Στάση εργασίας την Πέμπτη 20 Ιουνίου κήρυξαν η ΑΔΕΔΥ και το ΕΚΑ ενάντια στο λουκέτο στη ΛΑΡΚΟ, με συγκέντρωση στο Σύνταγμα την Πέμπτη στις 12.

Παραθέτουμε τις δύο ανακοινώσεις

Κήρυξη στάσης εργασίας Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2024

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. κηρύσσει διευκολυντική στάση εργασίας την Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2024, ώρα 11:00πμ έως τη λήξη του ωραρίου για τους εργαζόμενους, με κάθε σχέση εργασίας, σε όλες τις Δημόσιες Υπηρεσίες σε Αττική και Στερεά Ελλάδα, απαιτώντας από την Κυβέρνηση να πάρει πίσω την τροπολογία με την οποία επιδιώκει να εκκαθαρίσει την ΛΑΡΚΟ από τους εργαζόμενους και να προχωρήσει στην εκποίηση των περιουσιακών στοιχείων της επιχείρησης. Ζητάμε την απόσυρση της τροπολογίας και άμεσα την ανανέωση των συμβάσεων όλων των εργαζόμενων της ΛΑΡΚΟ.

Ενώνουμε τις φωνές μας με τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ, στη συγκέντρωση των Σωματείων τους την Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2024, ώρα 12:00, στο Σύνταγμα.

*****

4ΩΡΗ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΛΑΡΚΟ – 20 ΙΟΥΝΙΟΥ

Σε έκτακτη συνεδρίασή του, σήμερα 18 Ιουνίου, το Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατικού Κέντρου Αθήνας, αποφάσισε την πραγματοποίηση 4ωρης Παναθηναϊκής Στάσης Εργασίας, την Πέμπτη 20 Ιουνίου, από τις 11 π.μ. έως τις 3 μ.μ..

Απαιτούμε από την Κυβέρνηση να αποσύρει την κατάπτυστη τροπολογία που βάζει λουκέτο στη ΛΑΡΚΟ, που πετάει εκατοντάδες εργαζόμενους στην ανεργία και οδηγεί στον μαρασμό μεγάλες περιοχές πέντε νομών, με σκοπό την εκποίηση της περιουσίας της επιχείρησης.

Δεν θα περάσουν τα σχέδια της Κυβέρνησης. Να ανανεωθούν άμεσα όλες οι συμβάσεις των εργαζομένων και να λειτουργήσει η ΛΑΡΚΟ με βάση τις ρεαλιστικές προτάσεις των σωματείων. Όλοι στη συγκέντρωση των σωματείων της ΛΑΡΚΟ, την Πέμπτη 20 Ιουνίου και ώρα 12 μ.μ., στο Σύνταγμα.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το