και εκτός τράπεζας! Ο αγώνας των υπαλλήλων της τράπεζας Πειραιώς είναι δίκαιος. Παλεύουν για τη δουλειά τους και για μια ζωή με αξιοπρέπεια και θα κερδίσουν. Και δεν αφορά μόνο την Πειραιώς αυτό, αλλά ολόκληρο τον κλάδο των τραπεζοϋπαλλήλων.

 

  • Να ματαιωθούν τώρα τα σχέδια της Τράπεζας Πειραιώς. Καμιά απόσχιση, καμιά απόλυση, καμιά αλλαγή στην εργασιακή σχέση των τραπεζοϋπαλλήλων. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.
  • Καμιά λαϊκή κατοικία και περιουσία στα χέρια των τραπεζών και του κράτους -Κατάργηση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.

 

ΑΥΤΟΙ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΚΕΡΔΗ ΚΑΙ ΖΗΜΙΕΣ ΕΜΕΙΣ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΖΩΕΣ

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το