ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΌΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 14 ΝΟΕΜΒΡΗ!

· Με το Μαζικό-Ενωτικό και Ανυποχώρητο Αγώνα μας μπορούμε να ανατρέψουμε τη βάρβαρη πολιτική της Αμορφωσιάς-Πείνας-Ανεργίας που επιβάλλει η Κυβέρνηση-ΕΕ-Δ.Ν.Τ-Ολιγαρχία.

· Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζει και επιτείνει τη μνημονιακή καταιγίδα, ληστεύοντας το λαϊκό εισόδημα και βαθαίνοντας τους δεσμούς της ιμπεριαλιστικής υποτέλειας.

· Να Μετατρέψουμε τα Σωματεία σε ισχυρά Μέσα Πάλης και κατοχύρωσης των δικαιωμάτων μας.

· Μαζικοί Διορισμοί Μονίμων-Να μονιμοποιηθούν όλοι οι συμβασιούχοι-Να καλυφθούν άμεσα όλα τα κενά Σταθερή και Μόνιμη δουλειά για όλους. Καμία συγχώνευση –Κατάργηση τμήματος και ειδικότητας.

· Μισθούς και Συντάξεις στο επίπεδο των λαϊκών αναγκών

· Να μην περάσει το αντιλαϊκό Νομοσχέδιο για το «Νέο Λύκειο»-Να καταργηθούν όλοι οι αντιλαϊκοί Νόμοι στην Εκπαίδευση-Υγεία-Σύνταξη-Περίθαλψη

· Με την πάλη μας ενάντια στον Ιμπεριαλισμό, το Φασισμό και τον Πόλεμο, να Καταδικάσουμε τη βάρβαρη Αντιμεταναστευτική πολιτική της ΕΕ, να Υπερασπιστούμε την Ειρήνη και τη συναδέλφωση των λαών και να Τιμήσουμε τον αγώνα του Πολυτεχνείου ενάντια στην Αμερικανοκίνητη Φασιστική Δικτατορία.

Συνάδελφοι, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, πιστή στην υπηρεσία της εγχώριας ολιγαρχίας και των ιμπεριαλιστών κηδεμόνων της, Αμερικάνων και Ευρωπαίων, συνεχίζει και επιτείνει τη μνημονική καταιγίδα των αντιλαϊκών μέτρων, στο όνομα δήθεν του τέλους των μνημονίων, ενώ την ίδια στιγμή καταθέτει ένα ληστρικό για το λαϊκό εισόδημα προϋπολογισμό με το αιματηρό πλεόνασμα του 3,56%,συρρικνώνοντας τις δαπάνες για την παιδεία(2,8%).Επιπλέον, διευρύνει το καθεστώς της αδιοριστίας, κρατώντας σε ομηρία 25.000 συναδέλφους συμβασιούχους και σε υπολειτουργία τα περισσότερα σχολεία. Συγχωνεύει τμήματα και καταργεί ειδικότητες, όπως δείχνει παραστατικά η κατάργηση της ειδικότητας των Ηλεκτρολόγων στη Γ Τάξη του στο ΕΠΑΛ των Μοιρών. Θεσπίζει το «Νέο Λύκειο» της επίτασης των Ταξικών Φραγμών στη Μόρφωση, τη «Νέα Δομή» της Εκπαίδευσης, εισάγει την «Αξιολόγηση»-Απόλυση, εδραιώνει την ελαστική απασχόληση και προσδένει ακόμη περισσότερο την εκπαίδευση με τους νόμους της Αγοράς

Παράλληλα, εντείνει την επίθεση στο πιο χτυπημένο κομμάτι του κλάδου, τους αναπληρωτές πλήρους και μειωμένου ωραρίου, καταργώντας ουσιαστικά -με το «νέο σύστημα πρόσληψης»- την προϋπηρεσία ως κριτήριο διορισμού, εισάγοντας το προσοντολόγιο και εξωθώντας στο περιθώριο τους συναδέλφους συμβασιούχους που στήριξαν, με μισθούς πείνας, τη δημόσια Εκπαίδευση για 15-20 χρόνια. Στο ίδια πλαίσιο , η φοροληστεία και το μισθολόγιο της Πείνας εξαθλιώνουν τους μονίμους, την ίδια στιγμή που αποδομούνται θεμελιώδεις μορφωτικές κατακτήσεις, στο όνομα της αποσπασματικής πληροφορίας, ενώ επιβάλλεται το βάρβαρο μέτρο της μαθητείας και η ακόμη πιο ασφυκτική πρόσδεση της ΤΕΕ με τους νόμους της αγοράς, όπως επιτάσσουν οι αντιλαϊκές συνθήκες της λυκοσυμμαχίας της ΕΕ, του ΟΟΣΑ και του ΣΕΒ

Στη βάση αυτή, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ , καλά μυημένη στην τέχνη της λαϊκής παραπλάνησης, επιδιώκει τον εγκλωβισμό των συνταξιούχων σε μια κούφια υποσχεσιολογία, στα πλαίσια του παζαρέματος της λαϊκής εξαθλίωσης με τους ιμπεριαλιστές πάτρωνές της (ΕΕ-Δ.Ν.Τ) με πιθανό ορίζοντα μόνο 2019 και εν όψει των επικείμενων εκλογών, ενώ είναι θεσμικά δεσμευμένη για τη μετατροπή της σύνταξης σε επίδομα, για τη δραματική περικοπή των κοινωνικών δαπανών, για την κατάργηση των θεμελιωδών κοινωνικών επιδομάτων(περικοπές 2δις), σε συνθήκες εμπορευματοποίησης της υγείας και ιδιωτικοποίησης του συστήματος περίθαλψης και ασφάλισης. Συγχρόνως, επιβάλλει το αντιλαϊκό μέτρο των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας και της παράδοσης της λαϊκής στέγης, ενώ χαρίζει πλουσιοπάροχα πολλά «αναπτυξιακά πακέτα» στα ξένα funds,.

Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση της «αριστεράς»(!), στα πλαίσια της προκλητικής Αμερικανοδουλείας της, προτάσσει τις δαπάνες για το ΝΑΤΟ, αναβαθμίζει τη συμφωνία για τη Βάση της Σούδας, υπόσχεται Νέα Βάση στο Τυμπάκι , την Αλεξανδρούπολη, το Βόλο κλπ. Μετατρέπει τη χώρα σε απέραντο Αμερικανό-ΝΑΤΟϊκό ορμητήριο, αποβαίνει ο πιο πρόθυμος προωθητής των Αμερικάνικων συμφερόντων στα Βαλκάνια και την ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, της Εγγύς και Μέσης Ανατολής, εμπλέκοντας ακόμη περισσότερο τη χώρα στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, σε μια εποχή που οξύνονται οι ανταγωνισμοί (Η.Π.Α-ΕΕ- Δ.Ν.Τ) και πυκνώνουν τα σύννεφα του πολέμου στη γειτονιά μας.

Απέναντι σε αυτή τη βάρβαρη πολιτική, η γραφειοκρατική πλειοψηφία της ΑΔΕΔΥ-ΟΛΜΕ-Ε.Λ.Μ.Ε(ΣΥΝΕΚ-ΔΑΚΕ-Π.Ε.Κ) επιλέγει το δρόμο της ανοχής και της συναίνεσης, κλείνει την πόρτα των αγώνων και εγκαινιάζει την επικίνδυνη τακτική του αποπροσανατολισμού της βάσης με προτάσεις, όπως εκείνη της ΑΔΕΔΥ, για.., προσφυγές(!), που τάχα θα δικαιώσουν τους εργαζόμενους, με την επιστροφή των αναδρομικών. Την κρίσιμη στιγμή που απαιτείται συσπείρωση στα σωματεία, αγωνιστική ενότητα και εδραίωση της πίστης στη δύναμη του συλλογικού αγώνα, η γραφειοκρατική πλειοψηφία της ΑΔΕΔΥ ..ανακαλύπτει τη νομική οδό του λαϊκού εμπαιγμού, της ΟΛΜΕ την απόλυτη σιωπή και της Ε.Λ.Μ.Ε (ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ-ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΜΠΡΟΣΤΑ-ΠΕΚ ή Π.ΑΣ.Κ-ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ή ΔΑΚΕ) όχι μόνο δεν κινητοποιεί τη βάση, αλλά επιπλέον ΚΑΤΑΨΗΦΙΖΕΙ τις ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ που ΚΑΤΑΘΕΣΑΜΕ εγκαίρως για ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ με ΟΜΑΔΕΣ σχολείων, με στόχο να αναθερμανθεί το συλλογικό κλίμα, να διασφαλιστεί η συμμετοχή των συναδέλφων στην απεργία και να ανοίξει η προοπτική της συλλογικής πάλης.

Συνάδελφοι, στην παραλυτική λογική της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας και στα αναχώματα που βάζει στην ανάπτυξη της λαϊκής πάλης οφείλουμε να αντιτάξουμε την ιστορικά επιβεβαιωμένη νικηφόρα προοπτική των ενωτικών και ανυποχώρητων αγώνων.

ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ:

ΕΠΑΝΑΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΚΑΙ ΔΙΕΥΡΥΝΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ-ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ-ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ-ΜΟΡΦΩΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΣΑΡΩΝΕΙ Η ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ(ΕΕ-Δ.Ν.Τ-Ν.Α.Τ.Ο )

ΟΙ ΛΑΪΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΝ

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το