A΄ ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ (ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ)

Ψήφισμα για τους 62 διωκόμενους αγωνιστές που δικάζονται 16/9

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ τους ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ Παρασκευή 16/9, 11.30, Κτίριο 12 , δικαστήρια Ευελπίδων

Στις 16 Σεπτέμβρη θα πραγματοποιηθεί στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας η από 29 του Νοέμβρη του 2021 εξ αναβολής δίκη των 62 συλληφθέντων της 6 Δεκέμβρη του 2020 (ανάμεσά τους και οι συνάδελφοι Ζήσης Γκέρτσος και Παναγιώτης Χουντής, μέλη της ΕΛΜΕ Πειραιά), με το εξοργιστικό και υποκριτικό κατηγορητήριο της διασποράς μολυσματικής νόσου! Θυμίζουμε αυτά που εκτυλίχθηκαν στην επέτειο της δολοφονίας του Γρηγορόπουλου 2020: Μέσα σε μια αστυνομοκρατούμενη Αθήνα, απαγορεύτηκε το δικαίωμα στη συγκέντρωση και στη διαδήλωση. Με τις κάθε είδους απαγορεύσεις και την κρατική τρομοκρατία να έχουν κορυφωθεί μέσα στην περίοδο της καραντίνας και την κυβέρνηση να αφήνει τον λαό έρμαιο στην πανδημία! Λίγες μέρες πριν, είχε προηγηθεί η απαγόρευση της πορείας του Πολυτεχνείου, όπου η κυβέρνηση είχε επίσης προχωρήσει σε άγρια καταστολή του λαού που αντιστάθηκε, καθώς πάλι και σε συλλήψεις και κατηγορίες σε αγωνιστές, όπως στην περίπτωση της δίκης των συλληφθέντων στα Σεπόλια. Δίκη η οποία ακυρώθηκε λίγο πριν την έκδοσή της απόφασης επειδή δεν πήγαινε όπως σχεδίαζαν και θα ξεκινήσει από την αρχή ξανά!
Η δίκη των 62 αγωνιστών είναι κομμάτι της σκλήρυνσης της επίθεσης του συστήματος στις δημοκρατικές κατακτήσεις του λαού. Πραγματοποιείται σε περίοδο που χτυπιούνται απεργίες (ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ) και συγκεντρώσεις, αποκαλύπτεται το εύρος των παρακολουθήσεων και νομιμοποιείται ο χαφιεδισμός, χτυπιέται το Άσυλο και επιχειρείται να «εγκατασταθεί» αστυνομία στα Πανεπιστήμια.
Πριν από το βαρύ χειμώνα εξαθλίωσης και ακρίβειας που ετοιμάζουν για τους εργαζόμενους, το κλίμα τρομοκρατίας και περιστολής των ελευθεριών στοχεύει σε όλο το λαό και στην προοπτική συγκρότησης της αντίστασής του.
Οι 62 συλληφθέντες στις 6 του Δεκέμβρη του 2020 ήταν μόνο ένα μέρος από τις εκατοντάδες προσαγωγές και συλλήψεις που έγιναν εκείνη την ημέρα. Χαρακτηριστικό της δυσκολίας τους να νομιμοποιήσουν το πογκρόμ των συλλήψεων στις 6 Δεκέμβρη είναι ότι όλοι οι συλληφθέντες στην ΑΘΗΝΑ -πλην των 62 που ήταν στη ΓΑΔΑ- απαλλαχτήκαν με βούλευμα χωρίς δίκη!
Είναι φανερό ότι μιλάμε για μια δίκη που έχει ξεκάθαρο πολιτικό χαρακτήρα και στόχο, με σκοπό να σταλεί μήνυμα τρομοκρατίας και φόβου σε όλο τον λαό που αγωνίζεται, γι’ αυτό είναι ανάγκη να μαζικοποιηθεί η πάλη για την αθώωση των 62 συλληφθέντων!
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
• Να αθωωθούν όλοι οι αγωνιστές!
• Να διαγραφούν τα πρόστιμα!
• Το δικαίωμα στη διαδήλωση, την κινητοποίηση, την απεργία και την πολιτική δράση είναι αδιαπραγμάτευτο!
• Η τρομοκρατία δεν θα περάσει, του λαού η πάλη θα τη σπάσει!

Το Δ.Σ της Α΄ΕΛΜΕ Δυτ. Αττικής (Περιστέρι)
Η Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας
Φατούρου Αγγελική Κρανάς Αθανάσιος

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το