Δούλευε ως οικοδόμος στα 65 του χρόνια και σκοτώθηκε χθες, Τετάρτη 27 Μαΐου, πέφτοντας από τον 4ο όροφο πολυκατοικίας, όπου πραγματοποιούνταν εργασίες επισκευής.

Το νέο εργατικό δυστύχημα, που σημειώθηκε στην περιοχή της Αγίας Τριάδας του Ηρακλείου Κρήτης, καταγγέλλει το Συνδικάτο Οικοδόμων Νομού Ηρακλείου, μέλη του οποίου βρέθηκαν στον τόπο του δυστυχήματος, «όπου διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρχε κανένα μέτρο προστασίας».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Συνδικάτου Οικοδόμων Ν. Ηρακλείου:

«Ένα νέο εργατικό δυστύχημα σημειώθηκε πριν λίγο στο κέντρο του Ηρακλείου, στην περιοχή της Αγίας Τριάδας, με θύμα τον συνάδελφο  Α.Κ. ηλικίας 65 ετών, έπειτα από πτώση από τον 4ο όροφο σε επισκευή.

Μέλη του Συνδικάτου Οικοδόμων Ν. Ηρακλείου βρέθηκε στο τόπο του δυστυχήματος όπου διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρχε κανένα μέτρο προστασίας.

Είναι θλιβερό συνάνθρωποί μας να χάνουν τη ζωή τους στο μεροκάματο, γιατί είτε δεν πληρούν τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης είτε η πενιχρή σύνταξη δεν φτάνει, ώστε να ζήσουν τις οικογένειές τους με αξιοπρέπεια.

Απαιτούμε την άμεση στελέχωση της Επιθεώρησης Εργασίας και των υπόλοιπων ελεγκτικών μηχανισμών, ώστε να τηρούνται τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς για να μπει φρένο στα εργοδοτικά εγκλήματα στους χώρους δουλειάς.

Εκφράζουμε τα βαθιά συλλυπητήρια του Συνδικάτου μας και την αλληλεγγύη μας στην οικογένεια του συναδέλφου. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να μην υποκύπτουν στις πιέσεις της εργοδοσίας, αλλά να σηκώσουν το κεφάλι και οργανωμένα, μαζί με το Συνδικάτο, να παλέψουμε για να επιβάλλουμε το δίκιο μας, για τις σύγχρονες ανάγκες μας».

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το