ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΜΑΖΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΔΙΑΛΥΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΟΛΕΙΜΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΣΥ

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ( ΠΕΜΠΤΗ 1/12 και ώρες: 11-2μμ) ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ (12μμ) ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

 • ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΑΝΤΙΛΑΪΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΕΙ ΠΛΗΡΩΣ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ
 • ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΟΛΑ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ
 • Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΒΑΣΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙ ΤΟ ΕΝΩΤΙΚΟ ΛΑΪΚΟ ΤΕΙΧΟΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ
 • ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΗΝ ΙΣΟΠΕΔΩΣΗ ΤΩΝ ΘΕΜΕΛΙΩΔΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ

Η κυβέρνηση της ΝΔ -την ίδια στιγμή που καταδικάζει το λαό στη φτώχεια, την παγωνιά και την εξαθλίωση και υποβαθμίζει δραματικά το βιοτικό επίπεδο- έρχεται, με το τελευταίο αντιδραστικό νομοσχέδιο που κατέθεσε στη Βουλή, να ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΕΙ ακόμη και τα υπολείμματα του ΕΣΥ, έτσι ώστε η πείνα, η ανέχεια και η πρωτόγνωρη μεταπολεμικά φτωχοποίηση και καταστολή των λαϊκών στρωμάτων να συμπορεύεται με τα αποκρουστικά μέτρα της στέρησης ακόμη και του θεμελιώδους δικαιώματος στην υγεία και την περίθαλψη.

Ειδικότερα, μέσω του νέου αντιδραστικού νομοσχεδίου, η κυβέρνηση της ΝΔ, συνεχίζοντας και επιτείνοντας την πολιτική των προκατόχων της (ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ), επιδιώκει την πλήρη αποδόμηση του ήδη υποστελεχωμένου ΕΣΥ. Σταθερά τα τελευταία χρόνια της πανδημίας ΜΕΙΩΝΕΙ(!) δραματικά τα κονδύλια του κρατικού προϋπολογισμού για την υγεία, ενώ παράλληλα, -λόγω της υποχρηματοδότησης των νοσοκομείων, της υπολειτουργίας των κλινικών, της έλλειψης των απαιτούμενων ΜΕΘ κλπ- χιλιάδες ασθενείς του covid, αλλά και πάσχοντες από διάφορα νοσήματα οδηγούνται στο θάνατο, επειδή στερούνται των βασικών συνθηκών της αναγκαίας θεραπείας και περίθαλψης. Αυτό το δραματικό σκηνικό της στέρησης του βασικότερου αγαθού της περίθαλψης επιτείνεται με το τελευταίο νομοσχέδιο –ολετήρα που σαρώνει ακόμη και τα απομεινάρια κάποιων δικαιωμάτων περίθαλψης του λαού.

Συγκεκριμένα, μέσω του νέου αντιλαϊκού νομοσχεδίου:

 1. Καταργείται ο γιατρός της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης στο Δημόσιο.

Θα προκηρύσσονται πλέον θέσεις γιατρών «μερικής απασχόλησης»(!), οι οποίοι θα έχουν τη δυνατότητα να ασκούν και ιδιωτικό επάγγελμα, να έχουν ιδιωτικό ιατρείο ή να παρέχουν υπηρεσίες σε ιδιωτικές κλινικές και γενικότερα σε ιδιωτικές επιχειρήσεις υγείας …για να «συμπληρώνουν το εισόδημά τους»(!) από τον ιδιωτικό τομέα. Η κυβέρνηση, αντί να καλύψει τα πολλαπλά κενά με μαζικές προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, αυξάνοντας συγχρόνως τους μισθούς των εργαζομένων, ώστε απερίσπαστοι να προσφέρουν τις υπηρεσίες υγείας στο λαό, επιλέγει τον εντελώς αντίθετο δρόμο: Καταργεί τις μόνιμες και σταθερές εργασιακές σχέσεις και θεσπίζει το χαμηλόμισθο «γιατρό-λάστιχο», τον οποίο καλεί να τρέχει από τη βάρδια του νοσοκομείου στο ιδιωτικό ιατρείο για «τη συμπλήρωση του εισοδήματος του»(!)

 1. Με το παραπάνω αντιδραστικό μέτρο, η κυβέρνηση της ΝΔ -που έχει θέσει στο στόχαστρό της «τον εχθρό-λαό»- επιδιώκει να απογυμνώσει τα λαϊκά στρώματα από κάθε δικαίωμα και κατάκτηση στο χώρο της δημόσιας και δωρεάν υγείας και περίθαλψης. Γιατί, με το μέτρο αυτό, δεν αίρει μόνο τη μονιμότητα στο ΕΣΥ, αλλά επιπλέον καταδικάζει τον οικονομικά αφαιμαγμένο από τη ληστρική κυβερνητική πολιτική λαό στη δυστυχία και το μαρασμό, αναγνωρίζοντας το δικαίωμα στην υγεία ΜΟΝΟ για τους «έχοντες και κατέχοντες» που έχουν τη δυνατότητα της αγοράς των υπηρεσιών της υγείας.
 2. Ενισχύεται ακόμη περισσότερο ο ιδιωτικός τομέας της Υγείας.

Το εν λόγω νομοσχέδιο δίδει το δικαίωμα σε ιδιώτες να καλύπτουν τα κενά στα δημόσια νοσοκομεία. Τα νοσοκομεία πλέον θα λειτουργούν ως χώρος άγρας πελατών και όχι θεραπείας των ασθενών. Στην ιδιωτική ζώνη των απογευματικών ιατρείων έρχονται να προστεθούν τα ιδιωτικά και επί πληρωμή χειρουργεία, ενώ οι μακροχρόνιες λίστες θα παραπέμπουν τους ασθενείς στις ιδιωτικές επιχειρήσεις υγείας, χωρίς μάλιστα να αναζητούν ιδιώτη γιατρό, αφού αυτόν θα τους τον προσφέρει το νοσοκομείο… Κάτω από αυτές τις συνθήκες, η υγεία γίνεται πολύ ακριβό εμπόρευμα και μετατρέπεται σε πολυτέλεια για τον χειμαζόμενο λαό.

Είναι σαφές ότι η κυβέρνηση της ΝΔ, με αυτά τα βάρβαρα μέτρα, επιδιώκει να κλείσει οριστικά την πόρτα στο στοιχειώδες δικαίωμα του λαού για δημόσια και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, διευρύνοντας την ιδιωτικο-οικονομική λειτουργία του ΕΣΥ, ξεθεμελιώντας τις βασικότερες εργασιακές κατακτήσεις και διογκώνοντας τα κέρδη των επιχειρηματιών στο χώρο της Υγείας.

Απέναντι σε αυτή τη μαύρη και αντιδραστική πολιτική η ΜΟΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ είναι ο ΕΝΩΤΙΚΟΣ – ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΣ ΛΑΪΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

 • ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΟ ΑΝΤΙΛΑΪΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΣΑΡΩΝΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΛΑΪΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
 • ΜΑΖΙΚΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΚΑΙ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
 • ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
 • ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ
 • ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
 • ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
 • ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ ΤΟΥ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ
 • ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ-ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ-ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΔΗΜΟΣΙΟ-ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΙ ΚΑΘΟΛΙΚΟ

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το