Η χώρα μας όλο και περισσότερο οδηγείται στο επίκεντρο του ιμπεριαλιστικού ανταγωνισμού και ο λαός μας εκτίθεται σε πολύ σοβαρούς κινδύνους.

Τις τελευταίες μέρες, συγκεκριμένα στις 19 Νοεμβρίου, έγινε γνωστό ότι στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε. με τη συμμετοχή της Ελλάδας (με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Κατρούγκαλο και τον υπουργό Άμυνας Καμμένο) αποφάσισαν, στα πλαίσια των «συνεργατικών σχεδίων» της ευρωπαϊκής «Αμυντικής Συνεργασίας» που την αποτελούν μέλη για την στρατιωτική αναβάθμιση της ΕΕ, η Ελλάδα και η Κύπρος να αναλάβουν την ίδρυση και λειτουργία  «Σχολής Πληροφοριών» της Ε.Ε.  Η σχολή αυτή θα ονομάζεται «Κοινή Ευρωπαϊκή Σχολή Πληροφοριών», θα συνεργάζεται με το ΝΑΤΟ και τις υπηρεσίες πληροφοριών του και θα εκπαιδεύει τα στελέχη των υπηρεσιών πληροφοριών των κρατών μελών της ΕΕ.

Η δημιουργία της κοινής αυτής ακαδημίας κατασκοπίας της ΕΕ μαζί με τα σχέδια εκπαίδευσης σε πτήσεις ελικοπτέρων υπό ειδικές συνθήκες και τακτικές, που συμμετέχει η Ελλάδα από κοινού με την Ιταλία και την Ρουμανία, θα αποτελέσουν ένα σημαντικό βήμα στην γενικότερη στρατιωτική συγκρότηση της ΕΕ και ιδιαίτερα στο χώρο των πληροφοριών για να ανταποκριθεί απέναντι στη μεγάλη απειλή της εποχής της κυβερνοεπίθεσης.

Με την παραπλανητική μάσκα και την ψεύτικη προπαγάνδα της ανθρωπιστικής πολιτικής αποφασίστηκε επίσης «διακρατικό στρατιωτικό πακέτο» αντιμετώπισης «καταστροφών», «πολιτικών εκτάκτων αναγκών» και επιδημιών. Με το πρόσχημα αυτό τα πολιτικό-στρατιωτικά νατοϊκά και ευρωπαϊκά επιτελεία θα αναπτύσσουν πολιτικό και στρατιωτικό προσωπικό για τις ιμπεριαλιστικές αποστολές της ΕΕ και των ΗΠΑ. Στα παραπάνω έρχονται να προστεθούν 17 ακόμη projects στα πλαίσια της «ενίσχυσης της Ευρωπαϊκής Άμυνας».

Δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι ανατέθηκε στην Ελλάδα να «τρέξει» το πρόγραμμα της Ακαδημίας κατασκόπων με τη βοήθεια της Κύπρου.  Η γεωγραφική τους θέση, οι στενότερες – από τις ευρωπαϊκές χώρες – σχέσεις με τη Ρωσία και η ιδιαίτερη προθυμία με την οποία η ελληνική κυβέρνηση ζήτησε και αποδέχτηκε αυτή την αποστολή στάθηκαν οι βασικοί παράγοντες για την επιλογή αυτή. Ένα ακόμη στοιχείο μέτρησε για την απόφαση αυτή: οι ΗΠΑ θεωρούν την Ελλάδα, την οποία έχουν μετατρέψει σε στρατιωτικό τους ορμητήριο, το «μακρύ σύνορό» τους στην Ευρώπη και βλέπουν με καλό μάτι μια τέτοια επιλογή. Γιατί είναι πλέον κοινά αποδεχτό το γεγονός ότι η μεν Ευρώπη, και κυρίως η Γερμανία, αναγνωρίζει την πρωτοκαθεδρία των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ αλλά και οι ΗΠΑ ανέχονται τις προθέσεις της ΕΕ να αποκτήσει σχετική αυτονομία απέναντι τους και την αναβάθμισή της σαν μιας ισχυρής ιμπεριαλιστικής δύναμης, παρά τους ανταγωνισμούς και τη σύγκρουση οικονομικών συμφερόντων που αναπτύσσεται μεταξύ τους.

Όσο για τη χώρα μας η μεγαλοαστική τάξη αναγνωρίζει το ρόλο που της δίνουν τόσο ο αμερικάνικος όσο και ο ευρωπαϊκός ιμπεριαλισμός και επιδιώκουν να αναβαθμίσουν τη θέση τους αυτή. Ακολουθώντας τις  τυχοδιωκτικές επιθετικές πολιτικές των ΗΠΑ και ΕΕ επιζητούν να γίνουν το μεγαλύτερο δυνατό πολιτικά αρεστοί σε αυτές. Τις διαθέσεις αυτές της μεγαλοαστικής τάξης ακολουθούν τα πολιτικά κόμματα που την εκπροσωπούν με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, σ’  αυτή τη φάση, σε ιδιαίτερο και πρωταγωνιστικό ρόλο. Όσον αφορά τη πολυδιάστατη πολιτική που διακηρύσσει πως τάχα εφαρμόζει ο Τσίπρας και τα κυβερνητικά του επιτελεία βρίσκεται έτη φωτός μακριά από την πραγματικότητα. Ανάλογες είναι και οι διακηρύξεις του για σταθερότητα, ασφάλεια και υπεράσπιση της ειρήνης.

Η λειτουργία της Ακαδημίας Πρακτόρων μαζί με τις άλλες «υποχρεώσεις» που έχει αναλάβει η κυβέρνηση έρχονται σε επίπεδο ανοικτής αντιπαράθεσης με τις χώρες που βρίσκονται στο υπό διαμόρφωση αντίπαλο ιμπεριαλιστικό στρατόπεδο. Η χώρα και ο λαός μας μπαίνει πλέον στο «μάτι του κυκλώνα» και αυξάνονται σοβαρά οι κίνδυνοι  να εμπλακούμε σε περιπέτειες.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το