ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Ν ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ

  • Καλή, δημιουργική και αγωνιστική χρονιά
  • Πίστη στη δυναμική της συλλογικής πάλης ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της φτώχειας, της ανεργίας, της ιδιωτικοποίησης του Πανεπιστημίου, της εμπορευματοποίησης της παιδείας και της υγείας.
  • Αισιοδοξία και ισχυρές αντιστάσεις απέναντι στον εκφασισμό του δημόσιου βίου, στην περιστολή των λαϊκών ελευθεριών και την ιμπεριαλιστική τρομοκρατία

Με τους συλλογικούς, ενωτικούς και ανυποχώρητους αγώνες μας να διεκδικήσουμε τα αναφαίρετα δικαιώματα μας στο ψωμί, τη μόρφωση, τη σταθερή δουλειά, τη δημοκρατία και την ΕΙΡΗΝΗ.

Να κάνουμε πράξη το όραμα της Ειρήνης που –όπως τονίζει ο ποιητής – « είναι τα σφιγμένα χέρια των ανθρώπων/το ζεστό ψωμί στο τραπέζι του κόσμου».

Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝμαζί με τις θερμές ευχές προς τους συναδέλφους για μια αγωνιστική και εποικοδομητική συνδ.χρονιά-αισθάνεται την ανάγκη να τους ευχαριστήσει για την ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ στο αγωνιστικό κάλεσμα συλλογικότητας, ενεργοποίησης και δραστηριοποίησης στο σωματείο, σε κάθε συνδ. δράση και σε όλη τη διάρκεια της περυσινής χρονιάς, κατά την οποία είχε την ΠΡΟΕΔΡΙΑ της ΕΛΜΕ, στη βάση ενός διαφανούς, δημοσιοποιημένου και ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ του ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ με τις άλλες αγωνιστικές αριστερές παρατάξεις.

Η ολοφάνερη ΑΥΞΗΣΗ της ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ στις φετινές εκλογές της ΕΛΜΕ επιβεβαιώνει στη πράξη ότι αυτό το αγωνιστικό πλαίσιο δράσης- που χάραξε και τήρησε με απόλυτη συνέπεια το Προεδρείο και η πλειοψηφία του Δ.Σ την περυσινή συνδ.χρονιά- ενέπνευσε, κέρδισε την εμπιστοσύνη της βάσης και οδήγησε στην αξιοσημείωτη αύξηση της συμμετοχής στις εκλογές της ΕΛΜΕ που έφτασε στο επίπεδο του 42%(!) (1272 ψηφίσαντες).

Απεναντίας, την προηγούμενη συνδ.χρονιά που έλεγχαν το Προεδρείο οι δυνάμεις της συνδ. γραφειοκρατίας (ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ/ΣΥΝΕΚ και ΠΕΚ/ΠΑΣΚ) μαζί με τη ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΡΙΩΣΗ –ΠΑΜΕ, η συμμετοχή έφτασε στο κατώτερο επίπεδο των τελευταίων χρόνων( 920 ψηφίσαντες).

Αυτή είναι μια απλή και σταράτη αλήθεια που η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ-ΠΑΜΕ –όπως φαίνεται από την ανακοίνωσή της –δε μπορεί να αποδεχτεί και για αυτό το λόγο πέφτει σε προφανείς αντιφάσεις, ώστε από τη μια να συγχαίρει για την αυξημένη συμμετοχή στις εκλογές της ΕΛΜΕ και από την ..άλλη να παραχαράσσει εσκεμμένα αδιαμφισβήτητες αλήθειες, κάνοντας λόγο για συμφωνίες των παρατάξεων του Προεδρείου «πίσω από τη πλάτη των συναδέλφων»(!)

Από το χώρο της ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ δηλώνουμε ότι ΔΕΝ πρόκειται να παρακολουθήσουμε ξανά αυτόν τον αντιδημοκρατικό κατήφορο της …κατά τα άλλα πανηγυρίζουσας Αγωνιστικής Συσπείρωσης-ΠΑΜΕ, επειδή:

  • σεβόμαστε την συνεπή και αδιάλειπτη συνδικαλιστική δράση μας όχι μόνο την περυσινή χρονιά , αλλά και όλα τα προηγούμενα χρόνια
  • η πρόσφατη εκλογική αναμέτρηση –που ανέδειξε την παράταξή μας τρίτη δύναμη με αυξημένο το ποσοστό της κατά 54% ( αύξηση κατά 80 ψήφους)-επιβεβαίωσε την αναβάθμιση της εμπιστοσύνης της βάσης στους αγώνες, τις θέσεις και τις διεκδικήσεις μας και επομένως συνιστά προσκλητήριο συνέχειας και περαιτέρω ανάπτυξης αυτής της αγωνιστικής συνδικαλιστικής δράσης.

Ευχόμαστε τη νέα –ακόμη πιο δύσκολη από την άποψη της αντιλαϊκής επίθεσης-χρονιά να επικρατήσει η δημοκρατική δεοντολογία, η αγωνιστική ηθική και διεκδικητική συλλογική πάλη στο σωματείο μας, αλλά και συνολικότερα στο χώρο του λαϊκού κινήματος. Γιατί μόνο τότε «οι ουλές απ’ τις λαβωματιές/κλείνουν στο πρόσωπο του κόσμου»

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το