Ο ελληνικός λαός μετράει τα ολέθρια αποτελέσματα μιας εγκληματικής διαχείρισης της πανδημίας από τους άριστους της ΝΔ, στις καθημερινές λίστες των χιλιάδων νεκρών. Μετράει την εγκληματική πολιτική τους στα μέτρα που στόχο είχαν και έχουν τη μετάθεση των κυβερνητικών ευθυνών, την αποθέωση της «ατομικής ευθύνης», τη στοχοποίηση και τον κοινωνικό κανιβαλισμό, με αναστολές εργασίας, πρόστιμα και κάθε είδους αντιεπιστημονικούς περιορισμούς.

Πίσω από την καλλιέργεια διχασμού και της στοχοποίησης των ανεμβολίαστων υγειονομικών, η κυβέρνηση επιχειρεί να κρύψει μια πολιτική που εν μέσω πανδημίας συνεχίζει προκλητικά την υπονόμευση και διάλυση των δημόσιων νοσοκομείων, προς όφελος πάντα των ιδιωτών του χώρου. Το ΕΣΥ μετράει χιλιάδες λιγότερους εργαζόμενους! Με βάση τα στοιχεία της ΠΟΕΔΗΝ οι αναστολές εργασίας (7000), οι συνταξιοδοτήσεις και οι 2500 υγειονομικοί που κάθε στιγμή απουσιάζουν, επειδή νοσούν, έχουν οδηγήσει σε ακόμα μεγαλύτερη υποστελέχωση των δομών υγείας και στην εξάντληση όσων έχουν απομείνει.

Έχει αποδειχθεί περίτρανα ότι οι αναστολές των υγειονομικών δεν αποτελούν σε καμία περίπτωση μέτρο υγειονομικού χαρακτήρα, παρά εξυπηρετούν τους παραπάνω αντιδραστικούς στόχους της κυβέρνησης. Σε αυτές τις συνθήκες, η κυβερνητική εμμονή στην πολιτική των αναστολών μετατρέπεται σε ένα ακόμη χτύπημα κατά του ΕΣΥ και προσθέτει θύματα στο εξελισσόμενο υγειονομικό κυβερνητικό έγκλημα.

Παρά την κατάρρευση όλων των κάλπικων αφηγημάτων και επιχειρημάτων όμως, η κυβέρνηση όχι μόνο επιμένει να κρατά σε αναστολή 7000 υγειονομικούς αλλά επιλέγει να ανοίξει και το ζήτημα της απόλυσής τους. Το ζήτημα της φτωχοποίησης, εξουθένωσης και επί της ουσίας απόλυσης 7000 δημοσίων υπαλλήλων, αποτελεί αιτία πολέμου για το συνδικαλιστικό κίνημα. Όπως και το από κάθε πλευρά παράνομο χτύπημα της μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων.

Οι υγειονομικοί που εργάστηκαν σε καιρούς πανδημίας κάτω από άθλιες συνθήκες και που η κυβέρνηση καλούσε το λαό να τους χειροκροτήσει, τώρα πετιούνται στο δρόμο ως επικίνδυνοι για τη δημόσια υγεία. Ο ελληνικός λαός όμως κινδυνεύει μόνο από την ανάλγητη κυβερνητική πολιτική, του διχασμού, της στοχοποίησης και της διάλυσης του ΕΣΥ.

Απαιτούμε την άμεση άρση των αναστολών εργασίας. Να επιστρέψουν τώρα στην εργασία τους και να τους καταβληθούν οι μισθοί που άδικα και αυταρχικά τους στέρησαν.

Η Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ να πάρει όλες τις πρωτοβουλίες για συντονισμό, παρεμβάσεις και κινητοποιήσεις με στόχο την άρση των αναστολών και να αναλάβει τη δέσμευση για κήρυξη πανδημοσιοϋπαλληλικής απεργίας σε περίπτωση που η κυβέρνηση επαναφέρει το θέμα των απολύσεων. Λέμε όχι στην πολιτική του διχασμού, των ποινών και των προστίμων.

Ψήφισμα που πρότεινε ο εκπρόσωπος
της ΕΡΓΑΣ στο Γ.Σ. της ΑΔΕΔΥ

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το